Dirk van Genderen.NL

Columnist, publicist, spreker

Welkom + gratis nieuwsbrief (158 reacties)

Geplaatst op zaterdag 15 november 2008, 12:03 door Dirk A A

Hartelijk welkom op deze site. U hebt de mogelijkheid te reageren op de commentaren. Maximaal 350 woorden en maximaal één keer per commentaar. Reageer a.u.b. niet op elkaar. Verwijzingen naar andere websites zijn niet toegestaan. Ook kunt u zich abonneren op de wekelijkse gratis nieuwsbrief, met veel nieuws over Israel en over wat God doet wereldwijd.

Ik wil u wel vragen de reacties netjes te houden. Misschien wilt u wel eens een bijdrage overnemen op uw site of in een blad. Dat mag u doen, maar graag wel met bronvermelding, inclusief de internetsite (Dirk van Genderen; www.dirkvangenderen.nl)

Eindtijd en Israel
Voor alles wil ik de Heere Jezus Christus in de bijdragen op deze site centraal stellen en de lezers oproepen hun vertrouwen alleen op Hem te stellen.
Ik ben er vast van overtuigd dat we in de eindtijd leven en dat de komst van de Heere Jezus nabij is. Vandaar dat ik in mijn wekelijkse bijdragen u meer zicht wil geven op de tijd waarin we leven, en in het bijzonder ook op Israel en het Joodse volk. Alles wat op ons afkomt, wil ik toetsen aan het Woord van God (1 Johannes 4:1).

Geestelijke bemoediging
Af en toe wil ik ook een meditatieve bijdrage plaatsen om u geestelijk te bemoedigen. We leven in een tijd waarin veel gelovigen zich alleen voelen staan in hun gemeente. Misschien kan deze site wel helpen in het creeren van een geestelijke verbondenheid met vele anderen die de Heere Jezus eveneens van harte lief hebben.

Spreekbeurten
Behalve een wekelijkse – of vaker wanneer daar aanleiding voor is – bijdrage op deze site, mag ik af en toe voorgaan in diensten en kunt u mij ook uitnodigen voor een spreekbeurt over thema’s als ‘Gebroken dromen’, ‘Het gebed’, ‘De eindtijd’ of ‘De geestelijke strijd om Israel’. Of voor een bijbelstudieserie over bijvoorbeeld ‘Het leven van Mozes’ en het Bijbelboek Romeinen.

Gratis Nieuwsbrief
U kunt zich abonneren op de gratis nieuwsbrief. Het is de bedoeling die elke week te versturen. Wanneer u zich aanmeldt, ontvangt u een mail, die u wel moet bevestigen om de nieuwsbrief te activeren. Dat doet u door op de aangegeven link in de mail te klikken. Het is heel belangrijk dat u uw e-mailadres juist invult. Diverse mensen hebben hierbij al foutjes gemaakt, zoals een punt teveel of te weinig. Het komt echt heel precies. Het gevolg van een foutieve opgave is dat u de nieuwsbrief dan ook niet ontvangt.

Archief
Na verloop van enkele weken worden de bijdragen opgeslagen in het archief. Ook vindt u in het archief commentaren die ik eerder schreef voor EO-Visie en andere publicaties.

Spannend
Ook voor mij is deze stap naar een eigen site een spannende reis. Zal het gaan lukken, met de beperkingen die ik toch ook heb vanwege de whiplash? Zullen er wel mensen zijn die deze site weten te vinden?
Ik wil een beroep op u doen, op uw gebeden en betrokkenheid voor en bij dit initiatief. Om Gods kracht en wijsheid. Om Zijn leiding. Opdat deze site zal zijn tot zegen van de lezers, maar bovenal tot eer van God.

Van harte wens ik u allen Gods zegen toe en graag tot ziens.
Dirk van Genderen

Tot slot nog een mooie tekst ter bemoediging:
2 Kronieken 16:9
‘Want des HEREN ogen gaan over de gehele aarde, om krachtig bij te staan hen, wier hart volkomen tot Hem uitgaat’.

158 Reacties

 1. Sandra van Unen zegt:
  Geplaatst op maandag 17 november 2008 om 10:14

  Fijn dat je ons met geestelijk voedsel wilt versterken en bemoedigen.
  God zal alles wat je voor Hem doet zegenen, er is veel om te oogsten, succes Sandra.

 2. Hub. zegt:
  Geplaatst op donderdag 20 november 2008 om 20:44

  Dirk, als dit jouw laatste commentaar is in Visie, wil ik concluderen : Eind goed al goed ! Een weer zeer bemoedigend verhaal van hoop en vertrouwen, temeer omdat jij dit verteld uit eigen levens-ervaring. Zal jouw nieuwe eigen website blijven bekijken. Veel sukses met Gods-zegen.

 3. Jeroen van Engelenhoven zegt:
  Geplaatst op vrijdag 21 november 2008 om 11:52

  Ha Dirk, mooie site! Ziet er strak uit! Overzichtelijk en duidelijk. Tsja, daar let ik als vormgever natuurlijk het eerste op… Met de inhoud zit het wel goed, die ken ik al langer. 😉 Succes en sterkte met dit inititatief!

 4. C.M. Kant zegt:
  Geplaatst op vrijdag 21 november 2008 om 17:16

  Het doet ons deugd dat de website “in de lucht” is. Nu kunnen we de commentaren toch blijven volgen. Jammer dat de redactie van Visie hierin niet met je verder is gegaan.

 5. Joke zegt:
  Geplaatst op vrijdag 21 november 2008 om 18:32

  Beste Dirk,
  We zijn ontzettend blij met je commentaren en bidden je wijsheid en kracht toe in de komende tijd, waarin wellicht je nieuwe droom gestalte mag gaan krijgen.

 6. Pieter zegt:
  Geplaatst op zaterdag 22 november 2008 om 21:21

  Dirk,

  Fantastisch dat je op deze manier je columns kunt voortzetten. Ik werd, en wordt nog steeds, bijzonder geraakt door je scherpe, heldere en doortastende commentaren. Vooral hoe jij telkens spreekt over de eindtijd boeit mij enorm. Heel veel succes met deze site en het schrijven van deze opbouwende stukken.

 7. Esther zegt:
  Geplaatst op maandag 24 november 2008 om 9:33

  Fijn dat wij je stukjes kunnen blijven lezen en jammer dat het niet meer in visie staat.
  Wij wensen jou veel wijsheid van God toe in deze tijd.
  Ik bid je Zijn vrede toe in de tijd die komen gaat nu de droom gebroken is.
  Ik begrijp het zo goed Zijn wil te doen is niet de makkelijkste weg.
  Maar wel de meest waardevolle….
  (Ach hoe zou ik mij vergissen als Gij mij de keuze liet)
  Wij wensen jou Gods zegen toe

 8. Ben Verhorst zegt:
  Geplaatst op dinsdag 25 november 2008 om 14:34

  Waardevolle broeder in onze Here Jezus Christus,
  Lucas 6 vers 44-45 zegt: ‘Want elke boom wordt aan zijn vrucht gekend en een goed mens brengt uit de goede schat zijns harten het goede voort …’
  We danken God voor jou en bidden Hem jou, je gezin en je werk te zegenen.
  Meerdere keren hebben we met elkaar via e-mail gesproken.
  Heerlijk dat die mogelijkheid blijft.
  In Hem verbonden, sjaloom!

 9. wilke van der Horst- Lankman zegt:
  Geplaatst op woensdag 26 november 2008 om 11:23

  Van harte wens ik u de zegen van de Heere God toe en ben blij dat u op deze manier van uw -door God gegeven- talenten gebruik blijft maken.
  A ‘Dieu!

 10. Els zegt:
  Geplaatst op donderdag 27 november 2008 om 20:39

  Geweldig fijn dat we je commentaren kunnen blijven lezen.
  We wensen je Gods zegen toe en bidden dat God je nieuwe droom gaat gebruiken om veel mensen te bemoedigen.
  Wij hadden ook een gebroken droom, maar daardoor is onze relatie met de Heer veel hechter geworden. Jezus draagt je er doorheen.
  De tekst die ons hierbij heeft geholpen was: Jes. 43:1b-3a; 4a en 5a.
  Groetjes Els.

 11. annie zegt:
  Geplaatst op donderdag 27 november 2008 om 22:13

  Beste Dirk, bedankt voor al de commentaren die je in Visie geschreven
  hebt. Ik vond het altijd heel fijn en opbouwend om ze te lezen!
  Wat een mogelijkheden heb je nu op je website. Ik bid, dat nog meer
  mensen het nu zullen lezen en dat je gezondheid ook steeds beter mag
  worden!

 12. Luuk zegt:
  Geplaatst op vrijdag 28 november 2008 om 18:54

  Beste Dirk,

  Ik heb je commentaren altijd met gemengde gevoelens gelezen, soms vond ik het goed, maar ook vaak had ik er veel moeite mee. Misschien komt dit ook wel omdat ik vaak nog twijfel en het moeilijk vind om me aan god over te geven en aan jezus. Maar jouw laatste commentaar vond ik erg mooi en bemoedigend en bewaar ik in een map om hem later nog eens na te lezen. Wel ga ik regelmatig op je site kijken en daarmee je commentaren blijven volgen.

  Veel succes met je site en gods zegen toegewenst

 13. Jetty Bax-Groeneveld zegt:
  Geplaatst op zaterdag 29 november 2008 om 10:23

  Beste Dirk,
  Fijn dat jouw site nu in werking is.
  Daar hebben we naar uitgekeken!
  Het is een mooie site geworden met heel veel informatie en artikelen die het lezen zeer de moeite waard zijn!
  Veel wijsheid toegewenst en Gods zegen bij al je werk!
  Hartelijke groeten van de familie Bax uit Westzaan.

 14. Jan van der Perk zegt:
  Geplaatst op dinsdag 2 december 2008 om 19:54

  We hebben steeds met instemming uw artikelen in de Visie gelezen.
  Jammer dat dit nu niet meer kan.
  Fijn, dat u door deze website toch de Boodschap door wilt blijven geven.
  We hopen dat er velen door bemoedigd mogen worden.
  U wensen we Gods nabijheid en zegen toe in alle omstandigheden van het leven.

 15. Carla zegt:
  Geplaatst op woensdag 3 december 2008 om 18:16

  Beste Dirk.

  Ik wil je zeggen hoe fijn het is dat er nu al een website geopend is van je.
  Ook dat er een archief is om ze allemaal terug te kunnen lezen.
  Gods zegen toegewenst bij alles wat je mag doen.

  Groetjes Carla.

 16. nico zegt:
  Geplaatst op woensdag 3 december 2008 om 20:43

  hallo Dirk,

  blijf je stukjes lezen via de mail. vooral je stukjes over Israel spreken mij erg aan.
  groetjes Nico

 17. Eefke zegt:
  Geplaatst op woensdag 3 december 2008 om 21:36

  Dag Dirk,

  Ik zwerf al ruim een uur rond op je site en heb zojuist God gedankt voor het geschenk van zoveel mooie,gelovige artikelen.
  Heel erg bedankt en ik zal een regelmatige gast worden.

  Sterkte en groeten
  Eefke

 18. `W. de Visser zegt:
  Geplaatst op woensdag 3 december 2008 om 23:13

  Ben ik nu wel of niet geaccepteerd als abonne op de wekelijkse e.mails.

  Wij zijn blij met Uw initiatief en wij wensen U veel zegen toe.

 19. Kaptein zegt:
  Geplaatst op donderdag 4 december 2008 om 14:19

  Ik ben heel vaak vertroost door je stukjes. Van harte Gods nabijheid toegewenst

 20. Christie zegt:
  Geplaatst op donderdag 4 december 2008 om 22:13

  Goedenavond Dirk,
  De website gevonden!
  Eigenlijk kan ik nu je Commentaar elke week lezen, en in de ‘ Visie ‘ slechts 1 keer in de 14 dagen, dus dit is vooruitgang.
  Ook wens en bid ik je van harte beterschap toe!

 21. Gerrie van de Maat zegt:
  Geplaatst op donderdag 4 december 2008 om 22:43

  Dirk,
  Wat fijn dat je nu verdergaat met een eigen website. Anders zouden
  we een hoop missen.
  Je weet mensen te bemoedigen en scherp te houden met je collums.
  Gods Zegen en Zijn nabijheid toegewenst.

 22. Mathieu Verhorst zegt:
  Geplaatst op vrijdag 5 december 2008 om 17:18

  Dag Dirk,

  Langs deze weg wil ik je van harte sterkte toewensen bij het verdere genezingsproces. Maar vooral Gods onmisbare zegen over jouw leven.
  Ik bid dat je de geweldige kracht van de Geest mag ervaren en dat Hij je leidt op je verdere pad.

  Daarnaast wens ik je heel veel inspiratie toe!

  Marana tha!!

  Mathieu

 23. Jan zegt:
  Geplaatst op zaterdag 6 december 2008 om 22:03

  Beste Dirk,
  Je overdenkingen in Visie heb ik steeds met veel waardering gelezen en ik vond ze erg bemoedigend en opbouwend. Laatste Visie gelezen en daar las ik over je whiplesh; je bent nu erg beperkt in je werk, maar ik ben heel blij dat je dit werk wilt doorzetten en zo veel mensen alsnog kunt en wilt verrijken met je bijdragen. Ze Heer zegene je daarin! en ik wil graag een abonnement op je nieuwsbrief.

 24. Gerda zegt:
  Geplaatst op zondag 7 december 2008 om 21:53

  Beste Dirk,

  Ook ik vind het fijn dat wij toch wat contact kunnen houden , ondanks dat je niet meer in Visie bent te lezen.Juist in deze tijd waar wij zoveel meemaken hebben wij zo’n” apostel” nodig die ons toch verder kan helpen bij de moderne problemen.Zo hebben wij in de gemeente niet meer zo’n beleving als een jaar of wat geleden.Vanmorgen was het ook weer zo’n leven met het drumstel…en andere muziek met versterker.Er zijn al een paar leden vertrokken, maar dat zou voor mij persoonlijk nog meer verdriet met zich meebrengen, want ik zou mijn broeders en zusters missen. Dit probleem doet zich op meerdere plaatsen voor.Mijn vriendin in het noorden van het land maakt het ook mee en daar zijn al zo’n 20 of meer leden vertrokken.Gelukkig hebben wij nu d.m.v. de Hervormde domine hier in ons een dorp een interkerkelijke gebedsdienst georganiseerd en ga ik graag naar toe als ik gezond ben.Ook ik bid voor jou Dirk , dat je met je kwaal kunt blijven doen met dat wat je graag wilt doen voor onze Here God.En ook mensen zoals ik doe je er goed mee. Jij hebt de gave om ons Gods Woord uit te leggen en daar wil ik graag van profiteren. Ik wens jou de zegen van onze Heer toe .

 25. Jeanet zegt:
  Geplaatst op maandag 8 december 2008 om 10:17

  Hallo Dirk,

  Ik wens je heel veel sterkte in je situatie. Ik heb ook, als jongere, veel gehad aan je stukken in de visie. Ik mis vaak een duidelijk geluid: er zijn weinig mensen die echt voor iets onpopulair durven uit te komen en ervoor te durven staan. Bedankt dus voor de duidelijkheid die ik in je stukken heb mogen lezen!

 26. Gretha Stolker-van Waveren zegt:
  Geplaatst op maandag 8 december 2008 om 13:40

  Beste Dirk, graag wil de nieuwsbrief ontvangen. Alvast bedankt en Gods zegenende nabijheid toegewenst. Gretha

 27. Gretha Stolker-van Waveren zegt:
  Geplaatst op maandag 8 december 2008 om 13:41

  Sorry, tussen -wil- en -de- moet het woordje -ik-. Gretha

 28. Gea zegt:
  Geplaatst op maandag 8 december 2008 om 19:21

  Beste Dirk,
  Dank je wel voor deze site en de nieuwsbrieven in de toekomst: ik zie er naar uit. Blijf Zijn dromen dromen en ik bid dat je, juist nu, gezegend zult worden om tot zegen te kunnen zijn! Shalom, Gea.

 29. Magda van den Brink zegt:
  Geplaatst op dinsdag 9 december 2008 om 15:32

  Beste Dirk,

  Bijzonder dat je, nu je in Visie je gezegende commentaren niet meer door kunt geven (heel jammer dat door de voorwaarden dit niet meer kan), een eigen web-site begint. Dat heeft ook een groot bereik met weer ander publiek dan alleen de Visie-lezers.
  Dirk, van harte Gods onmisbare en liefdevolle zegen bij dit nieuwe werk.
  We hopen en bidden dat dit mogelijk mag blijven. In deze tijd is het zó nodig dat we ingelicht blijven op de wijze zoals jij dat doet. Gaarne ontvang ik ook de nieuwsbrief per mail. Heel gezegende Kerstdagen en Nieuwjaar..Hartelijke groeten van Magda van den Brink

 30. Nel de Ruijter zegt:
  Geplaatst op dinsdag 9 december 2008 om 15:49

  Hallo Dirk,

  Jarenlang heb ik je commentaren in de visie gelezen en hebben deze mij enorm opgebouwd en bemoedigd. Héél dankbaar ben ik dat je dit voort gáátt en kúnt zetten via je website. Ik wens je God’s zegen, kracht, wijsheid, plezier én humor toe in je leven en bij alle dingen die je onderneemt!!

  gr, Nel.

 31. René Grootes zegt:
  Geplaatst op woensdag 10 december 2008 om 15:49

  Een sterk en moedig getuigenis Dirk, je afscheidsinterview in EO’s Visie. Het is als het erop aan komt in het menselijke leven soms een eenzame geestelijke strijd waar de kerkelijke gemeente helaas niet altijd een juiste richting wijst. De reacties in de brievenrubriek waren soms pijnlijk veelzeggend dat je de vinger op de zere plek had gelegd. Ik wens je Gods zegen met deze uit lichamelijke pijn geboren eigen internet-weg.

  “Keer u tot ons Heer – hoe lang nog?
  ontferm u over uw dienaren.
  Vervul ons in de morgen met uw liefde,
  laat ons van blijdschap juichen, al onze dagen.”
  Psalm 90: 13-14

 32. Hub. Eussen zegt:
  Geplaatst op zaterdag 13 december 2008 om 13:49

  Beste mede-lezers,

  Mag ik U allen uitnodigen om het commentaar-artikel van Dirk, d.d. 25 Sept. j.l. : Omvallende Banken; nog eens te lezen. Waarom?
  Hierin vergelijkt hij de bijbeltekst uit Openbaring 18, over de Val van Babylon aan het einde der tijden met de huidige Krediet-en economische Crisis.
  Voor mij een Profetische boodschap, gezien de steeds “verslechterende- materiele” wordende situatie nu. De positieve kant van deze crisus is, dat nu aan alle “mistoestanden” in de financiele-wereld en de overdadige en nutteloze verspilling van de aardse grondstoffen door de economische “rijke” landen (slecht rentmeesterschap) “gewerkt ” gaat worden. En hierin moeten wij (Christenen) allen in ÉÉNHEID aan gaan meewerken , buiten de kerkmuren in de maatschappij in het Open-Veld, om mee te helpen aan een Rechtvaardiger en meer Solidariteitsgezinde wereld. En ik ben het met Dirk-“profetische-boodschap” eens; Gods-rijk is komende en laten wij ZIJN terugkeer met z’n allen voorbereiden hier, op welke plek dan ook.

  Mede-broeder in de Heer, Hub.Eussen

 33. Peter Burgers zegt:
  Geplaatst op maandag 15 december 2008 om 7:17

  Inderdaad, Dirk, uit je website wordt niet duidelijk hoe ik mij kan abonneren op de nieuwsbrief. Maar, bij deze meld ik me graag aan.

 34. Miranda Evendij zegt:
  Geplaatst op dinsdag 16 december 2008 om 10:45

  Gods zegen toegewenst op de nieuwe weg die je bent ingegaan. Graag ontvang ik jouw nieuwsbrieven per mail.

  Miranda Evendijk

 35. joke kok zegt:
  Geplaatst op dinsdag 16 december 2008 om 14:27

  Graag wil ik mij abonneren op uw nieuwsbrief,
  in alle opzichten heel veel sterkte gewenst met
  uw spannende reis, Joke Kok

 36. Jan den Boer zegt:
  Geplaatst op woensdag 17 december 2008 om 8:28

  Dirk,

  Bedankt voor de goede samenwerking in de afgelopen jaren!
  Ik wens je samen met je gezin Gezegende kerstdagen en Gods zegen in de toekomst!

 37. Bonnema Gerrit en Gré zegt:
  Geplaatst op zaterdag 20 december 2008 om 11:20

  Hierbij willen wij ons graag aanmelden voor uw nieuwe website.
  Genoten van uw commentaar de jaren door.
  Zijn net terug uit Israël/Jeruzalem en hadden het stukje meegenomen
  van vergeet Israël niet. Gaf ons de gelegenheid om biddend door
  Jeruzalem te lopen. Heel hartetelijk dank.

 38. Gerarda Weeda zegt:
  Geplaatst op zaterdag 20 december 2008 om 13:02

  Ik wil mij ook graag aanmelden voor het ontvangen van de nieuwsbrief via de mail. Geen idee of dit de juiste manier is om mij aan te melden maar ik kan niet ontdekken hoe ik het anders zou moeten doen.
  Gods zegen!

 39. gerard zegt:
  Geplaatst op zondag 21 december 2008 om 20:24

  Hierbij heb ik me aangemeld voor de wekelijkse nieuwsbrief .
  Heb altijd je commentaar gelezen in Visie, zeer betrouwbaar!!!

  Gezegende kerstdagen

 40. Nelly Bos-Terlouw zegt:
  Geplaatst op maandag 22 december 2008 om 10:56

  Hierbij meld ik me aan voor de wekelijkse nieuwsbrief. Hopelijk is dit de juiste manier. Ik vond uw commentaren in Visie heel verrijkend. God’s Zegen

 41. Bert de Vaal zegt:
  Geplaatst op maandag 22 december 2008 om 19:40

  Geachte Dirk,

  Met het doorgeven van naam en mailadres mag ik in de toekomst jouw door de Heilige Geest geïnspireerde commentaar blijven lezen.
  Wat een barmhartige God hebben we, Die ook op deze manier Zijn onfeilbaar Woord aan ons bekend wil maken.

  Met broederlijke groet,
  Bert.

 42. obbe nauta zegt:
  Geplaatst op dinsdag 23 december 2008 om 21:58

  Beste Dirk,
  Het doet me goed om verder ( door jou) ook bemoedigd en opgebuwd te mogen
  worden. De reacties getuigen, dat meerderen in ons land de knieen niet hebben
  gebogen voor de (afgoden) van deze tijd. Laten we met elkaar in dat spoor
  waarin Jezus ons voorging,moedig voortgaan. De HERE Zegene jou en je
  gezin.
  Obbe.

 43. Jannie Wiegmink Zijlstra zegt:
  Geplaatst op woensdag 24 december 2008 om 16:52

  Beste Dirk. Wat een geweldig voorrecht om zo het Woord van de God van Israel door te mogen geven.
  We kunnen alleen God hiervoor danken. Ps. 41:14.

  Dirk ik wens jou en je gezin een gezegende kerstdagen.

  Jannie.

 44. trudy hofman zegt:
  Geplaatst op zondag 28 december 2008 om 1:07

  Beste Dirk
  Je colums waren vaak uit “mijn hart “gegrepen.Ik ben blij dat het niet is “afgelopen” .Veel succes en van harte beterschap! Gods zegen! Trudy Hofman

 45. Joost de vries zegt:
  Geplaatst op maandag 29 december 2008 om 10:55

  Al die positieve commentaren sluit ik mij graag bij aan .Dirk veel kracht en spsterkte hopenlijk herstelGods Zegen jongen.PS Graag een abbonnement op Je nieuwsbrief

 46. jantine zegt:
  Geplaatst op maandag 29 december 2008 om 11:27

  Vaak werden je collums bij ons aan tafel hardop voorgelezen. Garantie voor diepgaande, opbouwende en fijne gesprekken. We willen dan ook graag de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen.

 47. Aldi Johannes zegt:
  Geplaatst op maandag 29 december 2008 om 13:54

  Beste Dirk,

  Heel veel dank voor al jouw collums de afgelopen jaren in Visie.
  Wij hebben er heel veel van geleerd en kopieerden deze artikelen en verstuurden ze aan verschillende personen.
  Wij zien uit naar de nieuwsbrieven en bidden je Gods rijke zegen toe voor jou en je gezin en zien uit naar de komst van de Grote Koning.

  hartelijke groeten,

  Ard en Aldi Johannes

  Nijverdal.

 48. Dirk Siebering zegt:
  Geplaatst op maandag 29 december 2008 om 14:19

  Beste Dirk,

  Hartelijk dank voor je vele inspirerende en nuchter-waarschuwende artikelen in Visie.We wensen je samen met je vrouw en je kinderen een heel GOED en GEZEGEND 2009 toe, en een verder herstel van je gezondheid.

  Graag ontvangen we je nieuwsbrieven.

  Hartelijke groet,

  Roely & Dirk Siebering

  Elburg.

 49. Anja zegt:
  Geplaatst op maandag 29 december 2008 om 18:03

  Wat fijn dat je commentaren via de mail nog door gaan.
  Veel sterke in alles en Gods nabijheid.
  Ik wil graag je nieuwsbrieven ontvangen.

  Hartelijke groet,
  Anja Vink

 50. christina kranenburg zegt:
  Geplaatst op dinsdag 30 december 2008 om 20:46

  beste Dirk

  Gods Zegen toegewenst voor de komende tijd, tesamen met je gezin, wij wensen op de hoogte te blijven middels de nieuwsbrief. Bij deze dus.

  Verder hoop ik (met enige kennis van de bijbelse geschiedenis) meer
  te weten te komen over de (on)vervulde profetieen.
  Ook de plek die het volk Israel moet innemen in het gebed van de gemeente.

  groeten van Christina Kranenburg

 51. Maian Bellinga zegt:
  Geplaatst op vrijdag 2 januari 2009 om 23:48

  Ik ben geintreseerd in u berichten. Ik las ze als eerste in de visie, als die binnenkwam. Ik hoop voor u op een voorspoedig herstel. Ik weet van een vrouw bij ons in de gemeente, die eens een heftige valpartij meemaakte met de fiets. Zij is naar de genezingsdienst van Jan Zijlstra geweest. En kwam er huppelend vandaan. Een aantal dagen gewacht met doorbellen van het goede nieuws. En getuigd van haar genezing. Dit is al weer jaren geleden dat is gebeurd. Ik hoop u hiermee te bemoedigen. Vriendelijke groet Marian Bellinga.

 52. Monique Rebel zegt:
  Geplaatst op zondag 4 januari 2009 om 15:09

  Hoi Dirk,
  goed initiatief! En het is een mooie site geworden. Voor dit nieuwe jaar wensen wij jou (en je gezin) heel veel zegen en wijsheid toe. Dat vele van je commentaren mogen blijven genieten en erdoor aangesproken mogen worden. Jammer dat het op deze manier voor je afloopt bij de EO maar ik geloof dat God nieuwe wegen voor je heeft en ben benieuwd hoe dat zal verlopen. We bellen nog.
  Hartelijke groet, Paul en Monique

 53. Simone Hopman zegt:
  Geplaatst op dinsdag 6 januari 2009 om 10:37

  Hi Dirk,
  Nu ik na mijn verhuizing weer online ben meteen bij jou gaan kijken. Mooie site en ik denk dat dit grote gevolgen zal hebben voor vele christenen. We hebben het met elkaar nodig om bemoedigd te worden en te bemoedigen. Om te leren en weer aan anderen door te geven. Bovenal om samen te verwachten de komst van onze Heiland, en mensen te waarschuwen tegen de gevaren die er vandaag de dag zijn.
  Ik zal je website vermelden op mijn eigen site. http://www.joyinlife.com zodat vandaar uit mensen ook bij je terechtkomen.
  Gods Zegen voor jou en je gezin in dit nieuwe jaar.
  hartelijke groeten Simone Hopman

 54. Jose van merrebach zegt:
  Geplaatst op vrijdag 9 januari 2009 om 18:17

  Als mede-whiplash-patient wil ik je veel sterkte en Gods steun en kracht wensen met deze nare aandoening.
  Graag wil ik me abonneren op de wekelijkse nieuwsbrief.

 55. Henriët Hessing zegt:
  Geplaatst op zaterdag 17 januari 2009 om 12:40

  Hallo Dirk,

  Wat fijn dat we via je eigen site, toch je commentaren kunnen blijven lezen. Als de Visie bij ons in de bus viel, was dat één van de eerste artikelen die gelezen werden ,omdat we bemoedigd, en scherp gehouden werden door jouw commentaren. Heel jammer dat je je werk bij de EO hebt moeten neerleggen, ingrijpend voor jou en je gezin! Toch zijn wij heel dankbaar, je artikelen via deze site te kunnen blijven lezen. We wensen jou en je gezin God’s Zegen toe, sterkte en alle goeds voor de toekomst! Met vriendelijke groet, fam Hessing

 56. a.sandifort zegt:
  Geplaatst op dinsdag 27 januari 2009 om 16:31

  Beste Dirk,we denken nog steeds aan je en brengen jou en je gezin voor GODS TRoon. Bedankt voor al je fijne en bewogen stukjes .Alsjeblieft ga daar mee door. DE EEUWIGE ZEGENE JOU en al je dierbaren.
  In HEM verbonden shalom.

  Lou Sandifort.

 57. C.W. Meeuse zegt:
  Geplaatst op dinsdag 3 februari 2009 om 14:21

  Geachte heer van Genderen,

  Ook wij willen ons graag aanmelden voor de nieuwsbrief. Hartelijk dank voor de reeds verschenen teksten.

  Met vriendelijke groeten, J. Meeuse

 58. josephine boelhouwers zegt:
  Geplaatst op woensdag 4 februari 2009 om 19:16

  graag ontvang ik de nieuwsbrief. Gods zegen wens ik u toe op uw werk.

 59. jan kooistra. zegt:
  Geplaatst op zaterdag 7 februari 2009 om 13:48

  beste Dirk.
  ik weet niet of ik zo goed heb gedaan,wat adres aan gaat. ik ben blij dat u
  ook in zoek licht schrijft,graag zou ik nieuwsbrief willen ontvangen.
  mijn adres is j kooistra marktstraat 141 9561 G.M TER-APEL

  ook bankrekening..

 60. Alie Kist zegt:
  Geplaatst op zaterdag 7 februari 2009 om 17:51

  Moge de Heere onze God u rijkelijk zegenen in het delen van geloof, door de Heilige Geest, in de naam van de Heere Jezus Christus.
  Ik zie uit naar de woorden die u mag delen. Ik ben vaak opgebouwd door de woorden in uw column

 61. Elske de Boer zegt:
  Geplaatst op dinsdag 24 februari 2009 om 16:18

  ik vind het allemaal zo onterend voor onze hemelse Vader,dat mensen zo over de schepping praten, kunnen wij met ons verstand god begrijpen, nee toch, laat het maar aan onze liefhebbende God over hoe meer disscusie hoe meer afstand, wij moeten onze God de glorie geven hoe groot hij is, de boze zit ons uit te lachen, hoe mooi we er allemaal in lopen,hij ziet zijn kans om ons uit elkaar te scheuren, en als ik dit allmaal lees dan is het haast ook nog geluk,mensen laat ons bij Gods woord blijven.dat is onze enige houvast!!

 62. J.kesseboom zegt:
  Geplaatst op maandag 2 maart 2009 om 11:27

  wil graag nieuwsbrief ontvangen.

 63. M. Visser zegt:
  Geplaatst op woensdag 4 maart 2009 om 14:10

  Beste Dirk,

  Ik wil graag je nieuwsbrieven ontvangen.

 64. J.P.Bottema zegt:
  Geplaatst op donderdag 5 maart 2009 om 9:02

  Beste Dirk,
  Gaarne willen wij ons ook aanmelden om wekelijks door jouw nieuwsbrief bemoedigd te worden. we wensen je GOD’s zegen en hopen en bidden dat je van de Here de kracht mag ontvangen die je nodig hebt om zijn beproevingen te kunnen doorstaan,
  Jelle Bottema

  PS.
  Laten we als Christenen De Bijbel, dus inclusief het scheppingsverhaal lezen als een KIND en het geloven als een KIND

 65. Kees Versluis zegt:
  Geplaatst op zaterdag 7 maart 2009 om 20:22

  Dag Dirk

  Ik wil graag je Nieuwesbrief ontvangen

 66. Kees Versluis zegt:
  Geplaatst op zaterdag 7 maart 2009 om 20:23

  Dag Dirk

  Ik wil graag je Nieuwesbrief ontvangen en je Gods zegen toewensen.

 67. ria verhaag-terpstra zegt:
  Geplaatst op zondag 8 maart 2009 om 12:11

  Dirk,
  Fijn, dat je nu op deze manier door God gebruikt wordt.Wij bidden voor
  jou en je gezin. Wij zien uit, naar wat je ons te zeggen hebt.
  Shalom, Piet en Ria Verhaag

 68. Lies zegt:
  Geplaatst op dinsdag 10 maart 2009 om 21:43

  Dhr.D.van Genderen
  Ia zo noem ik u maar ,want het is de eerste keer dat ik op u site ben.
  De aanleiding was de Sart krant waar ik gelezen heb van u whislash.
  Ik heb daar veel mee te maken ,omdat mijn neef al negen jaar op bed ligt
  door een whiplash met veel pijn ,maar wat ik zo verdrietig vindt is dat hij zijn geloof in God heeft verlaten.Maar ik hoop en bid dat de Here God hem wel vast houdt,en dat vertrouwen heb ik wel,en wij mogen bidden voor hem en voor aldie mensen die De Here Jezus nog niet kennen,of die Hem de rug toe gekeert hebben.Ik wens u God zegen met alles wat op u pad mag komen.
  En een hartelijke groet.Lies

 69. Lies zegt:
  Geplaatst op dinsdag 10 maart 2009 om 21:50

  Ik zou ook graag de nieuwsbrief ontvangen,maar hoop niet dat mijn mial adres bij de reactie blijft staan.alleen lies is genoeg.b.v .dank

 70. Berry en Nelly Stolk zegt:
  Geplaatst op dinsdag 7 april 2009 om 10:17

  Ik zou ook graag de nieuwsbrief ontvangen.
  Bedankt

 71. Koos & Els Middendorp zegt:
  Geplaatst op dinsdag 14 april 2009 om 16:18

  Beste Dirk,

  Je schrijft zeer bemoedigend, met veel liefde voor de Here Jezus. Fijn! In de nieuwsbrief zijn wij dan ook zeker geïnteresseerd!

 72. J.H. van Til zegt:
  Geplaatst op dinsdag 19 mei 2009 om 14:15

  graag de nieuwsbrief

  e-mail adres: jhvantil@scarlet.nl

  dank!

 73. famgdekker zegt:
  Geplaatst op zaterdag 30 mei 2009 om 22:04

  Beste Dirk,

  wij zouden graag de nieuwsbrief ontvangen.

 74. Jakob-Gerard Duijker zegt:
  Geplaatst op zaterdag 27 juni 2009 om 21:04

  Ook ik zou heelgraag de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen.
  Gods zegen op je werkzaamheden.

 75. Toos Vos zegt:
  Geplaatst op vrijdag 3 juli 2009 om 3:58

  Ik waardeer zeer de goede stukken die u schrijft en Israel niet vergeet.Ik wil me opgeven voor de nieuwsbrief.gr. en sjaloom,Toos

 76. Jelly Pietersma zegt:
  Geplaatst op zondag 12 juli 2009 om 17:13

  Dank u wel voor uw fijne opbouwende artikelen die we mogen lezen ..
  Ik zou graag van u uw nieuwsbrief willen ontvangen .

  Met vriendelijke groet en Gods zegen

  Shaloom Jelly

 77. h.van zeeburg zegt:
  Geplaatst op donderdag 13 augustus 2009 om 13:26

  graag willen we de nieuwsbrief ontvangen van u.,b.v.d. fam.h.van zeeburg.

 78. Geertje de Reuver zegt:
  Geplaatst op maandag 21 september 2009 om 7:07

  wij willen graag de nieuwsbrief ontvangen.

 79. h.vogelzang zegt:
  Geplaatst op zaterdag 7 november 2009 om 18:12

  graag willen wij de nieuwsbrief ontvangen gr.henk

 80. d.steendam zegt:
  Geplaatst op vrijdag 13 november 2009 om 17:35

  veel zegen op je werk,wij willen ede nieuwsbrief graag ontvangen,gr.dik

 81. L Goedbloed zegt:
  Geplaatst op donderdag 19 november 2009 om 14:55

  graag ontvang ik wekelijks de nieuwsbrief.
  bvd hartelijke groet.

 82. T v d Have zegt:
  Geplaatst op dinsdag 24 november 2009 om 12:51

  We zouden graag de wekelijkse nieuws brief van u willen ontvangen.
  Hartelijke groet T vd Have

 83. Lenie Koppejan zegt:
  Geplaatst op donderdag 26 november 2009 om 20:36

  Beste Dirk,

  Hartelijk dank voor de nieuwsbrief, wat is er veel te zien op jouw site, geweldig!
  De commentaren uit Visie, en nu ook het Zoeklicht, versterken en bemoedigen mij iedere keer weer, zo duidelijk beschreven, levend en krachtig als dat is vanuit het Woord!
  In de Ontmoetingskerk in Middelburg kwam je ook weer krachtig over, voor dat je het zelf zei, dacht ik, Zijn kracht wordt in zwakheid volbracht!
  Het eerste artikel uit de Visie dat ik las, was jouw commentaar, wat ben ik vaak vertroost in situaties, waar ik dacht dat ik alleen stond, juist ook in het geloofsleven! En altijd kwam het precies op tijd!
  Ik heb er dan ook veel bewaard in een map, maar nu kan ik mijn hart weer ophalen, met het prachtige boekje “spannende tijden”! en natuurlijk de nieuwsbrief!
  Wat een bemoediging dat Gods ogen de hele aarde doorlopen, om krachtig bij te staan, hen wier hart volkomen naar Hem uit gaat.
  Van harte wens en bid ik je dat ook toe!
  Een hartelijke Groet uit Middelburg,
  Lenie Koppejan

 84. Pijpker zegt:
  Geplaatst op zaterdag 9 januari 2010 om 11:54

  graag willen wij de nieuwsbrief ontvangen j.Pijpker

 85. Nathalie zegt:
  Geplaatst op woensdag 24 maart 2010 om 20:41

  Graag zouden wij de nieuwsbrief ontvangen. Bedankt.

 86. riet bowen van nunen zegt:
  Geplaatst op maandag 5 april 2010 om 11:54

  graag wil ik jou nieuwsbrief onvangen wekelijks

  dank je wel.

 87. Tijmen en Caroline zegt:
  Geplaatst op dinsdag 6 april 2010 om 12:00

  Graag zouden wij de nieuwsbrief ontvangen. Alvast bedankt!

 88. Feya van den Berg zegt:
  Geplaatst op maandag 26 april 2010 om 11:48

  Graag ontvang ik de nieuwsbrief.
  Hartelijk dank en Gods Zegen, Feya

 89. peter tiggelaar zegt:
  Geplaatst op zondag 2 mei 2010 om 13:00

  graag intvang ik van u de nieuwsbrief. We leven in een bijzondere tijd…

  Gods zegen

 90. marianne zegt:
  Geplaatst op dinsdag 29 juni 2010 om 11:36

  graag ontvang ik de nieuwsbrief

 91. piet rosendal zegt:
  Geplaatst op donderdag 29 juli 2010 om 10:31

  graag ontvang ook ik een nieuwsbrief

 92. Ria Jonker zegt:
  Geplaatst op maandag 29 november 2010 om 12:36

  Via een kennis hoorde ik van uw nieuwsbrief , ze leest de nieuwsbrief altijd erg graag en daarom zou ik ook graag de nieuwsbrief willen ontvangen…Alvast bedankt !

 93. Cor zegt:
  Geplaatst op woensdag 1 december 2010 om 18:10

  Graag ontvang ik uw nieuwsbrief

 94. ank zegt:
  Geplaatst op dinsdag 7 december 2010 om 22:54

  Eindelijk heb ik een pc en kan ik ook je nieuwsbrief ontvangen. Heb altijd je commentaren in Visie gelezen en aan anderen doorgegeven. Gods zegen in alles wat je voor Hem en anderen doet. Shalom broeder

 95. marian bellinga zegt:
  Geplaatst op maandag 7 maart 2011 om 23:22

  Ik wil ook graag uw nieuwsbrief. Marian

 96. Grytsje zegt:
  Geplaatst op zondag 20 maart 2011 om 15:23

  Graag ontvang ik een nieuwsbrief. Grytsje

 97. martijn zegt:
  Geplaatst op zondag 20 maart 2011 om 22:46

  mijn ouders ontvangen ook de nieuwsbrief, en sturen die door.
  Daarom zou het handiger zijn als ik zelf de nieuwsbrief ontvang.

 98. Lacquet roger zegt:
  Geplaatst op dinsdag 5 april 2011 om 10:57

  Graag ontvang ik de “NIEUWSBRIEF”
  Dank bijvoorbaat.

 99. Rietje Musch zegt:
  Geplaatst op zondag 17 april 2011 om 14:00

  Ik wil graag de nieuwsbrief ontvangen. groet Rietje Musch

 100. Boukje zegt:
  Geplaatst op woensdag 11 mei 2011 om 9:55

  Ik zou graag de nieuwsbrief ontvangen. Groet, Boukje

 101. Jannette de Boer zegt:
  Geplaatst op maandag 16 mei 2011 om 11:10

  Graag ontvang ik de nieuwsbrief, prachtige website!

  Gods zegen! Gr Jannette de boer

 102. Karen zegt:
  Geplaatst op zaterdag 21 mei 2011 om 20:23

  Ik zou het fijn vinden om de nieuwsbrief te ontvangen.
  Alvast bedankt !
  Karen

 103. Rosa zegt:
  Geplaatst op zaterdag 18 juni 2011 om 8:50

  Beste Dirk,
  Van twee kanten kreeg ik het advies me op te geven voor jouw nieuwsbrief, wat ik zojuist heb gedaan. Ik zie er naar uit daarin Bijbels onderwijs te krijgen betreffende de profetieen over de eindtijd. (Daar hoor ik in mijn kerk weinig over.)
  En zo met steeds meer verlangen uit mag zien naar de terugkomst van de Heere Jezus.
  Veel dank en Gods Zegen, Rosa.

 104. Harold van Ouwerkerk zegt:
  Geplaatst op donderdag 8 september 2011 om 6:15

  Shalom Dirk,
  Heel accuraat zoals je over de wereldsituatie bekeken vanuit God’s Woord schrijft. Ik woon en werk met vrouw en 4 van onze 5 kinderen nu ruim 2 jaar in Israel en zie de ontwikelingen dus van dichtbij. De spanning zit hier momenteel behoorlijk in de lucht, logisch zo kort voor 22 sept. Bedankt voor je vasthoudend gebed voor Israel.
  Graag ga ik jouw nieuwsbrieven lezen welke heel inspirerend zijn.

  In Zijn Liefde verbonden,
  Harold
  Bat-Hen, Israel

 105. René zegt:
  Geplaatst op maandag 19 september 2011 om 6:29

  Dag Dirk,

  ik zou graag de nieuwsbrief ontvangen

 106. Jacob Schneider zegt:
  Geplaatst op zondag 25 september 2011 om 11:09

  Geachte heer van Genderen,

  Graag ontving ik uw nieuwsbrief.

  Hartelijke groet,
  Jacob Schneider

 107. Jannie de Groot-Moorlag zegt:
  Geplaatst op dinsdag 1 november 2011 om 21:13

  Beste Dirk,

  Het was een goede avond in Renswoude. Gods zegen op je werk.
  Shalom en de hartelijke groeten van Jannie de Groot- Moorlag

  P.s. Ook ik wil graag elke week je nieuwsbrief ontvangen.

 108. Arend van Dijk zegt:
  Geplaatst op vrijdag 6 januari 2012 om 14:02

  Dag Dirk van Genderen,

  Ook in 2012 van harte Gods zegen toegewenst en toegebeden in het schrijven van alle commentaren/ publicaties. Dank voor alle nieuwsbrieven die we al van je hebben mogen ontvangen.

  Hartelijke groet,
  Arend van Dijk

 109. thilly faas zegt:
  Geplaatst op vrijdag 7 september 2012 om 18:29

  Ik zou heel graag de nieuwsbrief willen ontvangen…..als een kind van onze Vader God weet ik me bijzonder gezegend, maar temidden van de dagelijkse strijd hier op aarde kan ik wel wat hulp gebruiken: geestelijke bemoediging!
  Ik hoop a.s. zondag de dienst in Schagen bij te wonen en mee te vieren….!
  Dankbaar & blij wens ik je Gods vreugdevolle zegen, hartelijke groet uit Julianadorp!

 110. svanhoeve zegt:
  Geplaatst op donderdag 20 december 2012 om 16:06

  Eindtijd en Israel;
  We zijn beiden overtuigd dat we in de eindtijd leven en dat de terugkomst van onze Heer Jezus aanstaande is. Wat houdt dit in? Het is de eindtijd van Gods genadetijd met de heidenwereld en zijn kerk en de keerzijde van deze medaille is: Let op: Jezus komt terug als de grote zoon van David en zal zitten op de troon van zijn vader David [te jeruzalem] en Hij zal de ogen van zijn geheiligd volk openen zoals hij deed met de Emmausgangers en die ongelovige Thomas. Maar daar zal geen heiden of christen bij staan en daarna zal heel israel het evangelie van het Koninkrijk prediken, het evangelie van Gods genade met kerk en heidenwereld is dan voorgoed voorbij.
  gr kerkganger uit zaamslag

 111. Janna Tolsma zegt:
  Geplaatst op maandag 12 mei 2014 om 12:35

  Graag de nieuwsbrief ontvangen

 112. Mw. J.A. Bouw Nunspeet zegt:
  Geplaatst op zaterdag 2 augustus 2014 om 21:34

  Geachte heer van Genderen,

  Van een kennis kreeg ik uw nieuwsbrief doorgemaild. We leven in bijzondere tijden! Het zal in de eindtijd vooral om Israel gaan, Gods verbondsvolk. Van alle kanten worden ze nu bedreigd, maar het is alles voorspeld door de Heere Jezus. Zijn Rijk is aanstaande! Ik blijf graag op de hoogte wat Israel betreft. Gods hand in alles op te merken, hoe Hij alle dingen leidt in het wereldgebeuren en in het bijzonder Zijn gang met Israel op te merken en elkaar op te wekken om voor Israel te bidden en uit te zien naar Zijn komst, Zijn voeten zullen eens op de Olijfberg staan…!
  Laten we elkaar bemoedigen vanuit Zijn Woord.
  De Heere Jezus zei: “Let op de tekenen der tijden”. Gods zegen wens ik u in dit werk van harte toe.

 113. T. Klevringa zegt:
  Geplaatst op maandag 4 augustus 2014 om 22:05

  We zouden graag de nieuwsbrief willen ontvangen.

 114. Kirkby Leslie zegt:
  Geplaatst op dinsdag 19 augustus 2014 om 12:07

  Zou graag de nieuwsbrief van u willen ontvangen, dank u
  Veel zegen Leslie

 115. Niels zegt:
  Geplaatst op zaterdag 6 september 2014 om 10:43

  Beste Dirk,

  Ook wij willen graag jouw nieuwsbrief ontvangen. We volgen je al een hele tijd (Visie, lezingen en website) en vinden het fijn om artikelen te lezen waar we ons zo in kunnen vinden en waardoor we gesterkt worden. Ga zo door. Gods zegen toegewenst in je werk.

 116. wietske zegt:
  Geplaatst op zaterdag 1 november 2014 om 22:15

  Graag wil,ik wekelijks uw nieuwsbrief ontvangen.

 117. Marjan Edens zegt:
  Geplaatst op donderdag 27 november 2014 om 12:01

  Graag ontvang ik uw nieuwsbrief .

 118. Anne zegt:
  Geplaatst op woensdag 7 januari 2015 om 16:35

  Dag Dirk, heel mooi. Ik kende jouw site al en ik wens jou veel wijsheid, kracht en inzicht de liefde en genade, om deze site de uitstraling te geven waarvoor deze site bedoeld is; de liefde van Jeshua, onze Heere Jezus door te geven, Zijn Licht en Liefde, dat deze site bedoeld is om elkaar op te bouwen, dat deze site tot zegen en bemoediging zal zijn. Iedere keer opnieuw is daar gebed voor nodig, ook hoop ik dat velen die hier een reactie achtergelaten hebben ook zullen reageren en bijdragen tot opbouw van de gemeente van Jeshua, de Heere Jezus. Dat de mensen elkaar liefdevol en met respect benaderen ongeacht afkomst, cultuur en geloofsovertuiging. Dat deze site een lichtje mag zijn op het wereldwijde web, waar het ook steeds donkerder wordt….

  Hartelijke groet en shalom
  Anne

 119. Ch.J.de Vin-de Leeuw zegt:
  Geplaatst op zondag 1 februari 2015 om 14:19

  Dag Dirk,

  Ik ben heel blij dat ik me kan abonneren op jouw nieuwsbrief. Vooral Israel gaat me ter harte.
  Ik heb me verleden week aangemeld voor de nieuwsbrief. Heb hem toen 1 keer gekregen maar afgelopen vrijdag/zaterdag niet.
  Wil je hem alsnog doorsturen.

  Veel wijsheid en Gods zegen toegewenst.

 120. Marian Koopman zegt:
  Geplaatst op zaterdag 28 februari 2015 om 15:02

  Beste heer van Genderen,

  Van iemand kreeg ik een hint naar deze website. Het lijkt me zeker fijn om op enkele artikelen te mogen en kunnen reageren. Zelf ben ik van huis uit katholiek. We hebben een vrij moderne parochie en krijgen weinig voeding mee vanuit de Bijbel. Mijn ervaring is tot nu toe, dat vele katholieken nog altijd niet open staan voor datgene wat er in Gods Woord staat. Én het is zó belangrijk, dat we leren alles te toetsen vanuit de Heilige Schrift. Als katholiek een beetje meegelift met de Evangelische Omroep, die zeker in de beginjaren de kern van het geloof wist door te geven. De KRO liet zoveel liggen en eigenlijk nog steeds. Jammer dat de RKK niet verder is gaan samenwerken met de EO en/of andersom. Ik heb echter zelf het idee, dat er een verandering heeft plaatsgevonden binnen de EO en ik weet niet of dat werkelijk ten goede is. Verder wil ik Youth for Christ niet onvermeld laten. In mijn tienerjaren ben ik daar met een paar familieleden daar 2 of 3 keer geweest. Voor mij was dat een onvergetelijke ervaring en ik bewaar daar nog goede herinneringen aan.

  Met vriendelijk groet,
  Marian

 121. Anne zegt:
  Geplaatst op zaterdag 28 februari 2015 om 20:10

  Leuk Marjan, om jou ook hier te ontmoeten, ik ben opgegroeid in de reformatorische gemeente (Hervormd op gereformeerde grondslag destijds), ben opgegroeid met het oude verbond, het nieuwe verbond,de 10 geboden, de Psalmen en altijd onderwijs vanuit het oude naar het nieuwe verbond, of andersom, want het oude en nieuwe verbond zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden! Daarom werd mijn liefde voor Israël en het Bijbelse Joodse volk al vroeg aangewakkerd en gaandeweg ging ik steeds meer en meer beseffen dat mijn christelijk geloof geworteld is in de Bijbels/Joodse wortels. Het is door Woord en Geest/JAHWEH’s Geest dat je de Heilige Schriften leert verstaan en dat is dan ook een hele mooie en diepgaande ontdekkingsreis in dit leven, met alle hoop voor de toekomst, met als eindbestemming het nieuwe Jerusalem!

  groet en shalom
  Anne

 122. Marian Koopman zegt:
  Geplaatst op zaterdag 28 februari 2015 om 21:23

  @Anne (reactie 121)
  Beste Anne, het is geloof ik niet de bedoeling dat we op elkaar reageren. Ik ben dus nieuw hier. Bedankt nog voor je reactie elders in een artikel. Katholieken zouden meer de Bijbel moeten gaan lezen. Omdat ik het zelf ook niet van huis uit gewend ben, vind ik het nog altijd moeilijk er een regelmaat in te vinden. Ik ben nu een boek uit het Oude Testament aan het lezen in de ‘Bijbel in Gewone Taal’. Hoewel ik niet alles goed vertaald vind, leest het wel gemakkelijk weg, vooral in het Oude Testament, waar het moeilijk doorkomen is met sommige Bijbelboeken/verhalen. Ook ik besef dat we veel meer terugmoeten naar de H. Schrift, zowel Oud als Nieuw Testament, omdat ze, zoals je zegt, onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.
  Vriendelijke groet, Marian.

 123. Jan Vehof zegt:
  Geplaatst op vrijdag 4 september 2015 om 14:52

  Beste Dirk.
  Ik wil me heel graag inschrijven voor de Nieuwsbrief.
  Hartelijke groeten. Jan

 124. Joop van der Vliet zegt:
  Geplaatst op vrijdag 13 november 2015 om 17:03

  Ik wil mij graag opgeven voor uw nieuwsbrief.
  Met hartelijke groeten uit Hilversum.
  Joop van der vliet

 125. Janny Schipper zegt:
  Geplaatst op woensdag 2 december 2015 om 12:15

  Beste Dirk, ik zou heel graag je nieuwsbrief willen ontvangen!
  Met vriendelijke groet,
  Janny schipper

 126. Corry zegt:
  Geplaatst op zaterdag 5 december 2015 om 10:16

  Ik wil me aanmelden voor de nieuwsbrief

 127. Aline zegt:
  Geplaatst op woensdag 24 februari 2016 om 20:50

  Dank je wel voor alles wat je wilt delen.
  Ik wil me graag aanmelden voor de nieuwsbrief.
  Gods zegen in alles!

 128. H niebeek zegt:
  Geplaatst op woensdag 9 maart 2016 om 14:03

  Graag meld ik mij aan voor de nieuwsbrief

 129. Annette zegt:
  Geplaatst op donderdag 17 maart 2016 om 21:53

  Graag meld ik me aan voor de nieuwsbrief!

 130. dirkje harteveld zegt:
  Geplaatst op woensdag 23 maart 2016 om 11:27

  Graag zou ik uw nieuwsbrieven ontvangen!
  Bij voorbaat hartelijk dank
  D.Harteveld

 131. FranklinLeonard de la Fosse zegt:
  Geplaatst op vrijdag 29 april 2016 om 7:05

  Beste Dirk….
  Ik kreeg een link van de profetie van 1968 van de Noorse vrouw toegestuurd van een van mijn broeders en ging dus ook meteen op je site kijken….ik wil je danken voor dit lichtpunt in een gevallen wereld en heb me meteen aangemeld voor de nieuwsbrief…de stof van de profetie is terug te vinden in de stof van de Bijbelstudie die ik aan het volgen ben in mijn eigen kerkgemeente….het onderwerp is de eindtijd waar we nu in leven….Geweldig…..Mijn Dank nogmaals…

 132. Anita zegt:
  Geplaatst op woensdag 12 oktober 2016 om 16:03

  Hallo Dirk,
  Ik wil me graag aanmelden voor je nieuwsbrief.
  In der tijd heb ik veel stukken van je gelezen op Habakuk, en ik mis ze!
  Gelukkig werd ik geattendeerd op de mogelijkheid van deze nieuwsbrief. Ik zie er naar uit weer opgebouwd te worden door je!
  Vriendelijke groet,
  Anita

 133. Gradus Brinkman zegt:
  Geplaatst op donderdag 5 januari 2017 om 13:05

  Veel mensen denken dat we in een eindtijd leven, maar eerst zullen nog veel profetiën uit moeten komen. Lees maar eens goed de Openbaring.
  Het wordt allemaal nog veel erger op de wereld dan nu. De Heer zal komen als een dief in de nacht, iedereen zal verrast worden.

 134. Marja zegt:
  Geplaatst op donderdag 9 maart 2017 om 22:47

  Graag meld ik me aan voor de nieuwsbrief!

  Hartelijke groet,

  Marja

 135. Gerrie Hessink zegt:
  Geplaatst op dinsdag 28 maart 2017 om 19:45

  Ik zou heel graag de nieuwsbrief ontvangen, ik heb altijd erg genoten van je columns in de visie, wens je Gods zegen!!

 136. Albertine Zwiers zegt:
  Geplaatst op vrijdag 14 april 2017 om 14:07

  Graag zou ik uw nieuwsbrief ontvangen.

 137. Betty de Jong zegt:
  Geplaatst op donderdag 8 juni 2017 om 13:47

  Omdat u over Israël met liefde schrijft en omdat uit uw schrijven blijkt dat u van Israel houdt, zou ik graag uw nieuwsbrief ontvangen.

 138. Klaas Kruizinga zegt:
  Geplaatst op zaterdag 10 juni 2017 om 11:52

  Beste Dirk,

  Graag ontvang ik uw wekelijkse nieuwsbrief.

  Hartelijke groet,
  Klaas

 139. Leni Battjes zegt:
  Geplaatst op zaterdag 22 juli 2017 om 22:39

  Graag ontvang ik uw nieuwsbrief

 140. Anke zegt:
  Geplaatst op zondag 30 juli 2017 om 21:28

  Graag ontvang ik uw niewsbrief, bij voorbaat dank

 141. Benny zegt:
  Geplaatst op vrijdag 1 september 2017 om 9:55

  Beste Dirk

  Ik ben dankbaar voor je mooie artikelen. Gisteren (31-8-2017) heb ik me opgegeven voor je nieuwsbrief. De zegen van de ALLERHOOGSTE!!!, dat wens ik je.

 142. Benny zegt:
  Geplaatst op zaterdag 2 september 2017 om 20:41

  Geachte Dirk

  Ik ben dankbaar voor je nieuwsbrief [van 2-9-2017, de 1e]. Mooi. Ik bid dan ook dat in het nieuwe kabinet de euthanasiewet=moord en zelfmoord niet gaat komen en afschaffing abortus provocatus=kindermoord. En ook bid ik uiteraard voor Eretz Israel. Ik las in de nieuwsbrief over occultisme in een R’damse Christelijke school, waar een voormalige heks zou spreken. Welke school en waar [adres] en wanneer. Als ik in staat ben wil ik erheen. Halloween = van de satan. Gods zegen Broeder Dirk

 143. JHL Beze zegt:
  Geplaatst op maandag 2 oktober 2017 om 14:06

  Dag, graag ontvang ik je nieuwsbrief op bijgevoegd mailadres. Zegen op je werk toegewenst! Hans

 144. Marcel Robbers zegt:
  Geplaatst op donderdag 5 oktober 2017 om 11:53

  Ik wil me aanmelden voor de nieuwsbrief. Dit bericht ontving per ongeluk door te surfen op internet. Gods zegen broeder!

 145. SJOUKE REITSEMA zegt:
  Geplaatst op zaterdag 25 november 2017 om 11:21

  GRAAG ONTVANG IK DE NIEUWSBRIEF

 146. peter blanken zegt:
  Geplaatst op zaterdag 30 december 2017 om 19:03

  Graag ontvang ik uw nieuwsbrief,

  Peter Blanken,
  Curaçao

 147. Joke van der Vliet zegt:
  Geplaatst op zondag 26 augustus 2018 om 13:40

  Graag ontvang ik de nieuwsbrief, indien deze anders is dan de wekelijkse stukjes op uw site.

  Met vriendelijke groet,
  Joke van der Vliet.

 148. Stephanie Ottevanger zegt:
  Geplaatst op maandag 11 maart 2019 om 10:43

  Graag ontvang ik uw nieuwsbrief, zie mail als bijlage! Gods Zegen 🙂

 149. Annie zegt:
  Geplaatst op dinsdag 17 september 2019 om 22:02

  Zou graag uw nieuwsbrief ontvangen.

 150. Marlies zegt:
  Geplaatst op donderdag 17 oktober 2019 om 16:18

  Ik zou graag de nieuwsbrief willen ontvangen

 151. Gineke zegt:
  Geplaatst op dinsdag 21 juni 2022 om 21:56

  Graag ontvang ik ook uw nieuwsbrief. Vriendelijke groet

 152. Marjan zegt:
  Geplaatst op zondag 21 augustus 2022 om 16:54

  Graag ontvang ik ook uw nieuwsbrief

 153. Jenny Moeijes zegt:
  Geplaatst op maandag 14 november 2022 om 12:17

  Graag ontvang ik de nieuwsbrief

 154. Hannie zegt:
  Geplaatst op maandag 21 november 2022 om 9:20

  Inschrijving nieuwsbrief

 155. Jan zegt:
  Geplaatst op maandag 2 januari 2023 om 2:35

  Graag ontvang ik uw nieuwsbrief

 156. l.c.van der Hoeven zegt:
  Geplaatst op zondag 19 februari 2023 om 15:46

  de nieuws brief versturen naar bovenstaande mail adres

 157. MC Messing zegt:
  Geplaatst op zondag 29 oktober 2023 om 14:07

  Graag zou ik uw nieuwsbrief willen ontvangen.

  MVG

 158. M. Peelen zegt:
  Geplaatst op woensdag 6 december 2023 om 16:16

  Graag zou ik uw nieuwsbrief ontvangen. Alvast hartelijk dank!

Laat een reactie achter

0 / 350 woorden