Dirk van Genderen.NL

Columnist, publicist, spreker

Praktische zaken (4 reacties)

Geplaatst op maandag 15 december 2008, 17:33 door Dirk A A

De website werkt perfect. Een groot compliment voor Mart Visser, die de site heeft gebouwd. Het aantal bezoekers stijgt snel. Toch gaat er soms iets mis. Onder andere met het versturen van de nieuwsbrief, het aanmelden op de nieuwsbrief en het lezen van de teksten. Een aantal tips om de problemen op te lossen. Plus een vraag.

1. Het verzenden van de nieuwsbrief. Vermoedelijk hebben enkele mensen zich met een verkeerd e-mailadres aangemeld voor de nieuwsbrief. Dat is al zo wanneer u een letter of een cijfer vergeet of teveel intikt. Helaas kan ik geen contact met u opnemen, omdat ik uw juiste e-mailadres niet ken. Ik krijg namelijk een aantal meldingen van e-mailadressen die niet gevonden kunnen worden. Dus krijgt u de nieuwsbrief ook niet.
De laatste nieuwsbrief is afgelopen zaterdag rond 17.15 uur verstuurd. Hebt u zich voor die tijd aangemeld en hebt u de nieuwsbrief niet ontvangen, wilt u dat dan melden via de e-mail? Dan ga ik dat alsnog voor u in orde maken.

2. Het aanmelden op de nieuwsbrief. Rechts op de site ziet u het venstertje ‘Nieuwsbrief’. Wanneer u uw e-mailadres invult en klikt op ‘abonneer’, dan meldt u zich aan voor de nieuwsbrief. Uw aanmelding kunt u vervolgens activeren door op de link te klikken in de e-mail die direct na de aanmelding naar u toe wordt gestuurd. Lukt het zo nog niet, dan kunt u mij een mail sturen en maak ik het voor u in orde.

3. Teksten niet goed te lezen. Diverse mensen melden dat ze de teksten niet volledig kunnen lezen, omdat ze de pagina niet kunnen scrollen.
Vrijwel zeker komt dit doordat u in dit geval een verouderde versie van Internet Explorer gebruikt. U kunt het probleem verhelpen door een nieuwere versie van Internet Explorer (gratis) te downloaden vanaf internet.
Een betere oplossing is wellicht door het (gratis) programma Firefox te downloaden vanaf internet. U kunt Firefox downloaden via de officiele Firefox site (link).” Door op (link) te klikken, komt u op de Firefox-site.    Als u niet weet hoe dat moet, kent u misschien wel iemand die u daarbij kan helpen.

Hopelijk hebt u wat aan deze tips en helpt het u en mij om het gebruik van de site verder te optimaliseren.

4. Site in het Engels? Ik overweeg binnenkort een Engelstalige versie van de website te starten. Op verzoek trouwens. Vandaar dat ik op zoek ben naar een vrijwilliger die – wellicht met enkele anderen – af en toe een commentaar in het Engels zou willen vertalen. Als u daar tijd voor hebt en voldoende kennis van de Engelse taal hebt, hoor ik graag van u.

Een hartelijke groet,
Dirk van Genderen

4 Reacties

 1. Janet zegt:
  Geplaatst op dinsdag 16 december 2008 om 18:28

  Hallo Dirk,
  Ik heb een nieuwe pc, werk in Firefox en Explorer, maar wat wel lastig is, is dat je waarschijnlijk de breedte van het leesscherm vast hebt gezet in pixels. Daardoor heb je lange zinnen en dat leest niet prettig. Het handigste is dat de tekst meegaat met je scherm. Als je dus je browserscherm smaller maakt, gaat de tekst mee. Daarvoor is het dus nodig geen vaste pixelmaat voor de ruimte in te voeren waarin het artikel verschijnt.

  Groet,
  Janet
  (EO.nl)

 2. Hub. Eussen zegt:
  Geplaatst op donderdag 18 december 2008 om 9:58

  Hoi Dirk,

  Zelf heb ik ook geprobeerd om via Firefox, het moeilijk leesbaar van jouw artikelen, in de breedte, op te lossen. Lukt mij niet, ik blijf de zelfde “klachten” houden als Janet in de vorige reactie.
  Over de “bezinningsvolle ” inhoud van de artikelen niets dan lof !

  Hub.Eussen

 3. cornelis zegt:
  Geplaatst op donderdag 18 december 2008 om 15:13

  Bij mij moet ik steeds van links naar rechts scrollen om dat de tekst te breed is. Dit leest niet prettig. Ik kan het oplossen door mijn beeldscherm instelling te wijzigen, maar dan is de tekst wel erg klein.

  Verzoek : kun je de schrijfkolom wat minder breed maken. Naar beneden scrollen is minder irritant dan opzij scrollen.

 4. Mart Visser zegt:
  Geplaatst op maandag 22 december 2008 om 12:07

  Hallo,

  ik ben de persoon die deze site bijhoudt (op technisch gebied). Het probleem is opgelost.
  Nu kunt u ook met een smal scherm nog lezen zonder horizontaal te moeten scrollen. Ook als u wel een groot scherm heeft maar graag het schermpje klein maakt zodat de zinnen niet zo “uitgerekt” zijn moet het nu werken.

  Bedankt voor de opmerkingen. Zo kan ik ernaar kijken en indien mogelijk oplossen.

  mvg Mart Visser

Laat een reactie achter

0 / 350 woorden