Dirk van Genderen.NL

Columnist, publicist, spreker

Van Bethlehem naar de Olijfberg (11 reacties)

Geplaatst op woensdag 17 december 2008, 15:16 door Dirk A A


Het is met dubbele gevoelens dat ik mijn laatste commentaar voor ‘Visie’ schreef. Dat zult u begrijpen. De tekst leest u hieronder. Nu heet ik u van harte welkom op mijn site. De dankbaarheid overheerst. En nu we op de drempel staan van het nieuwe jaar 2009, mogen we weten dat de Here meegaat, wat er ook gebeurt in de wereld en in ons leven.

Anno december 2008 mag onze adventsverwachting zich richten over Bethlehem heen naar de Olijfberg. Tweeduizend jaar geleden kwam de Here Jezus naar deze aarde, in Bethlehem. Zoals de profeten hadden voorzegd. We mogen gedenken en vieren dat Hij kwam om Zijn leven te geven als losprijs voor velen. Ik hoop en bid dat  u mag weten dat Hij ook voor u gekomen is. En als u daar niet zeker van bent, gun uzelf geen rust voordat u Hem kent.

Nu mogen we Hem opnieuw verwachten. Niet in Bethlehem, maar op de Olijfberg. Zoals de engelen hebben voorzegd bij Zijn hemelvaart (Handelingen 1). En zoals de profeet Zacharia heeft aangekondigd. Hij zal komen als Koning, om Zijn volk te verlossen en het Koningschap op Zich te nemen (Zacharia 14). Laat de verwachting van Zijn spoedige komst voor ons een aansporing zijn om Hem te verwachten en heilig en rein te leven. Tot eer van Hem en tot zegen van velen.

We staan op de drempel van een nieuw jaar, als God het geeft. De wereld kraakt en kreunt. De financiële crisis zou nog wel eens heftiger kunnen worden. De ene na de andere tak van industrie wordt getroffen. Misschien raakt het u ook persoonlijk. En ook veel kerken, gemeenten en christelijke organisaties krijgen te maken met dalende giftenstromen
Laten we in deze crisistijd ons vertrouwen op de Here Jezus alleen stellen. In Mattheus 6, de Bergrede, roept Hij ons op niet bezorgd te zijn, maar te vertrouwen dat Hij in al onze noden en behoeften zal voorzien. Zoek dan wel eerst Zijn Koninkrijk en Zijn gerechtigheid (Mattheus 6:33).

Plus:

Een persoonlijk afscheidswoord, geplaatst bij het laatste ‘Visie’-commentaar

U bent van harte welkom op mijn website. Wekelijks plaats ik hier een nieuw commentaar. U kunt zich op de site aanmelden voor de gratis nieuwsbrief, die u dan elke week via de e-mail ontvangt. Wellicht wilt u ook anderen hierop attenderen. De Here opent nieuwe wegen en daar ben ik heel dankbaar voor. Wellicht gaat binnenkort ook een Engelstalige versie van deze site van start.

Helaas kan ik op dit moment niets doen voor mensen die geen internet hebben en toch graag de commentaren willen blijven lezen. Dat spijt mij zeer, temeer daar tientallen mensen er speciaal naar hebben gevraagd. Ik heb er de tijd niet voor om ze te versturen,  en het zou nogal wat gaan kosten. U zou aan kennissen of familieleden kunnen vragen of die de commentaren voor u willen printen, zodat u ze toch kunt lezen. Of misschien aan mensen bij u in de kerk of in de gemeente.

Ik wil u hartelijk groeten en u voor de toekomst Gods onmisbare zegen toewensen. Ga met Hem, blijf dicht bij de Here Jezus, laat u leiden door Zijn Woord en door de Heilige Geest. En wees bereid om Hem te ontmoeten. Zijn komst is dichterbij dan ooit! En wellicht tot ziens op de website of tijdens een spreekbeurt.

Ik wens u allen goede kerstdagen toe en Gods zegen in het nieuwe jaar.

Dirk van Genderen

11 Reacties

 1. wytske Grissen zegt:
  Geplaatst op zondag 21 december 2008 om 13:53

  Bedankt voor uw uitleg en bemoedigende stukjes al die tijd in Visie. Ik wens u veel heil en Gods zegen voor 2009 en met deze website. Groeten, wytske grissen.

 2. K.E.de Graaf zegt:
  Geplaatst op zondag 21 december 2008 om 17:22

  Gel.broeder Dirk.

  Fijn dat God ook via deze weg de mogelijk geeft om door te gaan met je werk voor de Heer.
  We mogen weten dat de Heer je ook de lichamelijke kracht wil en zal geven om met zijn werk door te gaan.
  Gods rijke zegen toe gewenst van,
  fam. de Graaf.
  Enschede.

  We willen ook graag je mail ontvangen.

 3. Jolanda van Hoogstraten zegt:
  Geplaatst op zondag 21 december 2008 om 19:22

  Beste Dirk,

  Heel hartelijk bedankt voor al je collums gedurende de afgelopen jaren, ik heb er veel van geleerd, opgeslagen in mijn hart, bedankt voor de bemoedigingen, vermaningen enz. God heeft je ingezet/gebruikt tot glorie van Zijn Grote Naam.
  Ik wens je veel zegen toe van de Here Jezus voor de toekomst.
  Als de Heer een deur sluit, doet Hij weer een andere voor ons open.
  Prijs Zijn Naam voor eeuwig!

 4. J.Benjamins zegt:
  Geplaatst op zondag 21 december 2008 om 21:18

  Beste Dirk
  Ook wij willen jou bedanken voor al je stukjes in Visie.
  Graag zouden we ook de nieuwsbrief van jou ontvangen.
  Gods zegen toegewenst voor de toekomst .

 5. p.koreneef zegt:
  Geplaatst op maandag 22 december 2008 om 10:56

  Beste broeder in de Heere,
  Het is inderdaad heel fijn dat de boodschap via deze weg door kan gaan, er kan niet genoeg over geschreven en gesproken worden. Want.. Het gaat om Zijn toekomst en de glorie van Zijn Naam! Naast alle bemoedigingen zul je ongetwijfeld ook tegenwerking krijgen, dat is tenminste wel onze ervaring. Laten we elkaar met deze woorden bemoedigen: houdt aan grijpt moed,want Hij komt!
  Ook ik zou graag je nieuwsbrief ontvangen.

 6. Conny de Ronde zegt:
  Geplaatst op maandag 22 december 2008 om 11:58

  Beste Dirk,
  Hartelijk dank voor alle dingen die ik mocht leren en de bemoedigingen die ik via jouw stukjes mocht ontvangen. Fijn dat je op deze manier kunt verder gaan met dit werk. Ik wens je Gods heil en zegen voor de toekomst in gezin en werk!

 7. fam roosendaal zegt:
  Geplaatst op vrijdag 26 december 2008 om 17:27

  Broeder Dirk,
  Wat een zegen dat je ons op deze manier kunt bemoedigen. dat is een geweldige zegen voor jou en ons van onze goede God die ons blijdschap en vreugde geeft.
  We willen graag je nieuwsbrief ontvangen en wensen je toe dat je nog veel mag betekenen voor het koninkrijk van onze God, geleid door de heilige geest die altijd bij ons is.
  De Here zegene je.

 8. kooistra.j zegt:
  Geplaatst op zaterdag 27 december 2008 om 19:18

  ik vindt dat u duidelijk uitleg geeft,jammer voor e.o.ik kan er iets mee
  ik moet elke maand inleiding maken voor de ouderen contacgroep.

  met vriendelijke groeten van mij dan,jan kooistra.

 9. J. Bulthuis zegt:
  Geplaatst op woensdag 31 december 2008 om 13:12

  Beste Dirk, ik geniet van de artikelen op je website. Ik wens je Gods Zegen toe voor het nieuwe jaar en ik hoop dat Hij je de kracht geeft om op deze manier de mensen verder te bemoedigen en op God te wijzen. Het doet weldadig aan dat de vinger wordt gelegd bij dingen en gebeurtenissen die ons kunnen verwarren.

 10. Neles tjapilon zegt:
  Geplaatst op woensdag 31 december 2008 om 21:30

  Beste Dirk
  Ik en mijn vrouw hebben altijd genoten van jouw commentaren speciaal met betrekking op Israel. Eerlijk gezegd`was dat ook het enigste wat we nog lazen in het blad.We wensen je verder nog heel veel zegen en herstel. God is goed zijn liefde is voor altijd en genade in zijn zoon Jeshua.
  mvg Neles

 11. Andre Vlashof zegt:
  Geplaatst op vrijdag 2 januari 2009 om 21:40

  Hoi Dirk,ook wij zijn erg blij via deze moderne weg je stukjes te mogen en kunnen blijven lezen. Ook ik las de visie nauwelijks meer de laatste paar maanden en heb het blad na zo”n 25 jaar opgezegt.

  Gods zegen Andre

Laat een reactie achter

0 / 350 woorden