Dirk van Genderen.NL

Columnist, publicist, spreker

Een goede vakantie toegewenst (3 reacties)

Geplaatst op woensdag 7 juli 2010, 16:15 door Dirk A A

Het is hoogzomer. De temperaturen overschrijden ook de komende dagen weer regelmatig de 30 graden Celsius. Velen genieten van het mooie weer, anderen hebben liever wat lagere temperaturen. Op veel plaatsen is het erg droog, regen zou voor de droge grond zeer welkom zijn. Hoe het ook zij, ik wens u allen een goede vakantietijd toe en bovenal Gods zegen.

Ik neem zelf ook een paar weken rust. Speciaal voor degenen die de nieuwsbrief niet lezen, plaats ik hieronder een deel uit de nieuwsbrief van afgelopen week. Als u nog niet geabonneerd bent op de wekelijkse gratis nieuwsbrief, kunt ook u dat alsnog doen.

Uit de nieuwsbrief van vorige week zaterdag:

De afgelopen week gingen de besprekingen over de vorming van een nieuw kabinet verder. Gaat het toch Paars-Plus worden, een kabinet van VVD, PvdA, D66 en GroenLinks? Ik hoor en zie alweer dat christelijke leiders aangeven hoe erg en bedreigend een Paars kabinet is voor het christelijke deel van Nederland. Laten we niet te zeer ach en wee roepen. We zijn niet geroepen ons vertrouwen op mensen te stellen, maar op de Here alleen. Ik geef het over in Zijn hand en vraag Hem of Hij Zich over ons land wil ontfermen, ook over onze kerken en gemeenten.

* We leven in spannende tijden. Zullen er deze zomer opzienbarende gebeurtenissen plaatsvinden? Blijft het rustig rondom Iran? Een feit is dat Amerika en Israel steeds meer troepen samentrekken in de nabijheid van Iran. Is dat alleen als dreiging bedoeld of is er een aanval ophanden?
En hoe zal het verder gaan met de olieramp in de Golf van Mexico? Gaat het lukken het olielek te dichten? Of wordt de ramp nog groter?

* Aanstaande dinsdag (inmiddels dinsdag 6 juli jl.) staat een bezoek gepland van de Israëlische premier Netanjahu aan de Amerikaanse president Obama. Ik wil uw gebed voor die ontmoeting vragen. Dat Obama zal beseffen dat een positieve houding richting Israel door de Here gezegend zal worden. Maar ook het andere is waar: Wanneer de druk op Israel wordt vergroot om meer gebied af te staan aan de Palestijnen, dat dan de vloek van de Here (opnieuw) over Amerika komt (zie Genesis 12:3).
In onze vertalingen lijkt het alsof alleen actieve vervloeking/afwijzing Gods oordeel oproept. Maar in het Hebreeuws staat het er genuanceerder. Wie u negeert, minacht of minder acht, vervloek Ik, waar dan wel weer een heel sterke uitdrukking voor ‘vervloeken’ wordt gebruikt.

* De berichten over antisemitisme in Nederland en diverse andere Europese landen laten een verontrustende ontwikkeling zien. Natuurlijk, dit mogen wij in Nederland, in Europa niet tolereren. Tegelijk acht ik het zeer wel mogelijk dat de toenemende agressie richting Joodse mensen kan passen in Gods plan om Zijn volk thuis te brengen in Israel.

* Vorige week vroeg ik in de nieuwsbrief uw gebed voor Mosab Yousef, de zoon van één van de oprichters van Hamas. Door Gods genade keerde hij de islam en de Hamas de rug toe en kwam tot geloof in de Here Jezus Christus. Hij was enige tijd in dienst van de Mossad en verblijft nu in de Verenigde Staten. De kans was groot dat hij uitgewezen zou worden en teruggestuurd zou worden naar de Westbank, waar hij wellicht ter dood zou worden gebracht. Totaal onverwacht heeft Amerika hem de afgelopen week politiek asiel verleend. Daar mogen we de Here voor danken.

* Laten we in deze vakantietijd onze vervolgde broeders en zusters niet vergeten. Zij worden misschien wel gemarteld, terwijl wij vakantie vieren.
Ik vraag ook uw aandacht voor zieken en voor mensen die zich in grote moeilijkheden bevinden. ‘Als één lid lijdt, lijden alle leden mede’ (1 Korinthe 12:26a).

* Ook in de vakantietijd mag het werk in Gods Koninkrijk doorgaan, wereldwijd. Bid om de voortgang van het Evangelie.

Een goede vakantietijd gewenst…
Ik wens u allen een goede vakantietijd toe. Of u weggaat of (noodgedwongen) thuisblijft. Vergeet niet dat ons leven in Gods hand is. In goede tijden en in moeilijke perioden. Leef in afhankelijkheid van Hem. Neem ook in de vakantie tijd om alleen met Hem te zijn, in Zijn tegenwoordigheid. En schaam u niet voor het Evangelie van de Here Jezus Christus. We blijven vol verwachting uitzien naar Zijn komst.

Shalom,
Dirk van Genderen

Als weektekst geef ik u mee Psalm 19:15
Mogen de woorden van mijn mond en de overleggingen van mijn hart U welgevallig zijn, o HERE, mijn Rots en mijn Verlosser.

3 Reacties

 1. Robbert zegt:
  Geplaatst op donderdag 8 juli 2010 om 22:21

  Beste Dirk

  Vooral dat laatste sprak mij aan. Ik zou nooit naar een land gaan waar, terwijl ik vakantie vier, mensen misschien wel gemarteld worden, zoals bijv. in Turkije. Wat ik wel zou doen als ik naar dat land zou gaan, is de bannelingen opzoeken en hun moed inspreken en met hun bidden. Zoals je wellicht weet, hebben de Turkse autoriteiten van de mooie Griekse Ayia Sofia kerk een moskee gemaakt. En worden de bannelingen onderdrukt en geintimideerd en worden vergunningen om een kerk te mogen bouwen meer niet dan wel verstrekt.

  P.s. 1: Ik was overigens verheugd dat ik in een Griekse krant op het internet de naam Konstantinopolie zag staan i.p.v. Istanbul. Het artikel ging over de aanslagen die de PKK gepleegd had.

  P.s. 2: Alle tekenen en signalen wijzen erop dat na het voetbal in Zuid-Afrika er enerzijds geweld zal losbarsten tussen zwarten uit Afrikaanse landen die tijdelijk of permanent in dat land verblijven en Zuid-Afrikaanse zwarten en anderzijds Zuid-Afrikaanse zwarten die blanken zullen aanvallen. Gebed is hard nodig om al die kwade machten en krachten die achter dit geweld zitten te doen stoppen. Het regime maar ook de politie ontkent deze zaken omdat hun dit nu (denk ik) niet goed uitkomt met al die Oranje toeristen.

  Ik wens je een gezegende vakantie toe.

  Vriendelijke groet
  Robbert

 2. A. Klein zegt:
  Geplaatst op vrijdag 9 juli 2010 om 11:03

  Beste Dirk,

  Ik ben het met Robbert (reactie nr. 1) eens. Ook ik zal nooit op vakantie willen naar bijv. een moslimland of een boeddhistisch land (om maar wat voorbeelden te noemen). Het idee dat daar christenen verdrukt, vervolgd of zelfs gemarteld worden voor hun geloof in onze Heer en Heiland, dat stuit mij te zeer tegen de borst.
  Ik heb trouwens al grote moeite met sommige vakantiefoto’s, die ik af en toe te zien krijg van familieleden, met daarop draken, tempels en andere afgodische gebouwen en/of beelden (waar zij dan meestal lachend voor staan!). Ik probeer ook meestal onder het kijken van dit soort foto’s uit te komen, vooral omdat ik bij het zien van zulke foto’s maar met moeite mijn “ongenoegen” over dit soort kiekjes in kan houden. En de meeste mensen, ook vele christenen, snappen dit soort sterke gevoelens van afkeer niet echt.
  Ik persoonlijk zou alleen naar zulke landen willen gaan als ik daartoe een duidelijke opdracht van de Heer zou krijgen, bijv. om daar “bepaalde arbeid in Zijn dienst te mogen doen”.
  Ik denk zelf dat het belangrijk is dat meer mensen (gaan) beseffen dat we ALLES, dus ook onze vakantieplannen en (eventuele) vakantiebestemming, biddend bij de Heer moeten leggen. Al besef ik natuurlijk terdege dat het in al die zgn. christelijke landen ook niet allemaal pluis is (al zie ik zelf nog altijd liever een kerkgebouw dan een moskee).

  Graag wens ik jou en je gezin, maar ook alle lezers van deze website een gezegende vakantie toe.

 3. Bas Reijnen zegt:
  Geplaatst op donderdag 22 juli 2010 om 15:28

  Bedankt Dirk voor opnieuw een sterke column. Terecht wijs je op de situatie in de wereld om ons heen. Waar het in het Midden-Oosten er om spant, Israel, Iran, Afghanistan. Ik schrijf mijn bijdrage na de commotie na de WK-Mis. Waarin de sportaanbidding het won van de Boodschap. De kritiek van de wereld was niet van de lucht, terechtwijzing wordt niet meer geaccepteerd. Een mis, dienst moet vooral leuk en fun zijn anders komen er geen mensen meer in de kerk!! Dit is erg beschamend als je weet dat er vele christenen in de wereld zijn die onder erbarmelijke omstandigheden hun geloof in Christus belijden. Wanneer worden wij in Nederland wakker? Wanneer gaan we eindelijk beseffen dat we te maken hebben met een Unieke God, een Persoonlijke God die ons kent. Helaas moet ik vaststellen dat vele christenen zich dit onvoldoende beseffen. Ik bid dat vele zich deze zomer hiervan bewust gaan worden en alsnog gaan beseffen hoe Uniek deze God wel niet is en wat Hij voor ons gedaan heeft. Bidt voor de vele mensen/jongeren die ook deze zomer hun vakantie hebben ingeruild voor het werk in de wijngaard. En natuurlijk ook voor diegene die voor langere tijd in het buitenland zich bevinden. Maar ook voor het werk in ons eigen land. Vakantiebijbelweek e.d. veel zegen toegewenst.

Laat een reactie achter

0 / 350 woorden