Dirk van Genderen.NL

Columnist, publicist, spreker

Een week lang bidden voor de bevrijding van Gilad Shalit (11 reacties)

Geplaatst op zaterdag 25 september 2010, 13:49 door Dirk A A

Laten wij, als lezers van de Nieuwsbrief DIRKs visie, de komende week in gebed gaan voor de Israëlische militair Gilad Shalit. Hij wordt al vier jaar lang in Gaza gevangen gehouden door de terreurorganisatie Hamas. Ik denk hierbij aan wat we in de Bijbel lezen, in Handelingen 12. De apostel Petrus zit in de gevangenis. Terwijl hij in die zwaarbewaakte gevangenis zit, wordt er door veel christenen voortdurend om zijn bevrijding gebeden. En de Here hoort hun gebeden. Hij stuurt een engel om Petrus op een wonderlijke wijze te bevrijden.

Het gebed van een rechtvaardige vermag veel, lezen we in Jakobus 5:16, omdat er kracht aan wordt verleend. Dat zagen we bij Petrus, zo was het bij Elia, en ik geloof dat de Here ook vandaag, anno 2010, de gebeden van de rechtvaardigen hoort en verhoort. Laten we zo de komende week, bidden voor de bevrijding van Gilad Shalit. Vraag ook aan anderen, die de Nieuwsbrief niet lezen, om mee te bidden.
‘Zo zou de Here Gilad Shalit toch ook op een bijzondere wijze kunnen bevrijden,’ zei iemand met wie ik hierover sprak. ‘Als de mensen in Israel horen dat christenen bidden voor zijn bevrijding, kun je je dan voorstellen hoe ze zullen reageren als hij dan echt vrijkomt?’ U bidt toch ook mee!

Dirk van Genderen

11 Reacties

 1. a.sandifort zegt:
  Geplaatst op zaterdag 25 september 2010 om 15:49

  Dirk shalom.
  Natuurlijk doen we dat, bidden dat Gilad Shalit vrij komt.
  Eens lang geleden baden wij tijdenlang voor de vrijlating van Joodse broeders uit de Goelag (o.a. voor Nathan Sharansky) en hij kwam vrij. Zelf mocht ik het meemaken dat we op een avond werden gebeld en er een stem in het Duits zei ‘Lieber freunde ich bin frei’. Het was de Messias belijdende joodse br. David Rosen. Geweldig is dat.
  Bedankt Dirk voor deze oproep.

  Zoeken wij allen HET AANGEZICHT VAN JHWH.
  Allen Shalom.
  Lou.

 2. M. Stam zegt:
  Geplaatst op zaterdag 25 september 2010 om 20:08

  Ja, maar ik bid al heel lang!
  Mijn moeder had het ook al over Petrus.

 3. Gerard Boon zegt:
  Geplaatst op zaterdag 25 september 2010 om 20:36

  Beste Dirk,
  Het gebed van de gelovige vermag veel….
  Laten we ECHT voorbidden, [intercede] zoals Mozes deed voor het volk Israël. Laten we bidden en vasten voor deze Broeder!
  Als er door veel christenen voortdurend om zijn bevrijding wordt gebeden, zal het gebeuren! Net zoals in Handelingen 12. Lees en spreek de woorden van God uit in de hemelse gewesten! Gods woorden hebben kracht! Hij zal vrij komen in de naam van JESHUA.

 4. Alice zegt:
  Geplaatst op zondag 26 september 2010 om 11:38

  Beste broeders en zusters,

  Geweldig de oproep om te bidden voor de vrijlating van Gilad Shalit! Vier jaar wordt deze jonge man al vastgehouden, wordt hem zijn vrijheid en familie onthouden. Mag er ook een verandering komen in het hart van diegenen die hem vast houden.

 5. Henk en Hennie Schildhuis zegt:
  Geplaatst op zondag 26 september 2010 om 12:44

  Natuurlijk bidden wij mee. God kan grote dingen doen. Wij vinden het fijn om Israel daarmee te kunnen bemoedigen.

 6. Louise Dekker zegt:
  Geplaatst op maandag 27 september 2010 om 13:26

  Geweldig dat er velen zo begaan zijn met Gilad! Al jarenlang heb ik deze jongen op mijn hart (misschien omdat ook omdat ikzelf een jongen van ongeveer die leeftijd heb)!
  We doen zeker mee met het bidden voor zijn vrijlating, dat de Here Jezus een wonder wil doen!!

 7. Lenie zegt:
  Geplaatst op maandag 27 september 2010 om 19:12

  Beste Dirk,

  Bedankt voor deze oproep, het was weer al een tijdje geleden dat ik voor hem heb gebeden, vanmorgen had ik het sterk op mijn hart om weer voor hem te bidden, ook met de gedachte aan Petrus!
  Nu lees ik deze oproep.
  Zelf heb ik ook een zoon van ongeveer die leeftijd.
  Ontroerend hoe de Geest van God werkt.
  Zal voor de Here iets te wonderlijk zijn?

 8. gerrie zegt:
  Geplaatst op dinsdag 28 september 2010 om 9:30

  Ik wil bidden om de wijsheid van G`d in deze moeilijke en complexe situatie; en ik weet zeker dat G`d de harten van de vijand kan veranderen en dat in deze situatie G“D~s Naam verheerlijkt zal worden.

 9. Lydie Kleefman zegt:
  Geplaatst op zaterdag 2 oktober 2010 om 16:37

  Beste Dirk
  De week is inmiddels voorbij en ik heb elke dag voor deze Israëlische militair gebeden. Ik reageer eigenlijk nooit, maar nu ik jouw laatste nieuwsbrief lees en je ons aanmoedigt om te reageren, doe ik dit alsnog ivm. de vraag om mee te bidden voor vrijlating van Gilad Shalit.
  Ik lees elke week jouw nieuwsbrieven Dirk en sinds ik jou op Grootnieuwsradio heb gehoord, bid ik regelmatig voor je. Gods rijke zegen in je werk voor de Heer.

 10. marcel dam zegt:
  Geplaatst op maandag 11 oktober 2010 om 0:13

  Verlos ons HEER van alle kwaad. Ook de Palestijnen lijden – EN onder hun leiders – EN onder vergelding van Israel. Heb uw naaste lief! Wat winnen wij bij wraak of haat? Laten wij liever bidden dat de kwade (die wij zelf ook wel eens zijn) door ons gebed en de kracht van God verlost mag worden en een broeder of zuster in Christus Jezus mag zijn.

 11. MO zegt:
  Geplaatst op dinsdag 13 september 2011 om 20:50

  Yes, yes that’s allready time for change!!! Very important that embassy come to Yerusalem…..

Laat een reactie achter

0 / 350 woorden