Dirk van Genderen.NL

Columnist, publicist, spreker

Laatste nieuws: Gebeden verhoord, Soedanese christin komt toch NIET vrij! (15 reacties)

Geplaatst op zaterdag 31 mei 2014, 20:13 door Dirk A A

De Here zij geloofd en geprezen! De talloze gebeden zijn verhoord. De ter dood veroordeelde Soedanese Meriam Yahya Ibrahim (27), die een paar dagen geleden in de gevangenis beviel van een meisje, komt over een paar dagen vrij. De Soedanese regering heeft dat zojuist bekend gemaakt. Ze was veroordeeld tot de doodstraf omdat ze christen was.
Bovenstaande woorden schreef ik zaterdagavond. Het laatste nieuws op maandagavond is dat Meriam toch niet vrij komt. Dit is buitengewoon verdrietig nieuws. Dringend vraag ik u voor Meriam te blijven bidden.

15 Reacties

 1. San zegt:
  Geplaatst op zaterdag 31 mei 2014 om 21:29

  Ja, dit is geweldig nieuws! De blijdschap is onuitsprekelijk!

 2. Huri zegt:
  Geplaatst op zaterdag 31 mei 2014 om 21:42

  GROTE ALMACHTIGE GOD, dank U wel voor de verhoring van zoveel gebeden. Over de hele wereld was het inmiddels bekend en heel veel mensen hebben gebeden voor deze zeer moedige, gelovige vrouw. Laten we nu met elkaar God danken voor deze uitredding. Mogen ook wij gesterkt worden in ons geloof. HERE dank U wel en wil deze vrouw nabij zijn in haar verdere leven.

 3. Ankie Baardman zegt:
  Geplaatst op zaterdag 31 mei 2014 om 21:51

  Oh, prijs de Heer! Wat een opluchting. Ik had moeite om te “tekenen”. Mijn computervaardigheden zijn erg beperkt:-) en was net in gebed dat ze toch vrij zou komen. De gebeden zijn verhoord. Laat de autoriteiten hieruit begrijpen dat er met onze God niet te spotten valt. Wat een geweldig nieuws! Dank voor het meedelen en veel zegen in de stilte.

 4. Ellie den Hartog zegt:
  Geplaatst op zondag 1 juni 2014 om 0:00

  Toch een prachtige boodschap deze week. Loof de Heere!

 5. Ria zegt:
  Geplaatst op zondag 1 juni 2014 om 14:28

  Groot is onze blijdschap ! Vooral dank aan onze Hemelse Vader dat Hij onze gebeden verhoord heeft. Onze predikant heeft ook in de gemeente met ons gebeden voor deze vrouw. Onze God heeft het laatste woord. Moge deze blijde boodschap ons allen versterken in ons geloof. Laten we vooral blijven bidden voor onze broeders en zusters die vervolgd worden om hun geloof. Moge deze vrouw met haar man en pasgeboren dochtertje in de komende tijd Gods liefde en hulp blijven ervaren.

 6. Gieni zegt:
  Geplaatst op zondag 1 juni 2014 om 17:51

  Lieve mensen prijs de Heer . Er is iets HEILIGS gebeurd!!!

 7. T. Smit zegt:
  Geplaatst op maandag 2 juni 2014 om 8:11

  Loof DE HEERE mijn ziel!
  Hij is getrouw!
  Maranatha! Kom Here Jezus, kom spoedig. Amen.

 8. ymkje zegt:
  Geplaatst op maandag 2 juni 2014 om 11:22

  Ben oprecht dankbaar, dat onze gebeden zijn verhoord.
  Prijs onze God hiervoor.
  Laten we hopen dat ze nu met rust gelaten worden. Want ze leven in een vijandige omgeving.

 9. Elisabeth zegt:
  Geplaatst op maandag 2 juni 2014 om 14:10

  Ik ben God dankbaar dat hij de gebeden heeft verhoord. Dit is voor mij het bewijs dat Hij nog steeds een Verhoorder der gebeden is. Niet alleen vroeger, maar ook nu. Dit moedigt mij aan om te blijven bidden voor mijn medebroeders en zusters die vervolgd worden om hun geloof. Maar ook om te bidden voor mensen die God nog niet kennen en zelfs niets van Hem willen weten. Want we zijn allemaal eerst vijanden geweest. Vijanden worden met God verzoend!

 10. nienke de boer zegt:
  Geplaatst op maandag 2 juni 2014 om 20:21

  God is groot! God is getrouw zijn plannen falen niet.

 11. I. Breed zegt:
  Geplaatst op maandag 2 juni 2014 om 21:44

  Helaas klopt dit bericht niet: https:\/\/www.nu.nl/buitenland/3791927/christelijke-vrouw-sudan-komt-niet-vrij.html Dus we zullen moeten blijven bidden voor haar vrijlating

 12. San zegt:
  Geplaatst op maandag 2 juni 2014 om 23:33

  De moslims willen een spelletje spelen met onze God. Zo komt dat op mij over. Maar ze weten niet dat het vreselijk is om in de handen van de levende God te vallen. En dat wat zij vermogen,op niets zal uitlopen.

 13. Waterlelie zegt:
  Geplaatst op donderdag 5 juni 2014 om 19:13

  Soms is het goed om niet al te vroeg te juichen.

  We denken dan dat de overwinning behaald is, maar…. de strijd is nog in volle gang. Ik moest denken aan Israel die streed tegen de vijand. Zolang Mozes zijn armen/handen ten hemel hief was voor Israel de overwinning nabij. Maar zodra Mozes moe werd en zijn armen naar beneden hield dan was de overwinning voor de vijand nabij. Daarom kreeg Mozes hulp van Aaaron om zijn armen te ondersteunen.
  En…de Here God hielp mee en de dag duurde langer als normaal. Met als gevolg: Overwinning voor de Israëlieten..

  Ik geloof dat de strijd nog doorgaat. We moeten elkaar ondersteunen. Met gebed. En de Here zal het dan doen…..!! Op Zijn wijze en op Zijn tijd. De Overwinning is aan Hem.

  W/lelie

 14. I. Breed zegt:
  Geplaatst op maandag 23 juni 2014 om 18:40

  En nu is ze gelukkig wel vrijgelaten: https:\/\/www.telegraaf.nl/buitenland/22774280/__Sudanese_vrijgelaten__.html
  Dus God heeft de gebeden toch verhoord!!

 15. Elisabeth zegt:
  Geplaatst op vrijdag 27 juni 2014 om 16:42

  Ze is nu toch vrijgelaten. De gebeden zijn alsnog verhoord. Dank u God!
  Ze zal het niet makkelijk hebben en krijgen, ze schuilt nu in de amerikaanse ambassade in Sudan. Maar God weet de weg voor haar en haar man en kinderen.

Laat een reactie achter

0 / 350 woorden