Dirk van Genderen.NL

Columnist, publicist, spreker

Teveel ellende in het Journaal? (23 reacties)

Geplaatst op vrijdag 16 maart 2018, 12:12 door Dirk A A

Is de wereld, is onze samenleving, er echt zo ellendig aan toe als het Journaal het ons laat zien? Is er daarom zoveel angst, zoveel onzekerheid, zoveel wantrouwen? Is er dan geen goed nieuws meer? En waarom krijgen we dat nauwelijks te zien? Goed nieuws is geen nieuws, zeggen veel mediamensen. Daar zitten de mensen niet op te wachten… denkt men…


Tegeltjeswijsheid…

Ik zit in ieder geval wel op te wachten op Goed Nieuws. Daarom is er in mijn wekelijkse Nieuwsbrief elke week de rubriek ‘Goed Nieuws’. Ter bemoediging.
Tegen de media zou ik willen zeggen: Laat meer goed nieuws zien, positieve berichten. Laat zien als mensen elkaar de voeten wassen. Laat zien als mensen zich inzetten voor elkaar. Laat zien als er positief nieuws over de natuur is te melden. Blaas de ellende, de conflicten niet zo op. Laat zien als er mensen tot geloof in de Heere Jezus komen.
Ik vermoed dat een samenleving negatiever en pessimistischer wordt als we voornamelijk ellende en narigheid krijgen voorgeschoteld. Meer goed nieuws in de media zal een positieve uitwerking hebben op de de stemming onder ons volk.

Wie het dagelijks nieuws enigszins volgt, kan er tamelijk depressief van worden. De ene ellende wordt op de andere gestapeld. Een greep uit het nieuws van één dag: oorlogsdreiging, aanslagen, boycotmaatregelen, natuurramp, arrestaties, fraude, moord, milieuvervuiling, criminaliteit en voor de zoveelste keer gekleurde negatieve berichtgeving over Israel. Ik pleit er niet voor ellende en narigheid in de wereld te verzwijgen, omdat het ook nieuws is, maar waar is de aandacht voor de positieve dingen die elke dag ook gebeuren? Die worden veelal verzwegen, met een beroep op: goed nieuws is geen nieuws…

Wat zou het een verademing zijn wanneer actualiteitenrubrieken en journaals standaard ook aandacht zouden besteden aan positief nieuws en er heel bewust elke dag een plek voor zouden inruimen. Er zijn tal van voorbeelden te bedenken, waar ook nog mooie beelden bij kunnen worden getoond.

Een school waar het pesten effectief is aangepakt. Een buurtvereniging of kerk die zich inzet voor mensen die die het alleen niet redden. Een prachtig natuurgebied, waar het nu eens niet slechter, maar beter mee gaat. Vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor een goed doel. Gezamenlijke wijkpreventie waardoor de criminaliteit vermindert. Jongeren die vrijkomen van verslavingen. Mensen die zich niet langer meer eenzaam voelen, omdat anderen hun aandacht en hulp schenken. Zulk nieuws kan glans brengen in de samenleving, kan de negativiteit verminderen en positiviteit creëren.

Heel goed nieuws is het wel wanneer iemand tot geloof in de Heere Jezus komt. Dan is er niet alleen feest op aarde, maar ook in de hemel. Zelfs de engelen verblijden zich wanneer een zondaar zich bekeert (Lukas 15:10).
Dit zouden de mensen moeten horen. Het is toch waarachtig wel nieuws dat met name in Azië, Afrika en Zuid-Amerika honderdduizenden mensen tot geloof komen.

In het Westen horen we telkens weer over kerkverlating en kerksluiting en worden we daar somber door. Het geloof in de Heere Jezus lijkt een aflopende zaak te zijn. Straks zijn alleen wij nog over, als God het niet verhoedt. Toch is dit maar een deel van het plaatje. Ik ben er zeker van dat er ook in ons land nog meer oprechte gelovigen zijn dan wij vermoeden. En tegenover de sluiting van een kerk hier, staat de start van tientallen nieuwe ‘kerken’ elders. En dat zijn vaak geen ‘miljoenenprojecten’ zoals wij gewend zijn, maar veel vaker heel simpele kerkjes, waar gelovigen God ontmoeten.

Het beste nieuws is het Evangelie zelf. En het opmerkelijke is dat juist in de opwekkingen op het zuidelijk halfrond de verkondiging van dit beste nieuws via de media een cruciale rol speelt. Er wordt geschat dat de helft van de – wellicht – meer dan 100 miljoen Chinese christenen tot geloof is gekomen na het horen van evangeliserende programma’s van onder meer Trans World Radio. Ook in de, voor het Evangelie gesloten, moslimlanden komen velen tot geloof in de Heere Jezus nadat ze het Evangelie hebben gehoord via de media. God gebruikt de media om de wereld te bereiken met het Evangelie.

Laten ook wij vrijmoedig, bewogen en eigentijds dit beste nieuws doorgeven, in woord en in daad, op de plaats waar de Heere ons heeft gesteld. Dat kan in onze gemeente zijn, op ons werk, op school, te midden van vrienden en collega’s, via de media of waar dan ook. Tot zegen van velen en tot eer van Hem!

Het goede nieuws is ook dat de tijd aanstaande is dat God een einde gaat maken aan alle ellende en narigheid. Als er dan nog een Journaal is, zal het een Goed Nieuws Journaal zijn. Wat heerlijk zal het daar zijn!

Dirk van Genderen

23 Reacties

 1. mieneke zegt:
  Geplaatst op vrijdag 16 maart 2018 om 13:21

  Ja, laat deze dag het begin zijn van het “goede Nieuws” vertellen.
  Zeker weten dat er dan velen weer vrolijker en opgewekter worden en weer heerlijk kunnen lachen.
  Vrolijkheid en blijheid is genezing voor het gebeente en voor de ziel.

 2. Sjanie zegt:
  Geplaatst op vrijdag 16 maart 2018 om 15:09

  Er is best nog genoeg positief nieuws te melden, als je kijkt naar Fam7 en de zondag kerkdiensten en niet te vergeten De verandering van de EO, niet te vergeten Nederland zingt en de Gaiters op zaterdagavond met prachtige aanbiddingsliederen. Wij leven in de eindtijd, wat kunnen wij anders verwachten van het Journaal. Ook in mijn privé leven zie ik ook dat God mooie dingen doet. Wij als Nederland mogen blij zijn met zoveel prachtige positieve programma makers. Waar vind je dit in Europa? Maar de mensen willen het niet zien ze draaien de knop om en zeggen: EO of Fam7, nooit van gehoord.

 3. Rene Postma zegt:
  Geplaatst op vrijdag 16 maart 2018 om 18:17

  Het is toch ook goed nieuws, wetende dat wij als wedergeboren Christenen gezegend zijn in de liefde en het licht, van onze zorgzame Vader en onze lieve Here Jezus.
  Dankbaar voor de Here Jezus, dat Hij zijn leven heeft gegeven, voor ons aan het Kruis, zodat onze zonden zijn vergeven. Hij is weer levend geworden. Wie in Hem gelooft, en in onze Vader, weet dat er straks een plek voor ons in de Hemel is. HALLELUJA!
  Waar maken wij ons druk om, als je dit weet en gelooft? Wij zijn het licht in deze wereld. Biddend worden wij gedragen door onze Vader, om dit goede nieuws te verkondigen. Wij zullen straks gezamenlijk maaltijd vieren. En het zal een feest zijn.
  Goed doen is onze taak. Wees met hen die lijden, lijdt met hen mee. Wees met hen die vreugde hebben. Deel hun vreugde. Beste Dirk, dankbaar voor het goede nieuws.

 4. Peter Schilperoord zegt:
  Geplaatst op vrijdag 16 maart 2018 om 20:08

  Het “goede nieuws” in de huis aan huis kranten nodigt vooral uit om ook de advertenties te gaan lezen. Goed voor de winkeliers, maar wie neemt huis aan huis kranten serieus?
  In de tweede wereldoorlog moesten gevangenen die konden musiceren, vrolijke muziekjes ten gehore brengen in het kamp. Dat was dan rustgevend en bemoedigend voor andere gevangenen, onderweg naar hun terechtstelling.
  Slecht nieuws is er helaas in overvloed. Het is de bedoeling dat wij daar mee omgaan… in eerste instantie door die zaken te bespreken met onze hemelse Vader. Hij die leiding geeft aan onze levens. En ons beschermen wil.
  De “feel good” industrie sluit perfect aan op de macht. Ook dat is een feit, een betoverende bedwelming met christelijke saus. Het nieuws is: jullie hebben de leugen geloofd, de dwaling liefgehad, terwijl er royaal de tijd was om contact op te nemen met God, in gebed. In de Geest van Jezus Christus. Om van Hem te vernemen wat Hij wil met onze levens. Ik zinspeel hiermee op oordeel en ernstige ontwikkelingen. Ver, ver voorbij Dirks visie.

 5. J.J. zegt:
  Geplaatst op zaterdag 17 maart 2018 om 6:36

  Slecht nieuws en ellende in de media –
  en niet alleen in het journaal – je beslist zélf wat je daarmee doet! Als iets opvangt in de media, dan valt mij op dat de geschiedenis zich steeds herhaalt, er is dus helemaal niets nieuws onder de zon!

  Als het om de actualiteiten gaat en het zeer betrouwbaar nieuws, dan heb ik genoeg aan Jahweh’s Woord! Al het andere nieuws is gewoon oud en vaak nep nieuws… het maakt de mensen angstig en apathisch!
  We kunnen Jahweh’s Woord naast de ellende en alle ontwikkelingen in de wereld leggen en bewijzen hoe actueel de Bijbel is! Waren er maar meer mensen/christenen die acht slaan op de profetieën, waarvan de uitkomst allang bekend is, wis en waarachtig!

  Over tegeltjeswijsheid gesproken… lees de spreukenbrief uit Jahweh’s Woord maar en ontzag voor Jahweh, de God van Israël, is het begin der wijsheid.

  PS. Van de christelijke kranten word ik óók niet altijd vrolijk… wat is er mis? Het goede nieuws, het evangelie van Jeshua de Messias bekend maken, een leesbare brief zijn! Dat is wat nódig is!

  Jeruzalem zal in vrede leven en vandaar uit vrede in de gehele wereld, als Jeshua de Messias eindelijk terug is, dan zal Hij regeren, die overwonnen heeft aan het kruis van Golgotha! Zie het oude is voorbij, het nieuwe is gekomen! Er staat de gehele schepping een schitterend mooie en geweldige toekomst te wachten; de gehele schepping in ere hersteld!

  Bidt voor de vrede van Jeruzalem

  Shalom, Troost Mijn Volk Shalom 🕎
  Shalom aan allen 🕊

 6. Hub.Eussen. zegt:
  Geplaatst op zaterdag 17 maart 2018 om 13:46

  Beste Dirk,
  Dit thema: Eerst goed nieuws op het Journaal, is mij uit het hart gegrepen. Maar dat zul je wel begrijpen Dirk. Ik vind dat het ook steeds erger wordt op de journaals. Ze beginnen steeds het eerst met de meeste slachtoffers, zoals: vliegtuig-auto-ongelukken, oorlogs-bombardementen, aardbevingen etc. De laatste tijd laten zij dan ook nog afschuwelijke en schokkende oorlogsbeelden zien op het nieuws. Hub.

 7. ans zegt:
  Geplaatst op zaterdag 17 maart 2018 om 15:42

  Je schrijft in je nieuwsbrief dat er plannen circuleren om de Palestijnen in Jordanie te vestigen.
  Hoewel dit volgens het internationaal recht volkomen terecht is, zo was het in eerste instantie ook opgedeeld, is dit bijbels gezien zeer incorrect. In het Overjordaanse kregen de stammen Ruben, Gad en een deel van Manasse hun grond gebied toegewezen. En wij mogen nog steeds niet Gods land verdelen. Lees maar in Joel. De enige manier om daar vrede te krijgen is door bekering tot de God van Israel.
  Alle politieke en humanistische plannen zullen uiteindelijk struikelen!!

 8. ad zegt:
  Geplaatst op zaterdag 17 maart 2018 om 16:08

  Shalom broeder Dirk! Wat ben ik weer blij met de totale Nieuwsbrief van deze week! Heel fijn! Bedankt. Een zondag vol zegen toegewenst!

 9. Cees zegt:
  Geplaatst op zaterdag 17 maart 2018 om 19:20

  1000 redenen tot dankbaarheid. Al eens een proging gedaan om op RefoPortaal.NL uitsluitend goed nieuws te brengen, maar dat is best lastig…

 10. Shalom zegt:
  Geplaatst op zaterdag 17 maart 2018 om 19:33

  GOED NIEUWS ……
  – de vraag naar bijbels in eigen taal neemt wereldwijd toe!
  – veel vraag naar bijbels in het arabisch !
  – Er zijn meer dan 130 miljoen christenen in China (meer dan het ledental van de communistische partij)!
  – de ondergrondse kerk in Iran groeit enorm!
  – het evangelie heeft ook Myamar bereikt.
  – het wantrouwen bij de burger t.a.v. de media is behoorlijk toegenomen
  – het evangelie gaat over de wereld maar er zijn nog altijd 1778 taalgroepen waarin het vertalen van de Bijbel nog moet beginnen’, aldus Wycliffe Bijbelvertalers in haar jaarverslag.
  – steeds meer landen kiezen ervoor hun ambassade te verplaatsen naar Jeruzalem
  – messiaanse gemeenten groeien
  – vervangingsleer heeft geen toekomst in de christelijke gemeenten
  – onderscheid dwaalleer neemt toe.
  – duizenden joden en moslims zingen samen in veel plaatsen in heel Israel
  – ik kan zo nog een hele tijd doorgaan.
  Wat betreft NL kan ik zeggen dat er een leger aan vrijwilligers beschikbaar is voor o.a. de landelijke voedselbanken en zo nog heel veel meer….
  Waar het in de kerken vaak aan vrijwilligers ontbreekt, vind je ze wel in allerlei sociaal-maatschappelijke organisaties. Oorzaak?

 11. Simon zegt:
  Geplaatst op zaterdag 17 maart 2018 om 20:46

  Goed nieuws en slecht nieuws
  Zo is er tegen Israel gezegd: zie niet angstig rond, en elders: Gij zult met vreugde zien wat er met al uw [Mijn ] vijanden geschiedt.
  Zo is er tegen de Christelijke wereld gezegd: wanneer men u op de wang slaat, keer hem ook de andere toe. Wie zal er Gods wil doen?

 12. Ernst van Olffen zegt:
  Geplaatst op zaterdag 17 maart 2018 om 21:03

  Het slechte nieuws maakt velen angstig voor de toekomst!! Christenen vergeten hun taak om te getuigen van onze zo zegenrijke toekomst en gedragen zich als Jona, omdat ze in stilte hopen, dat de onrechtvaardigen hun verdiende loon zullen ontvangen. Zo dacht Jona tenminste, want je gaat toch geen genade verkondigen aan onrechtvaardigen? En toch zoekt de Heer naar mensen, die een keer brengen in het schijnbaar onvermijdelijke. Er is een lied, dat tegen mijn haren in strijkt: “Stil maar wacht maar, alles komt goed” Het lied is heel positief bedoeld, maar het geeft juist precies aan wat we NIET moeten doen! Wie durft zijn hoofd een keer boven het maaiveld uit te steken? Zo dacht ook Jona. God zoekt echter andere mensen, zoals we kunnen lezen in Ezechiël 22:”30 Ik zocht naar iemand onder hen die een muur kon optrekken en voor Mijn aangezicht in de bres kon staan voor het land, zodat Ik het niet te gronde hoefde te richten, maar Ik vond niemand.
  31Daarop stortte Ik Mijn gramschap over hen uit. Door het vuur van Mijn verbolgenheid heb Ik een einde aan hen gemaakt. Hun weg heb Ik op hun eigen hoofd doen neerkomen, spreekt de Heere HEERE.” De Heer heeft zeer zeker geen enkele vreugde in het uitstorten van zijn toorn over deze aarde. Als slechts 10% van alle christenen op hun knieën zouden gaan om Gods toorn af te wenden, dan zal Hij genade voor recht laten gaan! Tot twee maal toe wilde God zijn volk, de Israëlieten vernietigen, maar Hij vond beide keren Mozes tegenover Zich en God kreeg spijt van zijn voornemen. Dat is niet omdat God liefde is, zoals velen graag beweren, maar omdat Hij mensen zoekt, die op de bres gaan staan en niet “stil” willen zijn en “afwachten” zoals Jona onder de schaduw van een boom. Christenen hebben een taak in deze wereld! (Handelingen 1: 8). Zou dat ook niet voor Nederland kunnen gelden?

 13. Lenie Sneek zegt:
  Geplaatst op zaterdag 17 maart 2018 om 21:52

  Naar aanleiding van het slechte nieuws raad ik ieder die er de mogelijkheid voor heeft om bij Christenen voor Israel de whats app aan te vragen. CvI geeft iedere dag een app met goed nieuws en daar geniet ik van. Dit wordt inderdaad gegeven om al het negatieve over Israel om te buigen.
  Aanrader!!!

 14. elly kelder-v.bijnen zegt:
  Geplaatst op zondag 18 maart 2018 om 0:51

  Goedendag, broers en zussen, iedere week weer verenigd om de brief van Dirk v.Genderen. Ik ben altijd blij als ik hem gelezen heb (lukt niet altijd) hartelijk dank voor uw inspanningen, Dirk, en het vele bijzondere en goed uitgezochte nieuws! Er is gelukkig nog veel goed nieuws, en vanuit de liefde tot God onze Vader doen wij, wat onze hand vindt om te doen. Vandaag het magazine van de Zonnebloem gelezen – wat een blijmakende dingen staan daar in! Een hele Goede Zondag gewenst allemaal en Gods zegen!

 15. O. Nauta zegt:
  Geplaatst op zondag 18 maart 2018 om 12:59

  Wij als christenen zijn zeker zeer bevoorrechte mensen geworden Dirk van Genderen. En kregen zelfs de Heilige Geest als onderpand van het eeuwig Heil.
  De toename van agressie en geweld neemt toe. Er heersen onder de bevolking gevoelens van onzekerheid en onveiligheid. Daardoor word ik zelf ook steeds meer naar Jezus Christus toe gedreven. Zijn woorden alleen zijn betrouwbaar, waar en alle aanneming waardig. Wanneer we er naar luisteren en doen, is er altijd ruimte voor onze voeten, op de nu nog stoffige weg. We worden allen beproefd en gelouterd, en hopen (moet zijn: geloven) zeker wel, dat we de proef zullen kunnen doorstaan, door Zijn Goddelijke kracht en zegen, -ons gegeven- iedere dag weer.

 16. Machiel van Rosmalen zegt:
  Geplaatst op zondag 18 maart 2018 om 17:14

  Wat ik zo mooi vind van deze tijd is, dat je in de ontmoeting met allerlei mensen, al gauw merkt, als je spreekt over de Here Jezus, dat hij of zij ook Jezus kent als Heiland en Heer. Dat is genieten.
  De vonk springt dan over. Je hoort bij elkaar. Kerkmuren vallen weg.

 17. marianne stel zegt:
  Geplaatst op zondag 18 maart 2018 om 18:17

  Bese Dirk,
  In het gedeelte wat begint met de school en de opsomming daarna; dan moet ik toch zeggen dat die dingen wel gebeuren zoals eenzamen opzoeken o.a. en ook de andere onderwerpen in dat gedeelte, maar van de NOS hoeven wat het evangelie betreft niet veel te verwachten en ook niet als het om Israël gaat, helaas. Ik heb ze wel eens daarover geschreven en als je al antwoord krijgt…..nou ja het snijdt geen hout.

 18. Troost Mijn Volk zegt:
  Geplaatst op zondag 18 maart 2018 om 18:22

  Sjalom Dirk en anderen,

  Zou er dan toch iets nieuws zijn onder de zon? Of is het zo dat het goede nieuws zo schraal is geworden in verhouding tot al het overige nieuws. Ja, dan is het niet zo verwonderlijk dat het slechte nieuws alle aandacht in ons leven krijgt.

  Toch is het gelukkig zo, dat nog velen het goede nieuws horen in hun kerken. Zouden zij verlegen zijn tegenover hun collega’s om iets te vertellen hoe zij de rustdag hebben doorgebracht? Of is het waar, dat het goede nieuws ons zo overbekend in de oren klinkt, dat we alleen maar knikken en vinden dat de waarheid gesproken is in de kerk.

  Lieve mensen: u hebt gratis brandstof gekregen en geestelijk voedsel van de Eeuwige. Dat gratis geschenk is niet alleen voor u, u mag daar ook van uitdelen aan de ander die u deze week tegenkomt. Dan blijkt dat er zeer veel goed nieuws is. Alle narigheid zal eens ophouden en het perspectief wat de gelovige heeft is een uitzicht op een eeuwig leven zonder enige sores. Het uitzicht op het eeuwige leven is het belangrijkste voor ieder mens. Dat zou in grote krantenkoppen weergegeven moeten worden met de slogan: ook ik hoor daarbij, u toch ook!

 19. Peter Feddema zegt:
  Geplaatst op zondag 18 maart 2018 om 18:23

  Vraag: “Waarom besteedt u geen aandacht aan de Koerden in Syria, waarbij door Erdogan de miljoenenstad Afrit van de Koerden vandaag helemaal ontruimd is, met honderdduizenden doden en dito vluchtelingen tot gevolg. Hieraan is gekoppeld, de serieuze dreiging, om alle Koerden in dat land, die onlangs de ISIS hebben helpen te verjagen, ook over de kling te jagen. Waarom laat Israel hierover niets van zich horen en laat het Westen Erdogan zijn gang gaan?

 20. Dineke de Vlieg zegt:
  Geplaatst op maandag 19 maart 2018 om 12:06

  Bedankt Dirk. Slecht nieuws in Rio de Janeiro; waar slecht nieuws is, is satan aan het werk, maar tegelijkertijd ook God zelf. Laten wij bidden dat God’s grote daden bekend worden en dat de Here Jezus aangenomen wordt als verlosser in Rio en dat de mensen die het goede willen beschermd worden. Het goede nieuws is: Satan is altijd daar waar God’s Woord doorbreekt. Vaak is daar heel veel gebed voor nodig. Dus nog eens een oproep voor gebed.
  Nog iets: strijd tegen zogenaamde martelaars onder de moslims. Een martelaar is iemand die door iemand anders gedood wordt, die iets goeds doet, niet iemand die zichzelf doodt en ook nog veel anderen meeneemt in de dood, dat is een moordenaar, dus satans werk. Satans werk kan alleen maar bestreden worden met het evangelie, de Here Jezus die iedere gewone moslim eigenlijk heel graag in zijn hart wil sluiten. Nog meer privacy ontnemen is niet God’s werk. God geeft vrijheid. Breng het evangelie aan iedere moslim die je tegenkomt.

 21. Johanna zegt:
  Geplaatst op maandag 19 maart 2018 om 17:00

  Shalom #10
  Hartelijk dank voor zoveel goed nieuws, en dat op 1 bladzij!
  Laten we dankbaar zijn en meer en meer zien dat de Heere God niet stil zit, maar wereldwijd
  hard werkt op Zijn Koninkrijk nog meer uit te breiden. Zo mag het gezegend heidendom het geluk van zo’n grote Koning ook eeuwig prijzen.
  Shalom

 22. Gieni zegt:
  Geplaatst op maandag 19 maart 2018 om 23:54

  Als we op God vertrouwen moeten we accepteren dat wij misschien niet alle antwoorden weten, maar dat we weten WIE de antwoorden heeft!!

  Bedankt Dirk, ik wens je toe: Veel Shalom!

 23. Anna2 zegt:
  Geplaatst op zaterdag 24 maart 2018 om 2:22

  Het journaal en de kranten vertellen niet eens wat echt nieuwswaardig zou moeten zijn en ik denk dat velen hier geen flauw idee hebben wat er vandaag de dag wereldwijd gebeurt. Zie eens op youtube kanaal ‘World of signs’ waar per periode getoond wordt wat zoal gebeurd is bijv ‘This happened on our earth 19-22 March 2018.’ Ook prachtig noorderlicht te zien trouwens. We worden dom gehouden, maar de voorafschaduwing van wat straks zal gebeuren is nu reeds aanwezig en wij worden in slaap gesust met minder belangrijk nieuws. De aarde scheurt open, rivieren bloeden, vogels die zomaar dood uit te lucht vallen, hagelstenen zo groot als een honkbal, leuk? Nee maar we moeten ernst maken, de tijd is ernstig en nog maar kort. Niet oren en ogen laten kietelen met leuk en lekker nieuws, leuke preken, lekkere praisemuziek, kom op. Zoek de Heere ernstig, de genadetijdperk is weldra haast voorbij. Moeten wij alleen genieten of mag God Zelf vreugde genieten in hoe wij in Zijn spoor en tot Zijn doel wandelen? Het gaat toch om Hem, Hij is al onze aandacht en prijzing waard.
  Zie niet angstig rond, vertrouw op Hem. Jezus komt terug!

Laat een reactie achter

0 / 350 woorden