Dirk van Genderen.NL

Columnist, publicist, spreker

Juist nu heeft Israel onze steun nodig… (24 reacties)

Geplaatst op vrijdag 6 april 2018, 14:12 door Dirk A A

De Palestijnse terreurorganisatie Hamas is momenteel bezig met een buitengewoon kwalijke terreuractie tegen Israel. Het beeld dat de internationale media schetst, is als volgt: ‘Vreedzame Palestijnen demonstreren bij de grens tussen Israel en Gaza en Israëlische militairen hebben al 15 demonstranten gedood en honderden onschuldige Palestijnen verwond. Israel moet wel de schuldige zijn.’ Dit beeld is echter vals en leugenachtig. Daarom verdient Israel onze steun! En ik roep op tot gebed. Laten we de Heere bidden om vrede, dat de protesten zullen stoppen.


Bij deze foto stond op Facebook: ‘Tijdens een beschieting door Israëlische sluipschutters vluchten vier Palestijnse jongeren, die elkaars handen vasthouden, om zo een meisje te beschermen voor de kogels. (Bron: Israel Unwired)


Onderzoekers achterhaalden de oorspronkelijke setting van de foto, met iets eerder of later genomen. Niets aan de hand. Zo zie je hoe foto’s en bijschriften de opinie kunnen beïnvloeden, in dit geval negatief richting Israel. (Bron: Israel Unwired)

Hamas heeft aangekondigd nog tot 15 mei aanstaande door te gaan met massale protestacties langs de grens tussen Gaza en Israel. Op 15 mei 2018 is het 70 jaar geleden dat de huidige staat Israel weer bestaat. Ook is 15 mei de start van de ramadan, de vastenmaand van de moslims.

De waarheid
Vooraf wil ik duidelijk stellen dat het mij om de waarheid gaat. Sommigen menen dat ik alles wat Israel doet, steun, maar dat is niet waar. Als Israel fouten maakt, is dat fout. Punt.
De tactieken van de Palestijnen om Israel aan te vallen, moeten worden ontmaskerd. Daarbij baseer ik me op tal van informatiebronnen, zowel van Israëlische als van Palestijnse bronnen. Omdat ik die bronnen vertrouw.

Tienduizenden Palestijnse demonstranten trokken afgelopen week vanuit heel Gaza naar de grens met Israel. Israel had extra bewaking naar de grens gestuurd, om te voorkomen dat demonstranten/terroristen de grens zouden oversteken en Israel binnen zouden dringen, met alle dreiging die daarvan zou uitgaan.
De kwade bedoelingen van Hamas worden ondertussen steeds duidelijker. Een voorbeeld: De Jerusalem Post meldde dat de Palestijnen een 7-jarig Palestijns meisje naar de grens toe duwden om de Israëlische militairen uit te dagen. De Israëlische militairen hebben dat meisje in veiligheid gebracht. Israel wordt eerst uitgedaagd tot het uiterste, om vervolgens Israel te kunnen beschuldigen.

Israel is met overtuigende bewijzen gekomen dat bijna alle gedode demonstranten tot gewapende militaire terreurorganisaties behoorden. Het waren terroristen, die de ‘gewone’ demonstranten misbruikten als menselijk schild. Ze waren bewapend, bedreigden de Israëlische grensbewakers, gooiden stenen, molotov cocktails en beschoten hen.
De organisatie Honest Reporting bevestigt de bevindingen van Israel, in een artikel van de Israëlische blogger Abu Ali. Hij baseert zich uitsluitend op Palestijnse bronnen, die voor iedereen beschikbaar zijn. Zijn bevindingen worden bevestigd door reserve-kolonel Grisha Yakubovich, die voorheen een hoge functie binnen het Israëlische leger had. Hij spreekt Arabisch en is een kenner als het gaat over Palestijnse kwesties.

Abu Ali, die een uitgebreide zoektocht deed op Palestijnse websites, kwam veel te weten over de voorbereidingen van de protestacties en over de gevolgen ervan. Tal van Palestijnse organisatie, zowel militaire als burgerlijke, riepen op tot deelname aan de ‘Mars van Terugkeer’, om hun recht op te eisen op het land dat Israel van hen zou hebben gestolen. En wel heel Israel, van de Middellandse Zee tot aan de Jordaan. Vijftien miljoen dollar investeerde Hamas in het organiseren van de mars en in gratis vervoer van de demonstranten naar de grens.

Tijdens de voorbereidingen werd een infrastructuur klaargemaakt om de demonstranten te ontvangen, er werden tenten opgezet en alles werd in gereedheid gebracht om de demonstranten daadwerkelijk bij de grens te laten komen.
Volgens de Palestijnse minister van Gezondheid zouden er 17 doden zijn gevallen en 800 gewonden. Terwijl de internationale media claimen dat Israel buitensporig veel geweld tegen onschuldige Palestijnse burgers heeft gebruikt, laten de Palestijnse informatiebronnen op internet toch wel een heel ander beeld zien. De documenten spreken over in totaal 19 doden. Dat klopt, omdat er na vorige week vrijdag nog twee Palestijnen werden gedood.

Leugens ontmaskerd
Abu Ali vond de volgende gegevens, van de Palestijnen zelf! Onder de 19 doden is/zijn er:
– 7 lid van de Hamas brigade Izz al-Din al-Qassam;
– 2 lid van Katayef al-Maquwama al-Wataniya al-Filastina, de militaire tak van het Democratisch Front voor de bevrijding van Palestina;
– 1 lid van de militaire tak van de Islamitische Jihad, Saraya al-Quds;
– 1 lid van de al-Aqsa Martelaren Brigade, de militaire tak van Fatah’s Shahid Nakhl al-Amudi fractie;
– 1 lid van de gewapende veiligheidstak van Hamas;
– 1 lid van de militaire activisten van de Fatah-beweging;
– 1 lid van de Iraans georiënteerde Shada al-Aqsa, de Shahid eenheid van Nabil Mas’ud;
– 1 lid van de aan Hamas verbonden Izz al-Din al-Qassam Brigade;
– 1 Fatah-activist, van wie geen bewijs is gevonden dat hij een militaire activist is;
– drie doden van wie geen verband met een militaire organisatie kon worden achterhaald.

Van de 19 doden waren er dus 15 betrokken bij militaire activiteiten. Bij de andere vier doden kan dat (vooralsnog) niet bewezen worden, maar dat is ook niet uitgesloten.

Deze feiten zijn gewoon te vinden in de Palestijnse media, ook met de foto’s van de slachtoffers. Minstens 80 procent van de doden kan als terrorist/militair worden omschreven. Bedenk hierbij dat Gaza maximaal 70.000 militaire strijders telt, op een bevolking van 2 miljoen. Dat is minder dan 3,5 procent.

Vergelijk hiermee eens dat minstens 80 procent van de gedode demonstranten militaire activist was. Dat is 22 keer het percentage voor de totale bevolking.
Daar komt nog bij dat de doden tijdens de demonstraties in burgerkleding waren, zodat ze voor Israel niet herkenbaar waren als terrorist door hun militaire uitrusting. Deze feiten tonen duidelijk aan dat zich onder de demonstranten heel veel militaire activisten moeten hebben bevonden.

De Palestijnen zetten ook de media in om Israel zwart te maken. Palestijnse demonstranten krijgen instructies hoe ze moeten acteren om de indruk te wekken dat ze zijn aangevallen door Israel. Vervolgens worden ze gefilmd en gefotografeerd. Deze foto’s en films worden vervolgens op internet gezet om Israel in diskrediet te brengen. Gelukkig zijn er altijd wel weer onderzoekers die weten te achterhalen wat waarheid en leugen is. Helaas is het kwaad dan al geschied en is de wereld voorgelogen.

Gebed
Ook voor vandaag (vrijdag 6 april) staan er nieuwe grootschalige protestacties gepland bij de grens. Er zullen duizenden autobanden in brand worden gestoken om Israel het zicht te benemen op wat er bij de grens gebeurt. Ook gebruiken de Palestijnen spiegels en lasers om de Israëliërs te verblinden.
Palestijnse burgers worden gedwongen zich te verkleden als terrorist, waardoor ze hun leven riskeren. En wanneer ze dan, als vermeende terroristen die Israel proberen binnen te komen, door Israel worden gedood, wordt Israel er ogenblikkelijk van beschuldigd onschuldige Palestijnen te hebben gedood.
Er zijn altijd wel Palestijnen te vinden die bereid zijn zich te laten doden of verwonden, omdat ze weten dat zij of hun nabestaanden dan hun leven lang financieel zullen worden ondersteund door de Palestijnse Autoriteit.

Ik roep u dringend op te bidden om een Goddelijk ingrijpen, misschien wel door een grote angst onder de demonstranten te sturen. Bid voor de Israëlische grensbewakers en militairen, voor de leiders van het land, dat ze met wijsheid zullen handelen. Bid ook dat de ogen van de wereld opengaan voor de ware bedoelingen van Hamas.
En naar aanleiding van één van de reacties: Laten we bidden voor Joden en Palestijnen/Arabieren, dat ze de Heere Jezus zullen leren kennen, wat zal leiden tot verzoening.

Aanvulling vrijdagavond 6 april: Vandaag vonden opnieuw hevige Gaza-protesten plaats bij de grens met Israel. De Palestijnen spreken over negen doden en meer dan duizend gewonden. Deze dag was door Hamas uitgeroepen tot ‘Dag van de Branden’. De Palestijnen staken duizenden banden in brand, waarin Israëlische grensbewakers en militairen geen zicht hadden op wat de demonstranten bij de grens deden. Ondertussen gooiden de demonstranten wel stenen en molotov cocktails op Israëlisch grondgebied en voerden ze aanvallen uit op het grenshek en de Israëlische grensbewakers. Israëlische militairen zetten waterkanonnen en traangas in en enorme ventilatoren om de rook weg te blazen. Om te voorkomen dat de Palestijnen binnendrongen op Israëlisch grondgebied, moest er helaas soms met scherp worden geschoten.

Dirk van Genderen

24 Reacties

 1. Inge zegt:
  Geplaatst op vrijdag 6 april 2018 om 16:19

  Dirk, ik ben het hier helemaal mee eens. Ik heb zelfs berichten gehoord, dat er vanaf de Palestijnse kant demonstranten van achteren in hun rug zijn geschoten (dus door hun eigen mensen!).
  Als Christenen hebben we de plicht om voor Israël te bidden en het is nu hard nodig!

 2. Moi (CDA-lid) zegt:
  Geplaatst op vrijdag 6 april 2018 om 16:43

  Dit kan gemakkelijk tot een grote oorlog in het Midden-Oosten leiden (Psalm 83?) waarin de antichrist zich openbaart en met Israël en haar omringende landen een vals vredesverdrag zal sluiten. In dat verdrag zal ook de herbouw van de Tempel geregeld worden, Trump is nu al druk bezig om dat voor elkaar te krijgen.

  De (s)linke partijen SP, PvdA en Groen(s)links zijn o zo sociaal voor onze zwakkeren in de samenleving, maar laten Israël zitten en steunen de Palestijnen. Wat heeft het sociale gezicht van deze drie (s)linkse partijen dan voor waarde wanneer zij tegen Israël zijn?

 3. otto zegt:
  Geplaatst op vrijdag 6 april 2018 om 17:00

  Dit verbaast mij allemaal niets wat er nu gebeurt, dit zag je al aankomen. De Palestijnen weten zich ook wel gesteund door de EU, steeds meer komt er uit die kant kritiek naar Israel toe. In ons land vraagt ex-theologe des vaderlands Janneke Stegeman aan Andre Rieu om niet naar Israel toe te gaan, omdat Israel de Palestijnen op wrede manier onderdrukken, en heel veel theologen denken zo als deze mevrouw. Wij moeten ook bidden voor de Joodse mensen in Europa, deze krijgen steeds meer te maken met antisemitisme. Door alle instroom van moslimvluchtelingen is het voor de Joodse medemens er niet beter op geworden, ook door de instroom van moslimvluchtelingen in bijvoorbeeld Frankrijk zijn 20% moslimjongeren bereid om een wapen op te nemen ter verdediging van de islam. Net in de krant gelezen: moslimpartij in Belgie wil gescheiden openbaar vervoer. Het gaat zo maar door en door. Steeds meer gaat in de bijbel Nahum 3 vers 13 voor mij leven. Ik maak mij grote zorgen, over Israel, en Joodse mensen in Europa, daarom bid hier elke dag voor, dat deze in vrede mogen leven, en trouwens de christelijke politiek/kerken mogen wel eens een duidelijk signaal afgeven, dat zij volkomen achter Israel staan.

 4. Troost Mijn Volk zegt:
  Geplaatst op vrijdag 6 april 2018 om 17:52

  Sjalom Dirk,

  Heel bewust wordt er geprovoceerd om op deze manier Israël neer te zetten als een meedogenloze staat. De truck van de tegenstander is om zaken te manipuleren. Daarvoor gebruikt men altijd een kwetsbare persoon en kinderen die worden opgehitst.

  Heel bewust worden deze opgeofferd aan een “hoger doel”, namelijk de sympathie opwekken van de wereldbevolking om daarmee vooral te laten zien wat voor een “schurkenstaat” Israël nu is. Heel frappant is dat een mensenleven helemaal niet bij hen telt en dat men er alles voor over heeft om velen op te offeren. De leiders zullen zich nimmer opofferen, daarvoor gebruiken zij altijd de zwakkeren, nadat zij hen volledig hebben beroofd van hun vermogen en waardigheid.

  Zoals je al zegt is hier een heel gevaarlijk spel aan de gang, die mogelijk zou kunnen uitlopen op een totale oorlog. Wie zal dan de winnaar zijn? Voor heel veel mensen gaat de sympathie uit naar de zwakke en de kwetsbare ook al is die de agressor.

  Het is zeer moeilijk voor een buitenstaander om hier doorheen te kijken. Machtsspel of een uitproberen tot hoever je kunt gaan om de sympathie vast te blijven houden en/of te versterken. Wie zo redeneert kijkt niet meer naar de grootte van het offer dat gebracht wordt als het geniepige doel maar bereikt wordt.

  Hier lijkt het alsof de sympathie uitgaat naar de “onschuldige provocerende kinderen” en daar is zeker wat voor te zeggen. Maar welk respecterende natie zet er kinderen in de frontlinie. Zij zullen alle respect verliezen. Men strijdt niet openlijk en zet heel bewust het “onschuldige menselijke schild” in. Bijbels gezien zeer verwerpelijk en voor de christen, die dit principe ook zou moeten kennen zouden eveneens vlammende protesten moeten komen aan het adres van hen die dit walgelijke perverse systeem toepassen.

  Ook de politiek moet leren dat lang niet alles is geoorloofd wat wordt toegepast.

 5. Joop zegt:
  Geplaatst op vrijdag 6 april 2018 om 21:17

  Er wordt opgeroepen voor Israel te bidden. Prima. Wat ik mis is de oproep ook voor de Palestijnen te bidden. Dat zij Jezus mogen vinden. Heb uw vijanden lief, zei Jezus. Vergeet dan de Palestijnen niet in het gebed! Mat. 5:43-48

 6. Dirk zegt:
  Geplaatst op vrijdag 6 april 2018 om 22:55

  Reactie Dirk van Genderen:

  Beste Joop, dank voor je reactie, helemaal mee eens. Daarom heb ik ook nog een laatste zin aan het commentaar toegevoegd.

 7. J.J. zegt:
  Geplaatst op zaterdag 7 april 2018 om 13:45

  Israëls vijanden zijn ook mijn vijanden, dus bid ik voor mijn vijanden. Wie Israel vervloekt, komt aan JHWH’s oogappel, Zijn uitverkoren volk, Zijn land, ik zegen allen die Israël vervloeken en isoleren.

  Ik bid voor premier Netanyahu, voor de Knesset, voor alle Israëlische militairen die het land Israël verdedigen en ik bid Israël en de eeuwige stad Jeruzalem de vrede toe.

  De Wachter Israëls slaapt nóch sluimert en wat er nu op dit moment allemaal gebeurt, zijn de profetieën die in het oude verbond al reeds voorzegd zijn, dus verbaast het ons niet wat zich op het wereldtoneel aandient ten opzichte van Israël, het heilige land, door de Eeuwige uitgekozen.

  Israël wordt steeds meer en meer geïsoleerd en de vijanden van Israël komen uit alle windstreken. Wat een troost te weten dat eens Jacobs zaad opnieuw in vrijheid woont (Psalm 85). Psalm 83 en 85 zijn profetische Psalmen, wat een troost dat het heil, de Shalom eens uit Sion zal komen, ons heil is immers uit de Joden, wat als het Joodse volk niet meer zou bestaan en uitgeroeid zou zijn, dat is onbestaanbaar! Maar stel je voor dat dit zou gebeuren, is het dan gedaan met deze wereld?

  Psalm 87

  De heerlijkheid van Sion, een Psalm, een lied van de zonen van Korach; Zijn fundament rust op de heilige bergen, de Eeuwige heeft de poorten van Sion lief, boven alle volken van Jakob, zeer heerlijke dingen worden over u gesproken, Stad van JHWH.

  Ik noem Rahab en Babel, onder wie Mij kennen, zie… de filistijn en de Tyrier, met de Cusjiet, die zijn daar geboren, van Sion wordt gezegd, man voor man is erin geboren, de Allerhoogste Zelf doet haar standhouden, de Eeuwige telt haar bij, wanneer Hij de volken opschrijft en zegt: Deze is daar geboren.

  Amen

  Shalom 🕎

 8. janny horring zegt:
  Geplaatst op zaterdag 7 april 2018 om 20:04

  Hamas speelde theater, en groots, zodoende dat de NOS eenzijdige berichten heeft doorgegeven. Wij moeten inderdaad onderzoeken wat waarheid en leugen is in dit verhaal.
  Hun haat zorgt ervoor dat sommige mensen hier ook hun schouders ophalen, en er geen boodschap aan hebben, maar mensen die een hekel aan de joden hebben, vinden dat ze voer hebben om nog meer hekel te hebben, en willen ook niet onderzoeken… wij moeten bidden voor de joden. Aanstaande donderdag 12 april is het jom hasjoa, dag der vernietiging, en wij in Coevorden gaan de namen van de slachtoffers benoemen. Maar nu moet er ook serieus onderzoek gedaan worden voor de joden van vandaag, hun grootouders hebben de angst en de gevolgen meegemaakt. Laat dat niet met deze generatie gebeuren… dus bestrijding van Jodenhaat is nodig…

 9. Lenie Sneek zegt:
  Geplaatst op zaterdag 7 april 2018 om 20:06

  Beste Dirk, ik ben het volkomen eens met jouw commentaar en de oproep om te bidden. Ik blijf de Heer eraan te herinneren dat HIJ de overwinning zal behalen. We hebben deze week ook Psalm 83 uitgebeden, dan bid je tegen alle vijanden van nu. We zien ook Jeremia 16:16 werkelijkheid worden bijv. in Frankrijk. Nu kunnen de joden nog “rustig” naar Israël emigreren geholpen door “vissers’ maar de aanslagen, o.a. de mevrouw, overlevende van de holocaust, zien wij als de jager die de joden dwingt om naar Israël te gaan. Dat kan ook in ons land gebeuren. Wees waakzaam, want de vijand, de duivel, gaat rond als een briesende leeuw, zoekende wie hij kan verslinden. We zien dit alles heden gebeuren. Vreselijk wat er op de uitvaartbeurs getoond wordt, een zelfmoord kist. Laten we allemaal bidden dat dit door de regering verboden wordt. Dirk, gefeliciteerd met de geboorte van je kleindochter en een goede, veilige reis..

 10. Christina Bakker zegt:
  Geplaatst op zaterdag 7 april 2018 om 20:58

  Van harte gefeliciteerd met jullie kleindochter!!

 11. Simon zegt:
  Geplaatst op zaterdag 7 april 2018 om 21:14

  De Heer is in grote ijver voor zijn volk ontbrand; en zeer toornig op al die overmoedige volken die zijn land willen bezitten en wat net zo erg is verdelen. Alle profeten voorzeggen een onherroepelijk einde voor alle landen maar ook kerken die Gods land willen verdelen.
  Gods plannen falen niet, toch wil Hij gebeden zijn, ook onze dank voor Zijn trouw aan zijn land en volk mogen we niet vergeten.
  Wat woelen de volken en zinnen de kerken op ijdelheid; God gaat toch Zijn Koning stellen in Zijn land over Zijn volk. Op Gods tijd. Onderschat de verborgen haat tegen Israel niet; begrip voor de Palestijnen noemt men dat.

 12. Klara zegt:
  Geplaatst op zaterdag 7 april 2018 om 21:52

  Hartelijk gefeliciteerd met jullie kleindochter!!

 13. johan schep zegt:
  Geplaatst op zaterdag 7 april 2018 om 22:09

  Na 33 jaar af en aan in Israël te hebben geleefd, gewerkt en getuigd van de Heere Jezus, weet ik dat alleen de Heere Jezus het antwoord is! Met vreugde weet ik dat zij elkaar daar ook vinden! Mijn hart gaat uit naar alle Palestijnse ouders en familieleden, van hen die gedood of verwond zijn. Mijn hart gaat ook uit naar al die soldaten. Ik weet door gesprekken met velen van hen, hoe zij problemen met zichzelf krijgen en nachtmerries krijgen en vaak het leven niet meer aankunnen. Mijn hart gaat ook uit naar Christenen die graag over Israël spreken of schijven vanuit een Bijbels profetisch inzicht en daardoor soms een politieke houding aannemen en aan hun opdracht voorbij gaan om alle mensen ongeacht kleur of ras lief te hebben en er alles aan te doen dat zij zoals Paulus schrijft (1.Kor. 9:16-23) ook de Heere Jezus en Zijn heerlijkheid persoonlijk leren kennen (Matt. 28:18-20). Johan.

 14. B, van Rijssel zegt:
  Geplaatst op zaterdag 7 april 2018 om 22:15

  Beste Dirk, dank voor alles wat je ons biedt, duidelijkheid in vele situaties. Israël, ik bid er dagelijks voor. De zorgen zijn groot, maar er is een God die leeft en alles in Zijn handen houdt. Hij zal Zijn volk, Israël, niet begeven, noch verlaten. We leggen het alles in Zijn handen. Maar ons gebed is noodzakelijk, want Hij wil gebeden zijn. We bidden voor vriend en vijand, naar Zijn wil en de Almachtige zal doen wat goed is in Zijn ogen.
  Nog gefeliciteerd met jullie kleindochter, een goede reis en sterkte in alles wat je nog doen mag in Gods Koninkrijk.

 15. Ernst van Olffen zegt:
  Geplaatst op zaterdag 7 april 2018 om 22:15

  Ook van harte gefeliciteerd met jullie kleidochter!! Bij mijn kleindochter is inmiddels een tweede achter-kleinkind op komst! De tijd gaat veel te snel…….
  Wat de Palestijnen betreft is dezelfde media-oorlog al tientallen jaren aan de gang en iedereen geloofde de verbreide leugens. Pas sinds de Palestijnen zich openlijk uitspreken tegen vrede, is er een kentering in de geloofwaardigheid gekomen. Echter wie antisemiet is, zal wel altijd antisemiet blijven. Het nieuwste is, dat een antisemiet zegt: “Ik heb niets tegen Joden, maar ik ben tegen Zionisten…… Wat het verschil is moet ik mij nog eens laten uitleggen……
  Ik zie uit naar de dag, dat de tweede helft van Lucas 21: 24 in vervulling gaat: “En Jeruzalem zal door de heidenen vertrapt worden, totdat de tijden van de heidenen vervuld zullen zijn.”

 16. Rene Postma zegt:
  Geplaatst op zaterdag 7 april 2018 om 22:21

  Onze Vader zal zeker de overwinning geven, tot het joodse volk. Gods oogappel en het beloofde land Israël. Mooi en wat een zegen, dat er vele joden in Here Jezus gaan geloven. Dit zal ook onrust geven, onder het joodse volk. Ook weten we als we de bijbel lezen, dat de leiders van Israël door de antichrist verleid zullen worden. Maar de Here komt zijn belofde na. En zal Israël zegenen, en het joodse volk. Zij zullen overwinnen, en een zegen zijn voor ons. Wedergeboren christenen.
  In die tussentijd is het aan ons, om Gods oogappel te dienen. Bidden is hierin ons grootste goed. In dienst staan van het Joodse volk en Israël, in woord, gebed en daad. De Here zal ons hiervoor rijkelijk zegenen.
  Bedenk dat wij geënt zijn… door de liefde van de Here Jezus, zijn wij deelgenoot geworden, met onze joodse broeders en zusters in Israël.
  Wat een dankbaarheid en zegen voor ons, dienstbaar zijn voor Gods oogappel.

  Namens ons ook gefeliciteerd, met de geboorte van je kleindochter.

  Vr gr René Postma

 17. willem zegt:
  Geplaatst op zondag 8 april 2018 om 9:01

  Het is triest maar Gods Woord leert ook waar ze Israel mee treffen, zal hun dat zelf ook treffen en of erger en dit geldt niet alleen voor Palestijnen maar voor alle volken van de wereld.

 18. Marie zegt:
  Geplaatst op zondag 8 april 2018 om 10:14

  Ik schrik zo van wat David Sörensen tegenwoordig over Israël schrijft op Facebook. Dit doet mij heel veel pijn.

 19. O. Nauta zegt:
  Geplaatst op zondag 8 april 2018 om 23:05

  Nederland feliciteert Israel met haar 70-jarig jubileum.
  En God waakt over hen, het is Zijn oogappel en wie Zijn oogappel aanraakt… Zacharia.2:8.

 20. mieneke zegt:
  Geplaatst op maandag 9 april 2018 om 16:53

  Hoe het ook zij: Alles gaat naar Gods wijze Raad. Stil maar, wacht maar. Alles wordt Nieuw!!

 21. Florianne Vogels-Voskamp zegt:
  Geplaatst op maandag 9 april 2018 om 19:05

  Wees niet bang dat het Joodse volk zal worden uitgeroeid. God breng Zijn volk uit alle windstreken van de aarde naar het land terug dat Hij aan Abraham, Izaak en Jacob heeft beloofd voor hun nageslachten. Dat doet Hij toch niet om Zijn volk te laten uitroeien? Wat God belooft heeft zal Hij ook uitvoeren.
  Dirk jij en je vrouw ook van mij van harte gefeliciteerd met de geboorte van jullie kleindochter. Een veilige reis en thuiskomst.

 22. Awi Cohen zegt:
  Geplaatst op dinsdag 10 april 2018 om 12:39

  Israël verdient zorgvuldiger berichtgeving!
  Zie voor een analyse:
  https://likud.nl/2018/04/berichtgeving-gaza-rellen-schiet-tekort/

 23. Benny zegt:
  Geplaatst op vrijdag 13 april 2018 om 18:49

  De Heere zegene Israel. De Heere behoede Israel. De Heere verlichte Israel.
  De Heere verheffe Zijn Aangezicht over Israel en geve Israel vrede.

 24. San zegt:
  Geplaatst op woensdag 18 april 2018 om 6:42

  Beste Dirk,

  Af en toe reageer ik weer. Deze periode verdiep ik mij meer in Israel door de Complete Jewish Bible door te nemen in anderhalve maand tijd. En omdat velen de Schrift willen begrijpen buiten de context van de Joodse cultuur en geschiedenis, heerst er veel dwaling en zelfs haat en onbegrip tegen Israel wat zelfs het geval is onder de christenen. Velen hebben er zelfs geen belangstelling voor of slaan helemaal door naar het extreme Het is fijn dat jij zoekt naar de waarheid en de feitelijke gegevens.
  Een juiste en evenwichtige weergave ontbreekt vaak in de media. Meestal is dat bewust gedaan want het anti-semitisme bestaat al heel lang als je de Bijbel kent. Sinds aan Adam en Eva de belofte van de komende Messias is gegeven in Genesis 3:15. Sindsdien is de haat alleen maar toegenomen.
  Nu in de tijd wordt het nageslacht van Ishmael gebruikt (de moslims) in deze kwestie aan de grens bij Israel. Mensen worden opgeofferd met als doel om een slecht beeld aan de wereld door te geven van Israel. De leugen wordt zo de wereld in gebracht en wij weten allen wie de vader is der leugen. (Joh 8:44). Ziehier dat het werk dat de boze begonnen is in Gen 3:15 zich openlijker manifesteert.
  Op een geven moment zal de gehele wereld zich tegen Israel keren. Maar het tragische is dat onschuldige mensen die vanaf de geboorte nog nooit met het evangelie in aanraking zijn gekomen, omdat zij als moslim geboren zijn, hieraan worden opgeofferd. Wij kunnen al het leed in deze wereld niet peilen. Maar vanwege al deze dingen zullen halfslachtige christenen wel om worden geoordeeld en zelfs misschien veroordeeld als zij dachten de Here Jezus waardig te zijn zonder een enkele prijs te hoeven betalen. Mijn lievelingstekst is Openbaring 12:11. Deze tekst staat in het gedeelte dat tijdens de grote Verdrukking plaatsvindt, maar zeker actueel bruikbaar omdat de paralleltekst in Romeinen 14:7,8 terug te vinden is.

  Groeten van San

Laat een reactie achter

0 / 350 woorden