Dirk van Genderen.NL

Columnist, publicist, spreker

In wat voor wereld leven wij… (17 reacties)

Geplaatst op vrijdag 1 juni 2018, 14:06 door Dirk A A

Tijdens mijn zoektocht naar berichten voor de Nieuwsbrief van deze week, kwam ik nogal wat tegen dat mij raakte. En ik vroeg mij af: In wat voor wereld leven wij? Oppervlakkig gezien kun je denken dat het redelijk goed gaat. Veel internationaal dreigende conflicten lopen met een sisser af. Deskundigen stellen dat de wereld steeds veiliger wordt. Maar ondertussen gebeuren de meest verschrikkelijke dingen. Waar gaat het heen? Gelukkig mogen we weten dat de Heere regeert. Ons leven en ook de levens van onze geliefden zijn in Zijn hand.

Abortusklinieken faciliteren kindermisbruik
Het eerste wat ik tegenkwam, was een bericht op LifeSiteNews. In een serie video’s wordt onthuld dat Planned Parenthood, een grote landelijke Amerikaanse organisatie, die tal van abortusklinieken exploiteert, kindermisbruik faciliteert. Het komt frequent voor dat daders van seksueel misbruik een jong zwanger meisje bij een kliniek brengen met de opdracht een abortus uit te voeren. Zonder protest, zonder de dader aan te geven, wordt het ongeboren kindje geaborteerd, waarna de dader zijn misbruik gewoon voort kan zetten. Later meldt hij zich wellicht weer, voor een volgende abortus. Walgelijk.

Welvaartspredikers vraagt 54 miljoen dollar voor nieuw vliegtuig


De Falcon 7X. Kosten: 54 miljoen. Actieradius: ruim 10.000 kilometer.

Het volgende bericht dat mij opviel, las ik op Faithwire. Welvaartsprediker Jesse Duplantis uit Louisiana vraagt zijn volgelingen schaamteloos om 54 miljoen dollar voor een nieuw vliegtuig. ‘Ik geloof dat God zal zorgen dat de tientallen miljoenen dollars er komen om het nieuwe vliegtuig, een Falcon 7X, aan te schaffen.’
Duplantis heeft sinds 1994 al drie vliegtuigen ‘versleten’. ‘Ik heb ze opgebrand voor de Heer,’ noemt hij het.
Duplantis vindt dat hij dit nieuwe toestel nodig heeft, zodat hij nooit meer een tussenlanding hoeft te maken, maar overal rechtstreeks kan komen, ‘om het Evangelie in de hele wereld te kunnen prediken.’

Duplantis maakt het wel heel bont door te stellen dat God tegen hem heeft gezegd dat hij het 54 miljoen dollar kostende vliegtuig nodig heeft. ‘Jesse, kom op Mijn niveau. Voordat je vraagt, zal Ik antwoorden, Jesaja 65:24. Ik wil dat je Mij gelooft voor een Falcon 7X. Je hoeft dit toestel niet zelf te betalen.’
Waaraan Duplantis toevoegt: ‘Als Jezus vandaag op aarde zou zijn geweest, zou Hij niet op een ezel hebben gereden. Denk hier eens een minuut over na. Hij zou een vliegtuig hebben om het Evangelie wereldwijd te kunnen brengen.’

Dan begint Duplantis de kijkers naar zijn tv-uitzending en de aanwezigen in de zaal op een verschrikkelijke manier te manipuleren. ‘De eindtijd is aanstaande, let op de verplaatsing van de Amerikaanse ambassade naar Jeruzalem. Als u doneert voor dit vliegtuig, zal God u zegenen.’
De eigen bezittingen van Duplantis worden geschat op 40 miljoen dollar. Hij noemt God zijn ‘suikeroom’. Bizar. Hoe kun je zo’n tv-dominee serieus nemen?

Laat Duplantis gewoon tickets op een lijnvlucht kopen, net als ieder ander, als hij ergens heen wil. Ik heb medelijden met alle ‘goedgelovige’ mensen die in de geldval van Duplantis trappen. Sommige mensen verkopen misschien hun huis om aan zijn vliegtuig mee te betalen. Wat een schaamteloze manipulatie. Wat een miskenning van de heiligheid van de Heere God. Dit is een aanfluiting voor het christelijke geloof.

Geestelijke strijd
Op de website van Charisma News las ik een aangrijpende oproep van Janet Boynes, om te stoppen met het hele gender-gebeuren. Zij ziet het als een geestelijke strijd, een aanval van de satan om de scheppingsorde van God, dat Hij man en vrouw schiep, te vernietigen.

Tot twintig jaar geleden leefde ze als lesbienne. ‘Als ik praat met christenvrouwen merk ik dat velen feminisme en vrouwenrechten heel belangrijk vinden, niet alleen bij hen thuis, maar ook in de kerken. Als een vrouw die tot voor twintig jaar terug in de homowereld leefde, heb ik hier ook wel een mening over,’ vindt ze.

‘Veertien jaar lang leefde ik als lesbische vrouw. Ik dacht politiek links, steunde de vrouwenrechten. Als ik kijk naar alle vrouwen die gebroken hebben met hun homoseksuele levensstijl, zie ik veel haat naar mannen toe. Dat wordt nog eens gestimuleerd door de huidige ‘MeToo’-beweging, die ook christenvrouwen soms de verkeerde kant opstuurt.’

‘Ik zou willen dat we nooit zouden verliezen wat de Heere ons in Zijn Woord onderwijst over Zijn scheppingsorde. Hij maakte ons, Hij weet het best hoe mannen en vrouwen zijn bedoeld om samen door het leven te gaan, dat ze elkaar aanvullen en zich samen verootmoedigen voor de Vader en elkaar lief zullen hebben. Van de man wordt verwacht dat hij zich toewijdt aan zijn vrouw, haar koestert, zoals Christus doet met de Gemeente (Efeze 5:25).’

‘Maar door de zonde zijn mannen en vrouwen soms de ergste nachtmerrie voor elkaar geworden, aangewakkerd door de immoraliteit, waar onze cultuur vol van is. Veel vrouwen lijden door ernstig onrecht, tegen hen gepleegd door mannen, in seksueel, fysiek en verbaal geweld. Dit is niet Gods plan, maar onderdeel van het plan van de vijand, de satan. In 1 Petrus 5:8 wordt hij vergeleken met een brullende leeuw die alles wil verslinden. Hij wil de mensen uit elkaar spelen en de mensheid voor zich winnen. Hij lijkt de strijd te winnen, maar Openbaring 20:10 zegt dat hij de oorlog zal verliezen.’

Ook wijst Boynes op de ‘gender-gelijkheid’, waar veel over te doen is. ‘Hoewel dit heel aantrekkelijk lijkt, is het uiterst misleidend. De almachtige God schiep man en vrouw naar Zijn beeld en zodanig zijn man en vrouw gelijk, hoewel ze fysiek verschillend zijn. Ze spelen andere rollen in elkaars leven en in het leven van hun kinderen. Ze kunnen niet zomaar veranderd worden in de rol van de ander. Dat vindt de LGBT-beweging wel. Dat wil ook Gods vijand ons in deze laatste dagen laten geloven. Maar dit is niet van God en zeker niet Gods plan voor de mensheid.’

Boynes hoopt en bidt dat we nooit het zicht zullen verliezen op Gods plan voor man en vrouw, in het huwelijk tussen hen beiden, wat is bedoeld om ons geluk en vervulling te schenken. Waar haat wordt gevoed onder zowel mannen als vrouwen en wanneer egoïsme wordt gevoed en alles kan en mag op seksueel gebied, dan zal dat volgens haar ons juist geen geluk brengen.

‘Een overvloedig leven komt juist voort uit een onbaatzuchtig leven, waarin elk mens wordt gezien als een schepping van God,’ stelt ze. ‘Het is onze roeping om door ons leven onze hemelse Vader te verheugen, wat een leven in heiligheid betekent, zoals de Heere Jezus het ons aangeeft in Zijn Woord. Zoals staat in 1 Thessalonicenzen 4:7 en 8 – ‘Want God heeft ons niet geroepen tot onreinheid, maar tot leven in heiliging. Daarom, wie dit verwerpt, verwerpt niet een mens, maar God, Die ook Zijn Heilige Geest in ons heeft gegeven.’

Boynes’ advies: ‘Zet alles aan de kant wat voor u belangrijker is geworden dan God en Zijn heilig Woord.’ Voor haar betekent dit dat ze heeft gebroken met het feminisme en met de MeToo-beweging. Dat is niet omdat ze tegen de inzet van MeToo is, maar omdat ze ontdekte dat het in haar haat opriep richting mannen en haar wegleidde bij de Heere Jezus vandaan.

Wijze woorden van Janet Boynes. Ze richtte in 2006 Janet Boynes Ministries op en schreef enkele boeken. Ze trekt de wereld rond om haar boodschap te verkondigen, de boodschap dat er hoop en herstel is voor iedereen. Ze is er zelf het levende bewijs van dat Gods kracht machtiger is dan de krachten van de boze.

Dirk van Genderen

17 Reacties

 1. Peter Schilperoord zegt:
  Geplaatst op zaterdag 2 juni 2018 om 10:52

  Een mooie machine… Falcon 7X. Misschien zou de afbeelding van een wrak toepasselijker zijn geweest. De pastor Jesse D. met enkele brokstukken in de hand. “Jongens… ook deze tijd gaat voorbij! Ben je klaar voor wat komen gaat?!?!”
  In de lucht het geluid van straaljagers en verkeersvliegtuigen. Niets aan de hand, alles prima onder controle. Een extra startbaan in gebruik wegens vakantiedrukte. Misschien is het wel verboden om zo’n toestel af te beelden als een wrak? Wegens de beeldvorming? Te negatieve uitstraling?
  Het Evangelie kun je dan vergelijken met een Heer die tussen de brokstukken zoekt naar onderdelen. Wat is er fout gegaan? Hebben zij mijn instructies wel opgevolgd? Hoe maken wij van deze puinhoop weer een nieuwe, mooie machine?

 2. J.J. zegt:
  Geplaatst op zaterdag 2 juni 2018 om 14:31

  De wereld draait door en da’s maar goed ook… Er zijn trouwens ook vrouwen met kort haar, n.a.v. een eerdere reactie.
  Jeshua de Messias zegt: Zie, Ik maak alle dingen nieuw.

  En dat is waar ik op focus en ondertussen hier op aarde leef en doe waarvoor ik bedoeld ben; voor Hem, mijn Vader in de hemel leven, rechtvaardig voor Zijn aangezicht….
  Kijkt u ook zo uit naar de nieuwe hemelen en de nieuwe aarde?

  Jeshua de Messias zegt: als je het om de eer van de mensen te doen is, heb je je loon alreeds verkregen, hoe arm kun je zijn?!

  Shalom 🕎
  Troost, troost Mijn Volk

 3. Karel zegt:
  Geplaatst op zaterdag 2 juni 2018 om 16:41

  Janet Boynes is tot bekering gekomen. Dat is te loven. Nog vrijdag 1 juni j.l. zat ik op mijn zolderkamer naar buiten te kijken en zag daar 5 limo’s (hele grote lange auto’s) langzaam door mijn straat rijden. Mijn aandacht werd daardoor extra getrokken omdat een (1) limo al heel bijzonder is. Voor deze 5 reed een open klassieke auto met achterin een “echtpaar”. Twee figuren die in het huwelijk gingen treden. Ze hadden korte haren op hun hoofd. Dus kennelijk 2 mannen (vergeef mij deze uitdrukking, want je mag tegenwoordig niet meer het geslacht noemen). Bizar hoe satan de mensen al van GOD af weet te trekken. Het is niet alleen bizar dat het gebeurt maar zelfs tragisch dat tientallen mensen staan te kijken. Sorry, maar ik weet dat het de HEERE een gruwel is, uit ZIJN Woord.

  Karel

 4. N.N. zegt:
  Geplaatst op zaterdag 2 juni 2018 om 21:00

  God schiep de wereld en zag dat het goed was. Even later lezen we dat Hij zag dat het niet goed was, dat de mens alleen zou zijn. Zo schiep hij na Adam Eva. Man en vrouw schiep Hij hen. Helaas is de schepping onderworpen aan de zonde: er worden baby’s geboren met een handicap; er worden baby’s geboren waarvan men niet weet of het een jongetje of een meisje is. Een zoon van een vriend heeft altijd gevoelens gehad voor een man. Hij is toch getrouwd en heeft 3 kinderen gekregen. Helaas zijn hij en zijn vrouw uit elkaar als goede vrienden. Hij heeft geen gevoelens voor een vrouw, maar voor een man en leeft nu alleen. Onze kleindochter gaat trouwen met een vrouw. Natuurlijk hebben we daar verdriet van en zij weet ook dat we dit niet goedkeuren, maar het blijft je kleindochter. Laten we niet te veel zwart/wit denken. Gods scheppingsorde is duidelijk, maar soms kom je problemen tegen die je niet gewild hebt.

 5. willemien zegt:
  Geplaatst op zaterdag 2 juni 2018 om 21:08

  We mogen de hand wel in eigen boezem steken en niet naar anderen te wijzen.

 6. Ernst van Olffen zegt:
  Geplaatst op zaterdag 2 juni 2018 om 21:23

  Bij het lezen van dit verhaal, Dirk, dacht ik als eerste weer eens aan het begin van het boek Habakuk, met “waarom moet mijn oog zo veel ongerechtigheid zien?” In hoofdstuk 2 geeft God antwoord door “iets” van zijn heerlijkheid te laten zien. Op het eind van hoofdstuk 3 lees ik dan de lofprijzing van Habakuk! De ongerechtigheid blijkt al zo oud als de wereld. Het begon al bij Kaïn en Abel. Een moord om ingebeelde ongerechtigheid.
  En dan het “gender-gedoe”. Het gaat niet alleen om de schepping van man en vrouw, maar het gaat om de HELE schepping. Een schepping die al lang niet meer HEEL is. God schiep orde in de chaos. Sinds de schepping van de mens, ijverde diezelfde mens zich in het scheppen van chaos uit de orde! Veel mensen weten helaas niet door “WIE” zij worden geleid. Ik ken er meer die vaak spreken over: “God zegt”. Als ze spreken kan je niet zien, of die “god” met een hoofdletter of met een kleine letter moet worden geschreven. Een tekst, die mij ooit (bijna 50 jaar geleden) behoedde voor valse leringen, ontdekte ik destijds in Jeremia 17: 5 – 8.

  “Zo zegt de HEERE:
  Vervloekt is de man die vertrouwt op een mens,
  en die een schepsel tot zijn arm stelt,
  terwijl zijn hart van de HEERE afwijkt.
  Hij zal zijn als een kale struik in de vlakte,
  die het niet ziet wanneer het goede komt:
  hij verblijft op de droogste plekken in de woestijn,
  in zilt en onbewoond land.

  Gezegend is de man die op de HEERE vertrouwt,
  wiens vertrouwen de HEERE is.
  Hij zal zijn als een boom, die bij water geplant is,
  en die zijn wortels laat uitlopen bij een waterloop.
  Hij merkt het niet als er hitte komt,
  zijn blad blijft groen.
  Een jaar van droogte deert hem niet,
  en hij houdt niet op vrucht te dragen.”

 7. Simon zegt:
  Geplaatst op zaterdag 2 juni 2018 om 21:41

  Deze tijd lijkt veel op de tijd van Abraham en Lot. Abraham zat voor zijn tent en Lot kwelde zijn geest met alles wat hij rond zich zag. Toen daalde God neder om te zien of het werkelijk zo erg was. Wie weet hoe spoedig de Heer Jezus weer bij Abrahams zaad komt om te zien of het werkelijk weer zo erg is. Het zal dan gedaan zijn met heel deze schijn-christelijke wereld. Mogelijk worden er enigen uitgeleid – opgenomen – maar heel Israel zal jubelen van zielevreugd, daar zij hun wens verkrijgen, hun blijdschap zal dan onbeperkt door de glans die van Zijn aangezicht straalt ten hoogste toppunt stijgen.

 8. Tanny van Ouwerkerk zegt:
  Geplaatst op zaterdag 2 juni 2018 om 22:18

  Openbaring 2:4 – één ding heb ik op u tegen, u hebt de eerste liefde opgegeven. Kijk hoe diep u bent gevallen.
  Laten wij dit voor ogen houden geliefde broeders en zusters in de Here Jezus.

 9. O. Nauta zegt:
  Geplaatst op zaterdag 2 juni 2018 om 22:23

  We staan nooit alleen op de wereld. En ben blij dat God zijn Liefde betoond heeft, in mijn leven in Zijn geliefde Zoon. Ieder mag weken in de wijngaard, en de taak op zich nemen om het evangelie uit te dragen. Dit is plicht, wanneer ik dit vrijwillig doe ontvang ik daarvoor ook loon.
  Er kan echter ook misbruik gemaakt worden van de ons toevertrouwde bevoegdheden. Een welvaarts-evangelie bestaat mijns inziens niet. De arbeider is zijn loon waard, en mag er ook wel van leven staat in 1 Cor. 9.
  Niet werken en wel stoffelijke eisen stellen is een vleselijke begeerte (uit de oude mens) welke, door de Heilige Geest gedood dient te worden.

 10. Troost Mijn Volk zegt:
  Geplaatst op zondag 3 juni 2018 om 0:37

  Sjalom Dirk en anderen,

  Als je zo heerlijk in je privéjet van de ene plaats naar de ander plaats vliegt dan kan je wel eens het gevoel hebben: dank aan de goedgelovige aardbewoners die mij in staat hebben gesteld om te genieten. Dat zouden zij ook moeten doen, maar ja, er kan maar een de winnaar zijn.

  Je voelt je als een gevierde voorganger dichter bij de hemel. Alleen moet de hemel dan precies boven je hoofd zijn. Stel dat die nu is aan de andere kant van de aarde ben je daar verder vanaf geraakt.

  Dat leert mij om met beide voeten op de aarde te blijven. Aan de andere kant is het ook zo dat velen een tiende deel van de waarde van de privéjet niet eens verdienen. Moet ik dan, net als Judas zeggen: het was beter dat deze privéjet verkocht werd en het geld aan de armen werd gegeven. Dan probeer ik met die opmerking er indirect beter van te worden. Ik steel niet, maar de belastingdruk zal per saldo enkele tienden van procenten minder worden. Ik heb daar indirect baat bij.

  Maar gaat die redenering wel op? Wie is de opvolgende eigenaar van deze privéjet? Die benadeeld indirect ook de armen, want zijn/haar geld zit in dit hebbedingetje. Moet ik dan heel vroom worden en net als de rijke jongeling aan Yeshua vragen wat ik nog doen moet? Hij hield zich keurig aan alle geboden. Zijn bezit was rechtmatig verkregen en toch hing hij daar aan want hij kon dat niet verkopen en aan zijn naasten uitdelen.

  Beginnende voorgangers zijn bescheiden. Hun woordverkondiging wordt zeer op prijs gesteld en daarmee oogsten zij applaus en eer, wat gepaard gaat met een vorstelijk traktement. Ja, ja, de arbeider is zijn loon waard en dat is Bijbels gezien ook juist.

  Ik moet denken aan de gelijkenis die Yeshua uitsprak van de arme Lazarus die sterft. De rijke man die ineens heel bescheiden gedrag vertoont in het vuur. Hij vraagt maar om een druppel.

  Hoeveel armen vragen om een stukje brood in deze wereld?

 11. marianne stel zegt:
  Geplaatst op zondag 3 juni 2018 om 14:45

  Wat die Jesse schaamteloos doet is keihard vloeken want hij misbruikt op zeer grove schaal Gods naam. Dat gelovigen daar nog in trappen. Dat begrijp ik niet. Als bekend is dat hij zelf al zoveel geld heeft. Hoe durft deze man. Ik durf echt te zeggen dat hij grof, beledigend en zonder God handelt en leeft.

  Wat is Janet Boynes dan van een heel andere orde. Je proeft precies het verschil van die Jesse enerzijds en Janet anderzijds. Geweldig als iemand die in zonde leeft zo tot de Here Jezus mag komen en dat geldt voor mij net zo en voor ons allemaal.

 12. Rene Postma zegt:
  Geplaatst op zondag 3 juni 2018 om 17:36

  Alleen het geloof in de Here kan ons laten zien, het verschil, zoals in de Schrift is omschreven tussen goed en kwaad. Het verschil te kunnen opmerken, wat in de ogen van onze Vader een gruwel is. Beste Dirk, toen ik nog ongelovig was, had ik geen weet van de zonde. Je groeit op met de waarden en normen, die je zijn bijgebracht. Nu was er bij mijn ouders wel degelijk een moraal die ons deed beseffen, wat ons een rechtvaardigheidsgevoel en opvoeding meegaf. Het geloof was door diverse teleurstellingen, op de achtergrond geraakt. Niet wetende dat mijn moeder diep gelovig bleef, maar dit niet meer durfde te uiten.
  Door de tijd gaat je mening, in de zonde, je leven bepalen. Daar heb je geen weet van, omdat je leven wordt bepaald door omgeving, media en wereldgelijkvormigheid. Pas later toen ik tot geloof kwam, op mijn 38 jaar. Ga je pas beseffen, wat de zonde pas echt inhoudt. Groeiende in mijn geloof moest ik daar achter komen. Zoals de Here Jezus al zei, vergeef ze, want ze weten niet beter. En nu mag ik best wel zeggen, dat ik een kind van onze Vader ben. Maar voor menigeen is dat niet zo. En daar is de taak voor ons weggelegd. Voor degene die onze Vader en de Here Jezus niet kennen. Ook de taak om valse leringen aan de kaak te stellen. In mijn leerstelling over de Heilige Schrift, doe ik niets af van wat erin de Bijbel staat. De waarheid ga ik niet verloochenen, ook niet ondanks het wereldgelijkvormigheid denken van velen, en jammer genoeg ook onder christenen. Het is de Heilige geest die mij leidt. En bij velen ontbreekt de Heilige Geest. Bid hier vurig voor.
  Maar zij, degenen, die de waarheid niet kennen, wees daar mild voor. Barmhartig en probeer de minste te zijn. Maar de waarheid mogen wij niet verloochenen. Anders verloochenen wij onze Vader, en de Here Jezus, die voor ons het Kruis al gedragen heeft.

 13. Enrique zegt:
  Geplaatst op zondag 3 juni 2018 om 18:59

  Hallo Dirk,

  Na aanleiding van je artikel: In wat voor wereld leven wij…; het volgende: daar mis ik een bijvoeglijk naamwoord in, en dit is het bijvoeglijk naamwoord ¨christelijk¨. Beter zou de titel zijn: In wat voor christelijke wereld leven wij…. Dit vooral vanwege de commentaren die op je artikel gegeven worden.
  Wat onder 1 geschreven wordt dat Duplantis zich bij de wrakstukken van zijn vliegtuig moet zitten en zich moet bekeren, dit heeft niets meer met het christen zijn te maken. Laat dat oordelen maar aan God over! Daarom begrijp ik niet dat je dit commentaar geplaatst hebt.

  Hoe zit het ook al weer met het Nieuwe Jeruzalem met zijn paarlen poorten en gouden straten? Voelen we ons daar thuis of zeggen we tegen God dat de poorten door stenen poorten vervangen moeten worden en de de gouden straten door geasfalteerde straten vervangen moeten worden?

  Dirk, in alle respect, let op uw saeck!

  Met vriendelijke groet,
  Enrique

 14. otto zegt:
  Geplaatst op maandag 4 juni 2018 om 19:28

  Dirk ik deel jou mening in wat voor wereld leven wij. Ik kan er zoveel over zeggen over de totale weelde vooral in Europa, en dan denk ik veel aan Ezechiel 28 vers 3 t/m 7, lees ook vers 8 t/m 10 steeds grotere huizen/auto’s/duur doen, is dit onze God? Is dit nu waar wij ons hart op gezet hebben?
  Echtbreken/overspel/euthanasie/abortus/homosexualiteit dit is nu onze wereld, en waar kerken/evangeliegemeentes niets van zeggen, anders loopt men weg, waar in Nederland 1 miljoen mensen naar zitten te kijken is “goede tijden slechte tijden” en ook nog met kleine kinderen erbij, waar alles wat God verboden heeft voorbij komt, elke avond wordt men gehersenspoeld met echtscheiding/overspel/homosexualiteit/ bedriegen, alles wat gemeen is komt daar te voorschijn. Christelijke politieke partijen, die verbonden sluiten met goddelozen partijen, en op christelijke waarde niets meer voorstellen. Ik ken een grote evangeliegemeente waar duizend mensen komen, waar homosexuelen gedoopt worden, en met hun leven zo weer verder gaan, zonder dat leven vaarwel te zeggen. Hoe moet dit verder, zelfs uit christelijke hoek komt het gevaar, want als je al deze genoemde dingen zegt ben je een onbarmhartig mens, maar de bijbel verbiedt deze dingen toch, en als wij bijbels willen leven, dan doen wij deze dingen toch niet? Daarom komt tot berouw, laat al wat de wereld je biedt je voorbij gaan. Ook ik ben een zondig mens, en strijd tegen vele verleidingen, ik ben geen haar beter, maar toch verlang ik naar een totale vrede met God, en dat wil ik, en niets anders, daarom laat de bijbel je leidraad zijn, elke dag weer. Gods zegen, al onze broeders en zusters.

 15. Dineke de Vlieg zegt:
  Geplaatst op dinsdag 5 juni 2018 om 16:53

  `Bedankt Dirk. Mensen geven blijkbaar een leider alles, waarom? Omdat ze de hemel willen kopen? Of om zich niet te hoeven bekeren, want ze hebben de hemel al gekocht. Of willen God’s genade niet? Alleen genadebrood te eten is heel moeilijk. Je hoort: ik ben een goede christen, ik ga naar de kerk, ik geef mijn tienden enz. Maar God wil maar 1 ding: je hart. Een hart dat God liefheeft en je naaste als jezelf. Moet jij dat doen? Nee, ook niet, daar kun je gewoon elke dag om vragen, door de Heilige Geest in je hart te vragen. Zonder God gaat alles bergafwaarts, ook met een prachtige vliegtuig. Met God is er een prachtige toekomst, die moet je niemand misgunnen. Liefs Dineke.

 16. San zegt:
  Geplaatst op dinsdag 12 juni 2018 om 11:55

  Beste Dirk,
  Ik vind dit zo overduidelijk dat het zelfs gênant is nog erbij te moeten vermelden dat een vliegtuig vragen voor het Evangelie niet uit God is. Maar als mensen dat de ogen zal openen, en dat zal het ongetwijfeld, dan is het zeker goed dat je het nog eens ten overvloede vermeldt.
  Ik zou eens zeggen aan alle mensen die zeggen dat zij geloven, dat als dat zo is, waarom kent bijna het gros van de Christenen hun Bijbel dan niet. Sommigen hebben ze misschien niet eens gelezen, terwijl andere Christenen naar een Bijbel snakken. Die beseffen wel wat de geestelijke waarde is van de Bijbel. Je kan zoveel Psychologie en wereldse wijsheden bezitten, maar als je met een demon of boze geest te doen hebt (sommigen geloven dat niet eens!) dan is dat net vechten met een lucifershoutje tegen een zwaarbewapende tankeenheid met de laatste technologische snufjes zoals de lasertechnologie. In werkelijkheid liggen de kansen nog meer ongelijk want wij mensen hebben totaal geen idee waartegen de Heere Jezus hier op aarde tegen heeft moeten strijden. Laat ze dan maar slapen als zij de Bijbel niet willen lezen!

  Groeten van San

 17. Levi zegt:
  Geplaatst op dinsdag 12 juni 2018 om 16:45

  Dirk van Genderen, heel veel dank voor je kostbare berichtgeving aan mij tot opbouw, bemoediging en tot aansporing tot waakzaamheid. Zijn niet de eerste woorden van Yeshua na de aankondiging van de verwoesting van de gebouwen van de Tempel en het einde van de tegenwoordige olam “Kijken jullie uit dat niemand van jullie (dwaalt of wordt bedrogen en daardoor) wordt verleid”.

  Shalom Levi

Laat een reactie achter

0 / 350 woorden