Dirk van Genderen.NL

Columnist, publicist, spreker

Coronapas: Houd uw ogen meer gericht op de Heere Jezus! (32 reacties)

Geplaatst op vrijdag 17 september 2021, 9:59 door Dirk A A

U zult mij in deze bijdrage niet horen ageren tegen de coronapas waarmee we worden geconfronteerd, hoewel ik er wel op tegen ben. Dat deden de apostelen ook niet in het Bijbelboek Handelingen, toen geen coronamaatregelen, maar een verbod om het Evangelie door te geven. Zij kozen niet voor protestacties. Zij hielden hun ogen gericht op de Heere Jezus en hadden één verlangen: dat het Evangelie zou worden verkondigd. Binnen en buiten de kerkmuren. En daarbij hielden ze zich niet aan het verbod van de overheid.  En ons wordt nog weinig in de weg gelegd om het Evangelie te verkondigen.

De coronapas geldt vooralsnog niet in onze kerken, en hopelijk blijft dat zo. Kerken moeten vrij toegankelijk blijven. Daar wordt het Levende Brood aangeboden aan iedereen, gevaccineerden en niet-gevaccineerden. We mogen toch niemand uitsluiten van het Evangelie van de Heere Jezus?

Vanaf volgende week worden wij geconfronteerd met de coronapas. Het volk is hierover verdeeld. Ook in kerken en gemeenten is er verdeeldheid over de maatregelen. De één is voor, de ander tegen, de één heeft zich laten vaccineren, een ander niet.
Heb alstublieft respect voor elkaar. Houd elkaar vast, wees gericht op de Heere Jezus. ‘Als u nu met Christus opgewekt bent, zoek dan de dingen die boven zijn, waar Christus is, Die aan de rechterhand van God zit. Bedenk de dingen die boven zijn en niet die op de aarde zij, want u bent gestorven en uw leven is met Christus verborgen in God’ (Kolossenzen 3:1-3).

Laten we als we gevaccineerd zijn, ons vertrouwen niet op het vaccin stellen, maar op de Heere Jezus. Alleen Hij kan ons beschermen. Gegevens uit Israel en van Pfizer en Moderna tonen trouwens aan dat de bescherming al na een half jaar na de tweede vaccinatie sterk vermindert.
Maar laten zij die niet gevaccineerd zijn, niet te gemakkelijk denken: God beschermt ons wel. Jazeker, ons leven is in Zijn hand, maar ook niet-gevaccineerde gelovigen zijn overleden door het coronavirus. Wat trouwens soms ook gebeurt met mensen die wel zijn gevaccineerd.

Laten we niet vergeten dat het leven meer is dan het voedsel en het lichaam meer dan de kleding, woorden van de Heere Jezus in de Bergrede (Mattheus 6:25). Zijn advies is helder: ‘Zoek eerst het Koninkrijk van God en Zijn gerechtigheid’ (vers 33). Als wij de energie die we nu steken in discussies over corona en de coronamaatregelen zouden gebruiken voor het zoeken van Gods Koninkrijk en Zijn gerechtigheid, zou dat tot grote zegen zijn voor ons geestelijk leven en ook voor het geestelijk leven in onze gemeenten.

Dirk van Genderen

32 Reacties

 1. Moi (CDA-lid) zegt:
  Geplaatst op vrijdag 17 september 2021 om 13:34

  Ook in Politiek Den Haag heerst er een enorme verdeeldheid en is de sfeer tussen diverse bewindslieden zeer slecht, met als gevolg een vastgelopen kabinetsformatie. Mijn vrees is dat dit gaat leiden tot de opkomst van een dictator in ons land.

 2. Peter van der Mey zegt:
  Geplaatst op vrijdag 17 september 2021 om 15:49

  Als die mensen die zeggen dat ze op God vertrouwen, en daarom niet gevaccineerd willen worden, dan ook zeggen: het is Gods wil, als ze het coronavirus oplopen, en NIET naar de dokter en het ziekenhuis gaan. Want dan stellen ze ineens niet meer hun vertrouwen op God, maar op de arts/ziekenhuis. Waarbij zij de samenleving enerzijds door hun toedoen wel blootstellen aan de verspreiding van het virus en anderzijds opzadelen met hoge kosten, die toch door ons allemaal moeten worden opgebracht!
  Als ik dronken achter het stuur kruip en ik maak brokken, dan keert de verzekering mijn schade niet uit, ondanks dat ik allrisk verzekerd ben. Want ik heb het aan mezelf te danken, had ik maar niet moeten drinken.
  Als ik corona oploop terwijl ik me niet wil laten vaccineren, zouden de ziekenhuiskosten ook niet vergoed moeten worden, want het is eveneens aan mezelf te danken, had ik me maar moeten laten inenten.
  Peter van der Mey

 3. mieneke zegt:
  Geplaatst op vrijdag 17 september 2021 om 18:31

  Dank voor je schrijven hierover Dirk.
  Kan er kort over zijn.
  Ik bedenk de dingen die Boven zijn. Het nieuws en gepraat over corona op TV en praatprogramma’s beluister en volg ik niet meer.
  De Heer komt spoedig en daar wil ik mij op richten.
  Dat wil niet zeggen dat ik niet bewust leef. Zeker wel. Maar ik tel toch maar de zegeningen en wil er geen vergeten.
  Dan zie ik Gods Liefde om mij heen.

 4. TVB zegt:
  Geplaatst op zaterdag 18 september 2021 om 11:42

  Niet gevaccineerden worden gelukkig niet door iedereen tot zondebok gemaakt. Mensen kunnen hele goede redenen hebben zich wel of niet te laten vaccineren. Wanneer iemand in het geloof (in alle zorgvuldigheid) tot een bepaalde beslissing komt: wie ben ik om hem niet in z’n waarde te laten? Wie zegt dat ik het allemaal zo goed weet en mijn beslissing en overwegingen de enige juiste zijn? Misschien zijn ze ook wel specifiek goed voor mij, maar weer niet voor die ander. En misschien kom ik (of die andere, of allebei) over een tijdje wel weer tot een andere afweging. De Heer leren verstaan in Zijn wil voor ons leven is toch ook een proces? We zijn feilbaar. Én er is vergeving. Wat ben ik daar blij om! Hij weet het, kent mijn overwegingen. En die van de ander.
  En als iemand naar het ziekenhuis gaat, laat hem dan alsjeblieft de noodzakelijke hulp krijgen. Gevaccineerd of niet gevaccineerd. En om welke reden hij ook ziek geworden mag zijn. Er zijn ook gevaccineerden die door die vaccinatie naar het ziekenhuis moeten. En ook gevaccineerden kunnen het virus overdragen. Er is gewoon nog heel veel niet bekend. Laten we de ander toch alsjeblieft in z’n waarde laten en niet afrekenen op grond van onze eigen hoogmoed. Hoezeer er ook op wordt aangedrongen, volgens de overheid is vaccineren ook nog steeds niet verplicht.

 5. rene postma zegt:
  Geplaatst op zaterdag 18 september 2021 om 13:11

  Ik heb mij wel laten vaccineren dit voorjaar, ik heb geen milt meer en zodoende minder weerstand. Mijn gevoel zegt, dat ik er goed aan doe. Neemt niet weg, dat ik elke keer weer opnieuw ga afwegen, of ik een vaccinatie nodig zou hebben. Ja, we weten nou eenmaal niet wat voor uitwerking de vaccinatie geeft over 5 of 10 jaar is. Dat weten ze niet. Ik kan mij heel goed voorstellen, wat voor een dilemma’s dat geeft. Maar laat nooit uit angst uw keuze’s zijn. Weloverwogen samen met de Here. Ben ook tegen de coronapas, vrijheid is een groot goed. Laten we afwachten wat deze beperkende vrijheden in de toekomst gaan doen. Als een meerderheid in de samenleving, zich neerlegt en veilig voelt bij beperkende maatregelen en vrijheden…
  Er gebeurt nu zoveel in de wereld, dat regeringen er geen raad meer mee weten, en achter de feiten aan lopen. Opeenstapeling van gebeurtenissen.
  Ze denken de tijd te hebben, maar de tijdgeest haalt ze in.

 6. Gerard zegt:
  Geplaatst op zaterdag 18 september 2021 om 13:40

  Dit heeft niets meer met het virus te maken. Ze drukken er een gevaarlijke WEF agenda door (totale controle). Ze zaaien bewust een vreselijke tweedeling en Hugo promoot ziekelijk zijn spuit. Als je gevaccineerd bent dan hoef je je toch niet druk te maken over de niet gevaccineerden. Besef goed dat je meedoet aan een experiment. Er komen na vaccineren veel hersenbloedingen voor en andere zware problemen. Mijn immuunsysteem is kostbaar. Gelukkig volg ik in deze mijn eigen gezonde verstand en beslist niet die van Hugo. Iedereen graag vrij laten in deze keuze en geen ander de schuld geven. Als je overal mag komen zonder regels, maar in de horeca met een QR code, dan gaan bij mij alle alarmbellen rinkelen en is er iets grondig mis.
  Laten we inderdaad ons gericht houden op Jezus’ wederkomst, want de contouren zijn steeds sterker aan het worden.

 7. Avda zegt:
  Geplaatst op zaterdag 18 september 2021 om 14:26

  Dankjewel Dirk, voor je heldere commentaar over de maatregelen in verband met corona en met de eerste 6 (ik denk dat ik nr. 7 ben) reacties was ik ook blij. Een gezegende week toegewenst, allemaal.

 8. Florianne Vogels-Voskamp zegt:
  Geplaatst op zaterdag 18 september 2021 om 18:11

  Dat niet gevaccineerden niet naar het ziekenhuis moeten gaan is grote onzin. Dan moeten de rokers die longkanker hebben gekregen ook niet worden geholpen en de drinkers die kanker hebben gekregen van het drinken ook niet. Dat is dan toch ook hun eigen schuld? Dan moet in principe geen enkele gelovige naar een ziekenhuis gaan. Dan stel je ook niet je vertrouwen op God.
  Ik ben niet gevaccineerd en kom daar ronduit voor uit. Ik heb het bij God neergelegd en ik kreeg als antwoord: “die gezond zijn hebben de medicijnmeester niet van node”. De meeste mensen leggen hun vertrouwen neer bij het vaccin i.p.v. bij God. Natuurlijk moet je jezelf niet in gevaar brengen. Gewoon de regels in acht houden.
  Ik vind het ook jammer dat je een coronapas moet hebben, maar er is meer in het leven dan restaurants bezoeken. De meeste mensen hebben het vaccin genomen zodat ze naar bioscopen, dansevenementen, festivals, theaters enz. kunnen. Heb medelijden met die mensen.

 9. otto zegt:
  Geplaatst op zaterdag 18 september 2021 om 18:59

  Ik heb corona gehad, en de na-klachten zijn vele, onder ander: vermoeidheid/geprikkeld/hoofdpijn/depressief/enz., deze klachten heb ik nu allemaal, en dat kan nog maanden duren volgens de GGD. Het is nu 6 maanden geleden, maar de klachten zijn nog aanwezig, en heb een uitnodiging gehad om maar 1 prik, omdat ik al antistoffen heb, en toch doe ik het nog niet, en waarom? Ik heb gelezen dat er stolseltjes vrij kunnen komen, en ik heb in mijn hoofd een aneurysma, wat ingekapseld is, maar ik ben bang dat na zo’n prik het toch mis kan gaan in mijn hoofd, en daarom doe ik het niet. En dat is ook de enige reden, mijn vrouw/kinderen hebben wel een prik laten zetten, ook gaan mijn vrouw en ik zaterdags wel eens lunchen, maar dat is na 25 september afgelopen, want mijn herstelverklaring loopt 4 oktober af. Dat is wennen dan, en ook zo onterecht, daarom laat ieder naar zijn eigen eer en geweten handelen, en veroordeel elkaar niet in deze.

 10. maria zegt:
  Geplaatst op zaterdag 18 september 2021 om 19:06

  Deze corona pas geeft maar weer eens aan hoe dicht we bij de opname zijn.
  The Great Reset 2030 door o.a. Claus Swab, de Rotschilds en Rockefellers bedacht komt eraan!
  De “corona pandemie” komt ze hierbij goed van pas.

 11. Ernst van Olffen zegt:
  Geplaatst op zaterdag 18 september 2021 om 19:32

  Wij mogen graag met de vinger naar de schuldigen wijzen! Want waarom is er nu een discussie over een coronapas? Veroorzaken we het niet zelf? Zolang 40% van onze bevolking zich om vage redenen niet laat vaccineren, zullen we nog vele jaren met een coronapas te maken hebben.

 12. Anja zegt:
  Geplaatst op zaterdag 18 september 2021 om 20:08

  Shalom broeder Dirk,
  Hartelijk dank voor de nieuwsbrief, in het bijzonder het getuigenis van familie Yuan, een pamflet van een dominee, een Bijbel uit de prullenbak, de kracht van het Woord, tot behoud van zondaren! En wat die coronapas betreft dank voor jouw goede advies: heb respect voor elkaar, houd elkaar vast, (ja laten we de broeder/zusterhand geven!) en wees gericht op de Heere Jezus. Dus bij je naaste niet bedenken: is hij/zij gevaccineerd, maar zou hij/zij de Heere Jezus kennen? (Is uw paspoort getekend door Hem?) Wat zou het mooi zijn als we in plaats van discussiëren over corona, met elkaar Bijbelteksten uit het hoofd leren en opzeggen! Dat is een goede voorbereiding op verdrukking die komt, en gericht zijn op de Heere Jezus! Allemaal een gezegende week toegewenst! Hartelijke zustergroet, Anja.

 13. Nienke zegt:
  Geplaatst op zaterdag 18 september 2021 om 20:08

  Mooie brief

 14. Henk zegt:
  Geplaatst op zaterdag 18 september 2021 om 20:15

  Wel bijzonder dat “iedereen” wel een argument weet aan te voeren om zijn/haar motivatie voor het nemen van het experiment in het lichaam te laten plaats vinden. Maar speelt, wat God in zijn Heiligheid van ons als Zijn tempel vraagt, nog een rol? Ik weet, de weg is smal die tot het leven leidt, en vraagt soms keuzes die we alleen in geloof kunnen maken, ook al kennen we de aardse uitkomst niet. Wel is onze verantwoordelijkheid, zeker te weten dat we met het nemen van dit experiment niet onze erfenis verkopen voor een bord linzen, om toch hier maar wat “langer” te kunnen “vertoeven”! Onze Schepper laat er geen misverstand over bestaan, wat Hij van ons verwacht. Het staat overduidelijk in Zijn Woord, zoekt en gij zult vinden!

 15. Johan van Beek zegt:
  Geplaatst op zaterdag 18 september 2021 om 20:19

  Goedenavond.

  Een mooi stuk… Alleen mis ik de verontwaardiging…. Wij mogen als Christenen nooit “lauw” staan tegenover onrecht en uitsluiting. Natuurlijk is verkondiging van de naam van onze Heere Jezus Christus, en het Evangelie het belangrijkste. Maar denk aan mannen als John Newton (met William Wilberforce) die nadat hij Christen was geworden gestreden heeft tegen de slavernij uit die dagen in Engeland. Dat was een heftig gebeuren want de economie van die tijd was hierop ingericht.
  Denk aan Martin Luther King, denk aan Desmond Tutu die publiekelijk heeft gestreden tegen de apartheid, nadat hij ontdekt had dat voor God alle mensen gelijk zijn.
  Ik hoop en bid dat de komende weken de Nederlandse kerken ook hier “publiekelijk” aandacht aan gaan geven, en de opbouw van een maatschappij van controle en uitsluiting zullen veroordelen.

  Hartelijke groeten; Johan van Beek

 16. Simon zegt:
  Geplaatst op zaterdag 18 september 2021 om 21:13

  Ondanks al onze corona zorgen gaat God ongestoord verder met met het verzamelen van Zijn uitverkoren volk. Zo was er deze week een heel opmerkelijke terugkeer, namelijk een vol vliegtuig uit het noorderland, te weten Rusland. Na de val van de Muur zijn er meer dan 100000 teruggekeerd naar hun thuisland. Laten we met hen God hiervoor danken! Maar naarmate Israel volstroomt, lopen de kerken leeg; zou dit het einde van de genadetijd inluiden?

 17. Peter zegt:
  Geplaatst op zaterdag 18 september 2021 om 21:59

  Ik ken iemand die pas corona heeft gekregen, en kort in het ziekenhuis moest worden opgenomen. De Heere heeft deze weg gebruikt zodat deze vrouw geestelijk tot ruimte is gekomen. Laten we nooit oordelen over iemands keus om wel of niet het vaccin te nemen. Ieder beslisse dat persoonlijk voor Gods aangezicht. Als we Gods weg gaan is het altijd goed. Er zijn kinderen van God die naar het ziekenhuis moesten door corona, en in het ziekenhuis de geur van Christus mochten verspreiden. Laten we niet redeneren wat het beste is. Gods gedachten zijn hoger dan onze gedachten. Als we de Heere zoeken na te volgen, kunnen Gods kinderen soms tot andere overtuigingen komen en beide toch tot zegen zijn. Maar als we denken dat onze overtuiging (in zaken die de kern niet raken) de beste is gaat het mis. Dirk mag een evenwichtige boodschap brengen. De Heere zegene dit, ook dat het tot onderwijs mag zijn voor Gods kinderen nog die blinde vlekken hebben en broeders veroordelen in zaken die de kern niet raken. Opdat zij één mogen zijn…

 18. Geerine Rosier zegt:
  Geplaatst op zaterdag 18 september 2021 om 22:06

  Misschien zou er minder verdeeldheid zijn, onder de echte kinderen van God, als er meer verlangen was, om de komst van de Here Jezus, zoals vermeld in Openbaring 3 vers 10 en in 1 Thess. 4.
  Om Hem te verwachten zoals het weergeeft in Openbaring 3, waaraan bij sommigen totaal aan wordt voorbijgegaan in deze tijd. Het is een opdracht die God ons geeft, maar de gelovigen zijn daaraan ongehoorzaam. Men denkt: ach dat duurt nog zolang?
  De Bruid die gaat trouwen verlangt haar Bruidegom te zien. Maar de hemelse Bruid, ziet nog niet uit naar haar hemelse Bruidegom!! Het is op aarde nog te mooi, in sommige landen. Maar ver weg wordt de christen verdrukt en vervolgd.
  Denken we aan hen in gebed? En bidden we ook voor de komst van de Bruidegom? Maranatha, Jezus kom.

 19. O. Nauta zegt:
  Geplaatst op zaterdag 18 september 2021 om 22:36

  Beste allemaal, Goed dat Dirk dit onderwerp aan de orde stelt, bedankt hiervoor. Belangrijk, vooral het onderste ervan, om eerst Zijn Koninkrijk te zoeken.
  Fijn dat we uit de reacties mogen lezen dat we Jezus’ wederkomst verwachten. Welke alle vijanden onder Zijn voeten gaat verpletteren.
  Wel brengt dit virus veel verdeeldheid onder ons. Bij ieder mens ligt de situatie weer anders. Laten we daarom, maar een ieder persoonlijk, in gebed met de Heer de keuze gaan maken.

 20. Ingrid zegt:
  Geplaatst op zondag 19 september 2021 om 6:02

  Zo’n niet-gevaccineerde ben ik ook. Redenen hiervoor zijn: ontsteking hartzakje, plotselinge auto-immuunziekten, vergeetachtigheid, kort na vaccinatie plotselinge dood. Mensen eerst gezond, na de prik ziek.
  Corona kan heel erg en dodelijk zijn, de prik ook. Als je niet gevaccineerd bent, kun je corona krijgen èn het doorgeven, als je gevaccineerd bent ook.

  Wat ik daarmee uit wil leggen: daarom neem ik de prik niet. De vergelijking dronken achter het stuur of wat dan ook, klopt niet, de prik niet nemen lijkt me een gezonde keuze, geen ongezonde. Ik wil juist niet ziek worden, daarom neem ik de prik niet. Maar ik kan wel ziek worden. Als ik dan ziek word (ik hoop van niet), dan is het aan Hem. Niet door een prik die ik zelf heb laten zetten.
  In nabije kring halen sommigen een prik. Sommigen niet. Ik bid voor bescherming voor ons beiden. Zou u, en een ieder die dit leest, dit ook willen doen. Waarom toch die bitterheid, wrevel, ja, soms onverhulde haat tegen elkaar? Het elkaar de schuld geven? We kunnen de schuld niet geven aan onze overheid die deze tweedeling stimuleert, we zijn zelf verantwoordelijk. Laten we ons (voor of tegen prik) afvragen waar dit ‘gevoelen’ vandaan komt en ons er vanaf keren, naar de Heere Jezus toe.

  Vera Sharav, een Joodse holocaust overlevende, vreest dat de invoering van vaccinatiepaspoorten de opmaat zal vormen naar een nieuwe controlemaatschappij, die dit keer wereldwijd zal worden uitgerold, en die ertoe zou kunnen leiden dat ook nu een groep tweederangsburgers ontstaat die kan worden geïsoleerd of uit de weg kan worden geruimd.

  Het eerste deel van waar zij voor vreest is gaande, in sommige landen al veel erger dan in Nederland. Hopelijk zal het tot het tweede niet komen.
  Te midden van al deze dingen geeft één wetenschap mij rust: de Heere Jezus heeft de wereld overwonnen. Wat zal het heerlijk zijn om voor altijd bij Hem te zijn. Nooit meer te kunnen zondigen. Heilig, rein en volmaakt voor Hem.

 21. chris van wijk zegt:
  Geplaatst op zondag 19 september 2021 om 7:52

  Coronapas is die werkelijk nodig?
  Iemand die gevaccineerd is hoeft toch niet bang te zijn voor iemand die niet gevaccineerd is?
  Ze kunnen jou op de weg vinden met camara’s.
  Jouw mobiel is ook een zendmast, ze hebben jou zo getraceerd?
  Internet houd jou ook al in de gaten met wat voor acties je op internet uitvoert.
  Heb zelfs al gehoord dat je mobiel mee kan luisteren, maar of dat waar is weet ik niet maar het zal zomaar kunnen met de nieuwste technologie.
  Nu met de coronapas moet je het nog laten zien, maar het zou zomaar kunnen zijn dat je met een bliepje langs een scanner geregistreerd wordt?
  Jouw gegevens worden steeds verzameld en als het geld oplevert, wordt het verkocht.

  Vraagje: heb jij nog wel controle over jouw lichaam? Als jij sterft en jij hebt nog niks laten weten bij donorregistratie, dan sta je nu als ja ter beschikking gesteld. Jij moet eerst nee zeggen zodat ze niks met jouw lichaam doen. Nu zullen ze het mes er nog niet gelijk inzetten, maar toch ze hebben het recht erop want als iemand overlijdt of stervende is moet je snel handelen.vIs werkelijk alles nog vrijblijvend?

  Nu wordt alles hoop ik nog niet misbruikt. Maar als er een verkeerd persoontje aan de macht komt is het wel makkelijk instappen.
  De corona hebben we aan ons eigen te danken. We zijn stilgezet om de rotzooi te bekijken wat we hebben veroorzaakt op de wereld en wat doen we? We gaan gewoon met dezelfde vaart door met zonde en leven zonder God? Als we naar de geschiedenis kijken gaat het er niet beter op worden.
  Dus weet wat wat je met je tijd doet, nu nog in vrijheid.

  Gods zegen iedereen

 22. gerard van der Duin zegt:
  Geplaatst op zondag 19 september 2021 om 8:46

  Beste Dirk, een mooi verhaal en ook de diverse commentaren kan ik waarderen. Ik heb zelf 2 keer corona gehad en ook in het ziekenhuis gelegen. Goed hersteld. Het is natuurlijk een grote zorg in den lande en ook in de kerk. Wat ik mis is dat wij niet als gemeente (geheel) in de kerk kunnen komen en te luisteren maar zeker te zingen voor onze God. Ook het gebed mis ik heel erg. Maar niettemin lees ik vrij veel en hou het zicht op de toekomst en de komst van de Heer. Ook kom ik regelmatig mensen tegen die opzien tegen de komende tijd. Maar ook mensen die behoorlijk ziek zijn en nauwelijks of geen pastoraal bezoek krijgen. Dat benauwt mij zeer, maar ik kan bidden voor deze mensen en telefonisch contact met hen hebben. Ik ben gehandicapt en kan heel moeilijk lopen. Maar het gebed wordt regelmatig opgezocht, ook voor het volk van God (Israel). God is liefde en Hij houdt van de mensen. Houd dat goed in de gaten.

 23. maria zegt:
  Geplaatst op zondag 19 september 2021 om 11:23

  Er heerst inderdaad zoveel lauwheid in de kerken.
  Verlangen naar de Bruidegom, daar merk ik bijvoorbeeld in onze gemeente weinig van, maar ook dat is voorzegd in de Bijbel.
  De oordelen beginnen bij de kerk, zie Bijbeltekst 1 Petrus 4 vers 17.

 24. Reino stolte zegt:
  Geplaatst op zondag 19 september 2021 om 11:26

  Iedereen mag zijn eigen keuze maken. Voor mij gold dat ik banger ben voor de gevolgen van een medisch experiment dan voor Corona. Ik leef gezond, val niet in een risicogroep en mijn lichaam is Gods tempel. Ik slik al medicijnen genoeg en dit is amper getest medicijn. Ik ben al een paar keer flink aangevallen door boze vrienden, die klakkeloos de media napraten. De eerste gedachte die bij mij opkwam toen dit alles begon, was de tekst uit Openbaring, dat je niet kunt kopen of verkopen zonder het teken van het beest. Ik denk dat dit nog zeker niet op deze tijd te leggen is, maar zeker een begin van wat gaat komen. Alles is bekend, en in een rechtsstaat mag nu gewoon uitsluiting plaatsvinden. Dat het nergens opslaat omdat gevaccineerden alsnog besmet kunnen raken en kunnen besmetten, wordt ineens niet genoemd. Dit is puur tegemoetkomen aan de gevaccineerden en straffen van de mensen die tegenwerken. Ik ben verbaasd hoeveel christenen klakkeloos dingen geloven. We zitten in de eindtijd, weest nuchter en vooral WAAKZAAM. Zelf paar oude christelijke vrienden zijn alleen maar bang voor doodgaan lijkt het wel. Ik ben elke dag op weg naar Hem. Hij mag komen van mij!

 25. Peter d S zegt:
  Geplaatst op zondag 19 september 2021 om 20:29

  Lieve mensen, wat een voorrecht is het dat de Here Jezus onze Gids en Leidsman wilt zijn, juist in deze tijd waar keuzes gemaakt moeten worden om wel of niet te vaccineren.
  Alleen God heeft het antwoord en niemand anders, en dat ben ik zeer blij mee, regering en zij die zeggen dat ze deskundig zijn raadplegen de verkeerde bron.
  God zal je altijd antwoorden als je in geloof om wijsheid bidt, en als je je vertrouwen op de Here Jezus stelt zal je niet beschaamd uit komen.
  Zelf heb ik geen vaccinatie genomen omdat voor mij duidelijk was, dat God zei: Vertrouw Mij, en dat is tot grote vreugde en blijdschap voor mij.
  Halleluja, God is goed.

 26. Josje Bakker zegt:
  Geplaatst op zondag 19 september 2021 om 22:28

  TELE VISIE
  -in het licht van de Oogst
  .
  .
  Wij zullen één zijn… Hoe dan?
  God is de grote EEN.
  Hij droomt van vrede. Niemand
  is machteloos alleen.
  .
  Dat kan alleen als breinen
  het gaan verliezen van
  de harten
  die gaan oogsten
  met blijdschap,
  als één Man.
  .
  Visies blijven verschillen,
  zoveel maal koren-aar.
  Maar in de molen komen
  de korrels bij elkaar.
  .
  De sprieten vallen af. Zo
  verdwijnen visies in
  de liefde,
  als het goed is,
  in ieder huisgezin.
  .
  Geen visie minderwaardig
  die zich op liefde richt,
  ontvankelijk voor de Bron van
  ons aller levenslicht.

 27. Zuster zegt:
  Geplaatst op zondag 19 september 2021 om 23:31

  De beschermden moeten beschermd worden voor de onbeschermden,
  door de onbeschermden te dwingen de bescherming te gebruiken die de beschermden niet beschermt….

 28. Geralda zegt:
  Geplaatst op maandag 20 september 2021 om 14:01

  Ik heb zelf corona gehad, heb er weinig klachten van gehad, daar ben ik God dankbaar voor, heb mijn vader van 87 er wel aan verloren. Ik ben geschrokken van de komende maatregelen waar ze ongevaccineerden mee treffen. Er is maar een uitweg en dat is het vaccin. Ik vind het niet normaal wat er momenteel gebeurt. Ikzelf heb dus corona gehad en ben niet gevaccineerd. Het blijkt dan dat je dan genoeg antistoffen aanmaakt, voor de rest van je leven. Verscheidene onderzoeken bevestigen dat. 5 miljoen mensen hebben corona doorgemaakt, dat wil zeggen dat ze waarschijnlijk levenslange immuniteit hebben opgebouwd. Hier kijkt de Nederlandse overheid niet eens naar, in Israël overigens wel. De regering heeft maar een doel voor ogen en dat is het vaccin, massa hypnotisatie is het. Dan mag mijn dochter van 12 zelf beslissen of ze zich laat vaccineren. Ik als ouder word uit de ouderlijke macht gezet. Mijn dochter is 12 jaar en nog een kind, en een kind is geen volwassene, toch mag ze zelf beslissen. Dan hebben we het nog niet gehad over de vele bijwerkingen van het vaccin. In mijn omgeving zijn er mensen met lichte en ook behoorlijk ernstige bijwerkingen. De producenten zijn niet verantwoordelijk. Waar gaat dit heen, met de wereld? En dan heb je natuurlijk de tweedeling die het teweeg brengt onder de mensen. De ongevaccineerden krijgen de schuld. Trouwens mensen die gevaccineerd zijn kunnen het nog net zo goed krijgen als de ongevaccineerden en het ook gewoon doorgeven. Wel samen in de trein, supermarkt, samen werken etc maar niet samen uit eten. Ik ben niet tegen vaccineren, als je veel onderliggende klachten hebt, dan kan het voordelig misschien voor je zijn, maar om de hele massa te vaccineren, ik vind het ronduit misdadig. Straks gaan ze jonge kinderen ook nog vaccineren. Ik moet er niet aan denken. Mijn jongste kinderen hebben overigens geen corona gehad. Ze zijn 2 x negatief getest, ze zijn er sowieso niet echt ontvankelijk voor. Ik hoop dat Jezus spoedig terug komt, in deze wereld wordt het er niet beter op.

 29. Ton Nuiten zegt:
  Geplaatst op donderdag 23 september 2021 om 9:59

  De coronapas. Winston Churchill (de Britse staatsman die zijn land door de duistere dagen van WW II heeft geleid) zei eens het volgende:

  “Men moet werkelijk blind zijn om niet te zien dat hier op aarde een groot plan uitgevoerd wordt, en dat wij als trouwe knechten aan de verwerkelijking daarvan, slechts mogen meewerken.”

  De coronapas nu, lijkt een klein onderdeel van dit plan te zijn: Novum Ordo Seclorum (ofwel “Nieuwe Orde der Tijden”).

  Dan de term “Build Back Better.” Deze woorden werden enkele malen door premier Rutte uitgesproken. De betekenis: een bepaalde stadsgemeente wil bijvoorbeeld een parkeerplaats aanleggen. Het gebouw wat er op die plaats dan nog staat, dient ervoor te worden verwijderd. Is dit eenmaal gesloopt en het puin ervan geruimd, dan kan de aanleg beginnen. Om dit even naar de economie te vertalen: eerst moet de oude (wereld)economie doelbewust de vernieling in worden gebracht. Waarna die dan plaats moet maken voor een economie naar Chinees-Communistisch model.

  Dit model, het zgn. “sociaalkredietsysteem” wat men er in China al heeft, zal vroeg of laat ook hier en elders in de wereld worden ingevoerd: kritiek op de overheid: zoveel kredietpunten eraf. Gevolg: reisbeperking, geen toegang tot bepaalde openbare diensten, etc. Ken je bijvoorbeeld iemand waarvan je weet dat die recent nog kritiek op de overheid had? Dan geef je die bij de daartoe bestemde regeringsinstanties aan. Gevolg: de “dader” wordt gestraft, de aangever daarentegen wordt door de overheid beloond met meer kredietpunten en meer bevoegdheden.

  Zoals bekend is een van die coronamaatregelen reisbeperking om er hoegenaamd besmetting met het virus in het buitenland te voorkomen. Eigenlijk is die maatregel bedoeld om ons al aan dat kredietsysteem te laten wennen. Met een virus wat achteraf toch niet zo dodelijk is als ons eerst werd (en wordt) voorgehouden als rookgordijn!

  Het is alsof er met het nieuws over de uitbraak van het coronavirus in Wuhan (China) eind december 2019, er een alarmsignaal aan de wereld mee werd afgegeven: “Bereidt je voor op de komende Nieuwe Wereldorde der Tijden!”

 30. San Tjoa zegt:
  Geplaatst op vrijdag 24 september 2021 om 13:40

  Beste Dirk,

  Naar mijn mening is wel op te maken uit wat er in de wereld zich afspeelt dat er een tweedeling aanwezig is van hen, die de totale controle verwachten en hen die dat niet doen. Als de vaccinatie verkeerd uitpakt is het niet terug te draaien. En dat de vaccinatie goed uitpakt, is wetenschappelijk niet bewezen.

  Groeten van San

 31. Heleen Maliepaard zegt:
  Geplaatst op maandag 27 september 2021 om 13:48

  Lieve mensen. Shalom. Laten wij Rom. 14 lezen en dat in praktijk brengen. Daar hebben we onze handen vol aan. Dat geldt ook voor of tegen vaccinatie. Laten we ons niet tegenover elkaar laten zetten door de boze. Een oude zuster zei: er is er 1 die lacht.
  Groeten, Heleen.

 32. Ronald Pothoven zegt:
  Geplaatst op dinsdag 28 september 2021 om 13:54

  De gang van zaken doet mij denken aan de voorbode van 666. We mogen nu al niet meer als niet gevaccineerden naar allerlei bijeenkomsten zonder de app. Langzamerhand komt de controle steeds meer te liggen bij de overheid van dit land. En iedereen is volgzaam….
  Hoe zit het met artikel 1 van onze Grondwet? Hebben we niet het recht om onze eigen mening te hebben en heeft de overheid wel het recht om ons te weren van bijeenkomsten?
  Ik hoop echt dat er iemand opstaat die dit voor de rechter brengt want dit is de omgekeerde wereld!
  Laten we hopen en bidden dat de Messias, de Koning spoedig mag komen om ALLE dingen nieuw te maken! Maranatha!

Laat een reactie achter

0 / 350 woorden