Dirk van Genderen.NL

Columnist, publicist, spreker

‘Zie je die engelen in witte kleding dan niet, die voor ons vechten?’ (11 reacties)

Geplaatst op vrijdag 16 december 2022, 17:27 door Dirk A A

De kinderen in de groep vertelden dat ze die nacht de Heere Jezus hadden gezien, Die hun vertelde: ‘Alles komt goed’. Ze hoefden niet te vrezen, Hij zou hen beschermen. De volgende morgen zetten de terroristen hen tegen een muur en vertelden de vier moeders dat ze hun kinderen konden redden als ze Jezus Christus zouden verloochenen en terug zouden keren naar de islam. De vier moeders weigerden…


Nigeriaanse schoolkinderen, bevrijd van de terroristen. (Foto: Barnabas Fund)

Het is goed om rond de kerstdagen ook onze vervolgde broeders en zusters te gedenken. In Frankrijk worden kerken in deze weken extra beschermd, uit vrees voor aanslagen.
Honderdduizenden christenen wereldwijd hebben te maken met vervolging. De landen zijn bekend: Noord-Korea, China, Nigeria en tal van andere landen, waar het onmogelijk is om tijdens de kerstdagen samen te komen.

Door de aanslagen van extremische moslims op christenen in Nigeria komen jaarlijks honderden gelovigen om het leven. Deze week hoorde ik dat ook de christenvervolging in India sterk toeneemt. Zijn we er misschien aan gewend geraakt?

Barnabas Fund, die zich onder meer inzet voor christenen die worden vervolgd, meldde enige tijd geleden dat terroristen van Boko Haram 76 mensen in gijzeling namen, mensen die van moslim christen waren geworden.
God greep echter in en zorgde ervoor dat bijna al deze christenen op een wonderlijke wijze werden bevrijd van het vuurpeloton dat zich tegenover hen opstelde.

Aan vier leiders van deze groep christenen werd verteld dat ze hun geloof in Jezus moesten herroepen en terug moesten keren naar de islam. Toen deze vier mannen weigerden, werden ze voor de ogen van hun families geëxecuteerd.
Daarna kregen de vrouwen van deze mannen het bevel hun christelijke geloof te verloochenen. Als ze dat niet zouden doen, zouden hun kinderen worden geëxecuteerd. Toen gebeurde er iets heel bijzonders.

De kinderen in de groep vertelden toen dat ze de afgelopen nacht de Heere Jezus hadden gezien en dat Hij tegen hen had gezegd dat alles goed zou komen. Ze hoefden niet te vrezen, Hij zou hen beschermen. Ze moesten Hem niet verloochenen, maar in Hem blijven geloven, omdat ze wisten dat Hij de Weg, de Waarheid en het Leven is.

De terroristen zetten alle kinderen tegen de muur. De vier moeders kregen nogmaals te horen dat ze de levens van hun kinderen alleen konden redden als ze Jezus Christus zouden verloochenen en terug zouden keren naar de islam. Maar de moeders weigerden.

Toen de terroristen zich klaar maakten om de kinderen dood te schieten, gebeurde er iets heel bijzonders. Opeens gooiden ze hun geweren op de grond en grepen ze met hun handen naar hun hoofd. ‘Slangen, slangen,’ riepen ze. Sommigen renden hard weg, anderen vielen direct dood neer.

Eén van de gevangen christenen wist één van de geweren te bemachtigen en stond op het punt de terroristen dood te gaan schieten. Hij deed het echter niet, omdat één van de kinderen – hij was nog maar vier jaar – direct naar hem toe kwam en vertelde over engelen die hen hadden beschermd. ‘Je moet die mensen niet doodschieten. Zie je de engelen dan niet, in witte kleding, die voor ons vechten?’

Zo waren deze 72 christenen door Goddelijk ingrijpen opeens vrij. Wat een wonder! En ook heel bijzonder dat de Heere zo duidelijk deze jonge kinderen gebruikte om van Hem te getuigen.

En die vier gelovige vaders dan, reageert u wellicht. Waarom zijn zij wel gedood? Inderdaad, zij wilden en konden de Heere Jezus niet verloochenen en betaalden ervoor met hun leven.
Toch zijn ook zij niet dood. Hun lichamen wel, maar hun geest is bij de Heere Jezus, in de hemel.

Dit kom je ook in de Bijbel tegen, soms in hetzelfde hoofdstuk. In Handelingen 12 lezen we dat Jakobus met het zwaard werd gedood, terwijl Petrus werd bevrijd uit de gevangenis. Waarom? Daar weten wij vaak geen antwoord op. Kennelijk had de Heere voor Petrus nog een taak.

Misschien vraagt u zich ook af waarom de Heere Jezus aan deze kinderen verscheen en of zoiets wel kan. Vergeet niet dat deze gezinnen pas tot geloof waren gekomen. Zij wisten nog maar heel weinig van de Bijbel, terwijl de meesten van ons zoveel meer weten dan zij. Wat wij al mogen weten, die heerlijke beloften uit de Bijbel, vertelde Hij aan hen.

Het komt er ook voor ons op aan ons vertrouwen op de Heere Jezus te stellen, in alle situaties. Wat er dan ook gebeurt, Hij is erbij, Hij gaat mee en Hij zal zorgen. Dat vertrouwen mag ons rust en vrede geven, Zijn rust, Zijn vrede. Zijn weg is de beste!

Dirk van Genderen
(Bron: Barnabas Fund)

11 Reacties

 1. Johanna zegt:
  Geplaatst op zaterdag 17 december 2022 om 16:27

  Geweldige getuigenis. Helemaal waar! Bijbels en krachtig! Dat dit ons allen moge bemoedigen in de aankomende tijd. Geen kerkverlating, maar wel geloofsvergroting ter ere Gods! Vertrouw op Hem geheel en al, zonder twijfel. Dat bid ik voor ons allen.

 2. Tjitze Koster zegt:
  Geplaatst op zaterdag 17 december 2022 om 17:28

  Laten we ten allen tijden op Jezus blijven vertrouwen, wat er ook gebeurt. Prachtig getuigenis dat deze kinderen mochten blijven leven. Ook voor mij persoonlijk is dit een bemoediging. In leven en sterven is Hij ons nabij. Wat een genade.

 3. anja zegt:
  Geplaatst op zaterdag 17 december 2022 om 20:16

  Wt bijzonder mooi! God zorgt, hoe dan ook. Fijn dat je dit doorgeeft, dat had mij niet bereikt nog.
  Ook voor mij een bemoediging om vol te houden en te weten dat God er bij is, en engelen ons beschermen ook al kan het anders gaan, niet zonder Hem! Dankbaar!

 4. Jan zegt:
  Geplaatst op zaterdag 17 december 2022 om 20:33

  Wat hebben we een geweldige God, liefdevol, beschermend maar ook angstaanjagend voor de tegenstanders van God. Hij heeft een machtig leger achter de hand!
  Geprezen zij de Here, dag aan dag draagt Hij ons, die God is ons heil!

 5. Corry Heesen zegt:
  Geplaatst op zondag 18 december 2022 om 0:12

  Wat een ontroerend getuigenis… bemoedigend voor ons dat God zich geopenbaard heeft aan deze kinderen… Wat een liefde dat Hij het leven heeft gespaard van de moeders en hun kinderen… mogen ze de troost ervaren van het gemis van de vaders en echtgenoten… eens zullen ze elkaar terug zien in de hemel… wie weet hoe spoedig dat zal zijn… MARANATHA!!!

 6. Elly zegt:
  Geplaatst op zondag 18 december 2022 om 10:50

  Waar het op aankomt, is om onvoorwaardelijk in de HEERE God te blijven geloven en op HEM te blijven Vertrouwen.
  De vrouwen van de 4 mannen die doodgeschoten werden, BLEVEN op de HEERE God vertrouwen, ondanks dat ze doodgeschoten werden en het met hun kinderen OOK zou gebeuren.
  Ze gingen niet twijfelen en verloochenden hun geloof niet!

  Laten we in alles op alle gebied ook EERBIED en ONTZAG voor de HEERE God blijven houden.

 7. Arja Mourik Slagboom zegt:
  Geplaatst op zondag 18 december 2022 om 14:00

  Wat een trouw en goedheid van de Heere. Onuitsprekelijk goedheid, ontroert je tot het diepst in je ziel. Daarom: Zijn Naam moet eeuwig de eer ontvangen. En Uw goedheid Heere is hemelhoog.

 8. Jean Henry zegt:
  Geplaatst op maandag 19 december 2022 om 9:02

  Zie ik sterren aan de Hemel staan, wat een machtig God… zeer indrukwekkend getuigenis, wanhoop nooit!

 9. Marian zegt:
  Geplaatst op dinsdag 27 december 2022 om 11:48

  Dit dragen deze kinderen hun hele leven met zich mee, om te getuigen van Gods grootheid , trouw en bescherming .

 10. Bart zegt:
  Geplaatst op woensdag 28 december 2022 om 15:35

  Zeer indrukwekkend en hoopvol. God heeft het laatste woord en regeert door alles heen.

 11. marlou zegt:
  Geplaatst op zondag 29 januari 2023 om 13:03

  We geven allerlei reacties maar vergeten soms in de bijbel te lezen, wees nuchter en waakzaam!!!

Laat een reactie achter

0 / 350 woorden